onsdag 30 september 2020

Slipsten kniv

Stort sortiment med slipstenar. Omgående leverans av slipsten. Du hittar slipsten hos Widforss. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg.


Du använder en grov kornstorlek - eller grit som det också kallas - för att avverka mycket material och sätta en ny grundegg. Vi erbjuder högkvalitativa slipstenar till kniv av japansk sort, dessa kallas även för våtstenar som kommer att slipa knivens egg och göra den som ny igen.

Det är ofta fördelaktigt att ha flera olika sorters slipstenar hemma, exempelvis en fin och en grov. En del varianter har båda delar, en på varje sida. Alla knivar oavsett kvalitet blir efter ett tag slöa och en slipsten eller våtsten är ett mycket effektivt och bra slipverktyg för att återställa knivens skärpa efter slitage. Det kräver lite engagemang och tålamod att slipa med slipsten eller våtsten, men det går snabbt att lära sig använda den. Dra kniven fram och tillbaka över slipstenen samtidigt som du trycker lätt med fingrarna på bladet.


Se till att hela eggen kommer i kontakt med stenen när du slipar. Håll slipstenen fuktig genom att då och då droppa vatten på den. Skölj inte bort geggan som bildas på stenen.

Den hjälper till med slipningen. Du som älskar köksknivar kanske också vill kolla in följande populära sökningar från våra användare - global knivset, elektrisk knivslip och keramiska knivar. Toppsäljare just nu bland tusentals i köksknivar är Global MC-5och Vulkanus VClassic. Med hjälp av vårt rea-filter kan du enkelt hålla koll på när slipsten är på rea. Med rätt underhåll förlängs livslängden på dina högkvalitativa knivar och dom behåller sin skärpa i många år.


Skillnaden mellan japanska och europeiska knivar är både materialets hårdhet och eggens vinkel. Europeiska knivar är lite mjukare med ett något tjockare blad. Eggen är slipad i ca 20–graders vinkel. Japanska knivar görs av ett hårdare material och klarar därför av att slipas i en skarpare vinkel, ca 10–grader. Eftersom japanska knivar är hårdare är det bara vissa slipmetoder som passar för att underhålla dem.


Se hela listan på tretti. En vanlig missuppfattning är att man slipar en kniv med en brynstav. En brynstav slipar inte kniven – den bryner den. Det betyder att du tar bort mikroskopiska partiklar som lossnat under användning.


Bryningen återställer den skärpa som i princip redan finns, men avlägsnar nästan ingen metall. Därför har en brynstav ytterst lite slipeffekt. Här kommer en instruktionsfilm hur du bäst bryner knivseggen. Det finns brynstavar i olika material: 1.

Stålbryne passar för europeiska knivar, men det är för mjukt för att ha någon effekt på japanska knivar. Keramikbryne kan användas på både japanska och europeiska knivar. Diamantbryne återställer snabbt skärpan för både japanska och europeiska knivar.


Eggen blir dock något strävare än när du använder ett keramikbryne. For Med tiden blir knivseggen rundad av att brynas. När du upplever att kniven förblir slö trots bryning är det dags att göra en grundlig slipning av eggen. För den intresserade kniventusiasten är slipsten ett bra slipverktyg. Metoden passar också utmärkt för japanska knivar som ofta behöver en något mer kärleksfull slipbehandling.


Man fuktar slipstenen och drar kniven genom sörjan som bildas på ytan. Du väljer hur ”grovkornig” slipstenen ska vara, det s. En grovkornig sten med 200–3grit används för att ta bort hack i eggen. Om du tycker att slipsten känns lite överkurs kan rullslip vara ett bra alternativ.


De är enkla att använda och du behöver inte tänka på att hålla rätt vinkel. Du behöver bara sänka ner eggen i skåran och hålla den rak medan du drar bladet fram och tillbaka. Dessutom tar rullslipen extremt lite plats i förhållande till slipstenar. Om allt hopp är ute finns det hjälp att få.


Du kan lämna in dina knivar till ett proffs för att slipas om grundligt. En knivslipare tar fram en helt ny egg som du sedan själv kan underhålla med brynstav. Nuförtiden finns det t. När du väl har lagt tid och energi på att slipa knivarna sylvassa bär du också ägna en tanke åt förvaringen. Det är aja baja på att slänga ner knivarna i kökslådan tillsammans med andra köksredskap.


Det förstör nämligen den vassa eggen. Häng upp knivarna på en magnetlist på väggen eller skaffa ett bra knivställ för att skydda eggen när kniven inte används. I Tretti-butiken hittar du ett stort urval av tillbehör till knivsetet. LÄS OCKSÅ: Keramiska knivar vs stålknivar - vad är egentligen bäst?


Den grova slipstenen kan bygga upp en helt ny knivsegg även om kniven har blivit behandlat väldigt illa genom åren. Global knivslipen klarar av både europeiska och japanska knivar som är symmetriska. Slipar bra och gör kniven vass. Efter behandling med en grov slipsten , så kan en finare sten göra kniven sylvass. Grov slipsten (under 7korn) – Bra för skadade knivar, exempelvis där bladet har jack eller hack i sig.


Tusentals populära köksredskap. Allt du behöver till hemmet. Med skön och färgglad design tar man klassiska tillbehör och förnyar dom. Samarbetar med svenska försvaret för att utveckla Swedish FireSteel Army BIO.


Maskiner, verktyg och massor av tillbehör som gör det enkelt och roligt att fixa i hemmet. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Slipsten Twin Finishing Stone Pro Kombi från Zwilling som ger din kniv ordentlig skärpa.


Hej, vi ser att du använder en äldre version av Internet Explorer som webbläsare. En slipsten med grovlek 4är t. Sedan man dragit av fnaset med ett fint bryne är denna egg lämplig på slöjdknivar och allround-knivar. Knivbrev slipar dina knivar och här finner du våra priser.


Kockknivar som smids för hand i Japan. I drygt år har vi försett marknaden med handsmidda japanska knivar av premiumkvalitet och vårt sortiment är utan tvekan störst i Sverige. Slipsten är en stor rund en som dras runt i vattenbad med elmotor eller kamrat. Har läst lite i denna tråd om slipning av knivar , yxor etc.


Det är som Jens skriver att det sitter i händerna hur slutresultatet ska bli, och det betyder att jag inte är tillräckligt duktig på att göra rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...