torsdag 22 oktober 2020

Svets tig

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda! På Clas Ohlson hittar du allt du behöver för ditt byggprojekt, stort som smått. Tig svetsens fördelar.


Det innebär att gasen inte medverkar till någon kemisk reaktion i processen (avbränning av legeringsämnen eller uppkolning i svetsgodset). Likström minuspol används för alla metaller, som inte bildar svårsmält oxid.

TIG -svetsning kan genomföras med likström eller växelström. Metaller som bildar svårsmält oxi som t ex aluminium och magnesium, svetsas med växelström, vars positiva del ger en god oxiduppbrytande effekt. Det går även att använda fotpedal. Den funkar lika bra till nybörjare som erfarna svetsare. Den är byggd för att tåla daglig användning.


Den kan användas med olika tjocklekar på fyllstänger av olika typer av metall. Den kan också användas utan påfyllningsstång om dina ytor möts med tillräckligt rena kanter, en process som kallas fusion. Lindesystemet är störst på den svenska marknaden och står för av TIG -brännare.


TIG - svetsen är nu för tiden en ganska liten maskin med stor effekt.

Slangpaketet avslutas med ett handtag som håller i en volframelektro handtaget kallas TIG -brännare. Genom att trycke på knappen och hålla elektroden 5-10mm ovanför arbetsstycket tänds ljusbågen. Verktygsboden har ett brett utbud av svets. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Tungsten Inert Gas, i den här metoden används en volframelektrod som inte smälter i ljusbågen.


Maskinen har även plasmaskärare och MMApinnsvetsning vilket är bra. Inställningar man använt tidigare kan lagras i ett programminne. Numera används argon-gas till ett flertalandra svetsmetoder. Argon- svetsning är därför ej ett entydigt namn på en svetsmetod. Först användes TIG enbart för manuell svets -ning men utvecklingen har hela tiden gått mot mer mekaniserade utrustningar.


En MMA och DC- TIG invertersvets för elektrodsvetsning med skarptändning. Elanslutning på 4V och tomgångspänning på V. Numera kan man likrikta fas och sedan hacka upp det till växelström iom 3-fas så kan man få mer effekt med samma säkring. Beskriv vad som ska göras och få anbud från lokala svetsare.


För dig som gillar att fylla verktygslådan och fixa själv! Här finns problemlösare i form av handverktyg, elverktyg och maskiner, samt svets - och tryckluftsprodukter. Vi har öppet Måndag till Fredag: 07:till 16:Lördag till Söndag: Stängt.


Till kassan Mina sidor Logga in.

Svets och plasma 48. I motsats till MIG- och MAG-svetsning förbrukas inte elektroden vid svetsning, utan enbart grundmaterialet och eventuellt tillsatsmaterial smälter. För att skydda svetsfogen tillförs en skyddsgas. Ska svetsa ihop rör med varandra i helgen men jag har aldrig använt en TIG , bra va! Har Argon som skyddsgas.


Elektroden är oftast gjord av en typ av volframlegering, med till exempel zirkonium. Oftast är detta en fördel också ur arbetsmiljösynpunkt. Det är också en fördel om det går att automatisera eller robotisera svetsningen.


Det gör även att brandrisken minskar. Sättet att svetsa går att variera stort beroende på om bilplåt, profilrör eller grövre stål ska svetsas. Finns som tillsats för Mig.


Växelströms svetsar är betydligt dyrare en vanliga likström samt betydligt klumpigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...