måndag 28 september 2020

Skruvtransportörer

Skruvtransportörer

Vi är sannolikt Skandinaviens största tillverkare av skruvtransportörer. Varje år förädlas 100-tals ton plåt till världsledande transportsystem. Dess har helt unika prestanda vad gäller kapacitet, livslängd och toleranser.


Skruvtransportörer

Vi tillverkar kompletta transportörer från svart, rostfri, höglegerad eller härdad plåt. PST:s skruvtransportör utgör till exempel en stor andel av transportörerna inom sågverksindustrin. Vår lösning transporterar där de flesta förekommande fraktionerna såsom riven bark, flis, sågspån och kutterspån.


Vid dimensionering av skruvtransportörer måste hänsyn tas till det transporterande materialets egenskaper och styckesstorlek. Kontakta därför våra tekniker som gärna hjälper till med den korrekta dimensioneringen. Alla skruvtransportörer kan levereras i svart eller rostfritt material.


Varje applikation har sin egen lösning, kontakta oss för att få rätt skruv till ditt projekt. Finns med och utan kärna. Med glidplast i tråget. Tappväxel monterad på axel. En skruvtransportör kan enkelt slitskyddas genom att svetsa på kromkarbidplåt eller genom direkt hårdpåsvetsning av 1-lager kromkarbid.


Det är vanligt att skruvtransportörens blad och centrumrör beläggs med kromkarbid vilket ger en extremt hård och tålig slityta med lång livslängd. Tråg utformas beroende på vilka fraktioner som transporteras och i vilket läge transportören monteras. De skruvtransportörer som Kellve levererar ingår oftast som en del i en större anläggning och kan levereras i ett stort antal olika utföranden. Vanligtvis handlar det om transport av framför allt granulerade och pulverformiga material, men även styckgods upp till en viss storlek kan hanteras.


Spiraltransportörer finns i U-form alternativt slutet rör med ett lockförsett tråg med diametrar från 1till 8mm. Wevik Maskin tillverkar efter era behov. Oavsett syfte eller typ av transportskruv, transportskruvar som just Ert projekt kräver har vi ett alternativ då vårt produktsortiment består av alla typer av transportskruvar.


Skruvtransportörer. Vi erbjuder även reparation och renovering av gamla och utslitna transportskruvar. Slitinlägg med plast eller slitplåt väljs beroende på vilket medium som transporteras. Att transportera material via skruvtransportör är ett av de äldsta sätten att förflytta material och det var troligtvis Arkimedes som uppfann den som ett sätt att transportera vatten. Dagens skruvtransportörer har förfinats, men bygger på samma princip som användes av de gamla grekerna.


Skruvtransportörer

Vi designar system med olika typer av skruvtransportörer. Transportörerna tillverkas både som tråg med lock och som rörtransportörer och även flexibla beroende på applikation. Axlade skruvar – Den axlade spiralen har fördel av att inte gå mot tråget när skruven har lite eller inget material att transportera. Andra typer av material denna transportör lämpar sig för är kol och kolpulver, flyg- och bottenaska. Bäddsan REA-gips, avvattnat slam, skogsbränsle (torv och bark) samt flis.


Våra transportörer tillverkas i svart, rostfritt eller syrafast utförande och kan förses med olika slitmaterial i trågbotten. Rotage Agri - kvalitet. Tillverkas av oss efter era önskemål. Komplett utbud av reservdelar. Vår specialitet är axellösa skruvtransportörer.


SKRUVTRANSPORTÖRER. Tack vare ett stort antal valmöjligheter vad gäller delar och utrustning kan våra skruvtransportörer konstrueras för att hantera en mängd olika typer av material. Exempel på användningsområden är bortforsling av material från flishuggar eller kvarnar samt utjämning av materialflöden. De består av ett rörformigt tråg som är utrustad med minst ett inlopp och utlopp. Den maximala kapaciteten för våra skruvtransportörer är upp till 2ton i timmen.


Processöverskott AB. I vårt standardprogram ingår även transportörer med konvexa och konkava knäckar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...