tisdag 1 september 2020

Två slag under par i golf

Eagle (engelska för örn) innebär att ett hål spelats ut på två slag under hålets par, dvs. Resultatet är vanligast på par 5-hål, och i professionella tävlingar är de relativt vanliga, då många professionella spelare klarar av att nå green på två slag på ett par 5-hål. Svar för TVÅ UNDER PAR I GOLF i korsor pilord och andra möjliga svar.


Bland de svar du hittar här tror vi att det bästa är Eagle med bokstäver, klicka på det eller andra or du kan hitta liknande ord och synonymer som kan hjälpa dig att slutföra korsordet. Något du med största säkerhet aldrig kommer att göra på en golfbana är en condor. Detta är nämligen fyra slag under par på ett hål.

Vilket innebär att du antingen ska göra en hole-in-one på ett par 5-hål eller på två slag på ett par 6-hål. Om en golfare får slag, är rapporterat score −eller ”två under par”. Ett par 5-hål är däremot över 4meter långt. Lyckas man slå in bollen i hålet på ett enda slag blir det hole-in-one.


Gör man en birdie slår man ett slag mindre än vad hålets par anger, och om man gör en eagle går man två slag under hålets par. En bogey är ett slag mer än vad hålets par är. Duff - Ett slag där spelaren träffar marken innan golfbollen.


Detta sker oavsiktligt och det leder till ett dåligt golfslag.

Eagle - En Eagle innebär att man går under par på ett golfhål. Floridabollar - Ett annat ord för begagnade golfbollar. Maxantal slag är en form av slagspel där en spelares eller sidas score på ett hål av tävlingsledningen getts ett tak för ett maxantal slag, till exempel två gånger par, ett fastställt antal slag eller nettodubbelbogey. I Sverige har spelformen slaggolf använts i många år. I de här alternativa reglerna sätter ni ett tak för hur många slag ni maximalt kan få per hål.


Det kan vara nettodubbelbogey, två gånger par , eller ett visst antal som sex, åtta eller tio slag. Tanken är att snabba på spelet och att plocka upp bollen och gå vidare om du inte kan slå hålet på under det givna maxantalet slag. Marcus Kinhult, 2 har gått bra på Europatourtävlingen i Paris.


Efter att ha gått på par (slag) den första dagen så spelade Kinhult upp sig rejält på den andra. Han gick andrarundan på slag,. Inte minst amatörerna Linn Grant och Linnea Ström som båda gick på slag, två under par. Svenskorna var bara ett slag från ledningen och på en delad sjätteplats när de hade spelat klart.


Camilla Lennarth är bara två slag från förstaplatsen i Europatourtävlingen i golf i Australien efter två dagars spel. Lennarth gick andra rundan på Coffs Harbour Golf Club på slag och är sammanlagt fyra under par på 1slag. Leder gör hemmaamatören Jihye Park samt Justine Dreher, Frankrike, som båda har 1slag. Jenny Haglund är näst bästa. Båda svenskorna gick på två slag under banans par.


Lindberg ligger på en delad elfteplats med totalt på fem under par , åtta slag efter ledande amerikanskan Lexi Thompson.

Anna Nordqvist inledde med en fin runda i LPGA- golfen i Grand Rapids i Michigan, USA. Hon har bara sydkoreanskan Kim So-Yeon och amerikanen Kelly Shon före sig i resultatlistan inför andra dagen. Ledarduon gick runt på slag , åtta under par. I golf , er par det antal tildelte slag , som en scratch golfspiller (en i handicap 0) må bruge for at spille op til sit handicap ( golf ). Par er den mest centrale del, når man spille slagsspil.


Slagsspil er den mest almindelige form for golf i professionelle golfturneringer. För att du ska spela på ditt handicap och få poäng per hål ska ska du t. Detta kallas för ditt handicap- par på varje hål. Två slag under par för Henric Sturehed och nio slag över par för Jesper Sandborg i Austrian Opens första runda i Challenge Tour.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...