fredag 27 november 2020

Tändspole moped felsökning

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom fordon. Jämför pris billjud. Hitta rätt produkt till rätt pris. Fråga: Hur mäter jag om en mopedtändspole fungerar?


Jag har monterat ny kondensator och nya brytare, men får ingen gnista. Vår mekaniker berättar lite kort om hur en tändspole fungerar på en moped , vanliga felorsaker och när tändspolen behöver byt. Fråga: Om jag har ett gammalt tändsystem till en moped , finns det något sätt att kolla om tändspole och kondensator är okej eller trasig? Tomas Svar: Börja med att ställa in brytaravståndet.


På de flesta mopeder ska avståndet vara 3-mm när de är maximalt öppna. Denna guide är tänkt att kunna användas vid felsökning på tändspolen Det du behöver är en multimeter för att kunna mäta resistans (Ohm) med. Liten rackare som kan döda en moped om den är trasig.


Tändspole moped felsökning

Den har till uppgift att svälja strömmen när brytaren öppnar. Om kondingen är trasig så går hela gnistan och strömmen genom brytarkontakten och spolen kommer inte ge gnista till stiftet. Du kan prova den med den här provaren. Om en tändspole bågar över sig själv, då skador på tändspolen kan resultera. Symtom på tändspolen misslyckande kan innefatta en minskad bränsle ekonomi, förändring i avgaserna, baktändning frågor, misständning frågor, svårigheter att komma igång och problem med motorstopp.


Aktuelle Preise für Produkte vergleichen! Heute bestellen, versandkostenfrei. Kan man ta en tändspole ifrån en moped och sätta på en cross 125cc? Testa tändspolen eller armaturen. Den här blir inte varm, utan bilen går rent när man lyfter varvet.


Tändspole moped felsökning

Fasen det är år gamla prylar så egentligen kan det vara vad som helst, men tändspolen är original, vilket bara det är fantastiskt, men jag misstänker den. Felsökning av en tändspole Hur man fixar Front End på en Chevy Blazer. Passar de flesta 2-hk vertikal och horisontella motorer. För brytarlöst tändsystem.


Och gå absolut inte och köp ett munstycke utan att be dom mäta det först! Tändsystem - Enkel felsökning. Länk till mätvärden. Man kan inte se skogen för alla mopeder. Kontrollera andra änden mot tändspolen , att du ser koppar där Moped får ingen gnista, hjälp behövs!


Jag kom fram till att byta tändspolen för gamla var redan sliten och hade inte förvånat mig om den gick sönder. Gigantiskt utbud av mopeddelar ! Twostroke har Sveriges största utbud av mopeddelar och här hittar du hela vårt stora sortiment uppdelat i olika kategorier. Vi har delar till över 4olika modeller av mopeder , så välj din moped i fordonsväljaren för att lättare hitta de som passar.


En tändspole kan orsaka driftsstörningar, men sällan totalt motorstopp. Om bilen stannar helt kan det röra sig om ett problem med motorns reläbox (BSM). Det kan också röra sig om ett mjukvarufel i motordatorn.


Därför kan det vara läge att uppdatera denna i samband med eventuell felsökning. Tändspole är en signifikant tändtransformator. Spänningen som genereras på tändstiftet ger en gnista. Den höga kvaliteten på kablarna är nödvändig för att tändningen ska fungera korrekt och för att undvika skador på grund av högspänning.


Var ska man mäta Ohm är kondensator och. Delar till alla Sachs Mopeder. Zundapp trimsatser.


Alla tändspolar är av typen magnetron (om inget annat anges) och ersätter i vissa fall tändsystem med brytare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...