måndag 16 november 2020

Svensk infrastruktur vs telia

Svensk infrastruktur vs telia

Vi hoppas att du gillar vår nya sida och hittar vägen till fiber enklare. Svensk Infrastruktur heter från och med nu Open Infra och vi har slagit ihop svenskinfrastruktur. Konsekvensen kan bli att om en vecka blir en tredjedel av svenskarna utan TV varnar konkurrenten och operatören Tele2. Bråket, med hot om släckta kanaler, är inte det första mellan tv-bolag och operatörer. Hushållen som snart kan drabbas har abonnemang via Com Hem eller Boxer och det som kan försvinna den december är TV4-kanalerna och C More.


Svensk infrastruktur vs telia

Det är framför allt väldigt illa för alla kunder som vill se kanalerna, men även för annonsörerna som investerat pengar på reklam i kanalerna och räknar med att nå hushållen. De kommer att förlora massor av försäljning under den viktiga jultiden. Det är en bilkrasch alltihop, säger Anders Nilsson, vd Telesom äger Com Hem. Se hela listan på aftonbladet.


Ingen av parterna har velat förhandla med Telesedan affären inleddes, enligt Anders Nilsson. Ingen har velat diskutera seriöst med oss. Från i somras när den här affären väntade konkurrensgodkännande fanns det inget intresse från Bonnier Broadcastings håll att förhandla, de hänvisade till att de var under uppköp av Telia. Enligt Tele2-chefen kommer man att gå ut med informationen till sina kunder om och när man tvingas släcka ned kanalerna.


Bråk av det här slaget har dykt upp på senare år när tv-kanalerna ska omförhandla sina avtal med operatörerna. I ett par fall har det gått så långt att kanaler släckts ner en tid innan parterna har kommit överens vid förhandlingsbordet. Men i de fallen pågick trots allt någon form av förhandlingar. Tycker politikerna verkligen att det här är ett sätt som staten ska agera?


Ska staten begränsa tittandet på TV-kanaler? Jag skulle bli förvånad om de tycker att det är en rimlig sak att göra. Vi som ägare är givetvis intresserade av att så många som möjligt ska kunna se TV4.


Men eftersom det här är en förhandling mellan TVoch Telekan inte vi kommentera frågan. Det får TVsjälva göra, säger Ralf Bagner, kommunikatör på Telia. Telia hänvisar alla frågor till TV4. TVvill dock inte ställa upp på en intervju.


I en skriftlig kommentar säger Mathias Berg, operativ chef för TVoch C More: Det här är inget annat än en vanlig affärsförhandling. Vi har erbjudit Teleen förlängning av avtalet för att undvika en konflikt. Vi hoppas självklart att vi ska hitta en lösning även den här gången, men vi för inte förhandlingar i media. Jag försöker hjälpa mina föräldrar att få snurr på deras fiber.


Svensk infrastruktur vs telia

Dom fick fiber indraget i huset för ett antal år sedan. Det skulle öka värdet på huset m. Men dom har sedan dess inte använt det eller haft någon leverantör kopplat till det. Dom har tre hål i väggen och kör bredband via det med Com Hem.


Anslut dig till människor som redan lämnat ett omdöme om Svensk infrastruktur AB. Din upplevelse kan hjälpa andra att fatta bättre beslut. Hantera, förändra och felsök dina abonnemang för tv, bredband och telefoni dygnet runt. För ett år sedan släpptes olika aktörer in för att ge dem möjlighet att dra fibernät i Nacka.


Svensk infrastruktur vs telia

Sedan dess har vilt krig pågått om att teckna upp avtal med kommunens invånare. SI har under våren knackat dörr i mitt område med erbjudande om villafiber. Svensk politik har använt teknisk infrastruktur som stimulansmetod i decennier,. Anmäl kabelskador , skador på telenätet, eller ansök om att få en kabel flyttad genom att kontakta Skanova Nätcenter.


Affären är bara början för det nya investeringsbolaget som siktar på att bli en spelare av rang inom svensk infrastruktur. Här hittar du det senaste inom vägindustri, sjöfart, sjöfartsindustri luftfart, luftfartsindustri, elnät, energinät. I huvudsak rapporterar vi om produktnyheter, projekt och innovationer från Sverige, men även nyheter från resten av världen. Zinkgruvan Mining blir först i Sverige med ett kundanpassat mobilnät från Telia.


Telias ordinarie nät, funktioner och teknik ovan jord. Riskmedvetenheten hos en stor andel av svenska börsnoterade bolag är låg när det kommer till kritisk infrastruktur , det vill säga sådan infrastruktur som till exempel kraftförsörjning och kommunikationsinfrastruktur som är nödvändig för att alla digitala processer, tjänster och flöden ska fungera. EU-kommissionen ger grönt ljus för Telias omstridda köp av Bonnier Broadcasting, där bland annat C More och TVingår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...