torsdag 12 november 2020

Värme i förtältet camping

Värme i förtältet camping

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. El golvvärme med värmekablar. Sveriges kunnigaste golvvärmebutik! Värmare för tält och husvagn. Värmelampor, värmefläktar och gasolvärmare.


Förläng campingsäsongen med bra värmekällor. På vintern kan vi sitta i förtältet utan problem och behöver inte ens köra gasolen på max. På sommarn sitter vi mest ute. Jag är nybörjare på det här med husvagn, men har tältat tidigare både privat och i jobbet.


I olika facebookgrupper är det vanligt att man pratar om bästa sättet att få värme i förtältet. Flexibel värme på campingsemestern. Om du kompletterar med ett or - ginal Tri-pod stativ till din SOLAMAGIC värmelampa, kan du lätt flytta med den utanför ditt förtält kyliga dagar och kvällar. Med gasolvarmvattenberedare i olika storlekar och elpannor för golvvärme (vattenburen) 3-9kW har vi något för alla. När du campar är det viktigt att du har kunskap om hur du minskar risken för att brand uppstår och sprids.


Värme i förtältet camping

Att skaffa brandvarnare och gasolvarnare är en bra investering som ger dig en tidig varning. Då har du chans att stoppa branden i tid. Med en brandsläckare och en brandfilt kan du ingripa i ett tidigt skede, oavsett om det är hos dig eller hos grannen det brinner.


Du kan läsa mer om brandvarnare, brandsläckare och brandfilt under Säkra hemmet. Se hela listan på brandskyddsforeningen. Använder du gasol för värme eller matlagning behöver du ha god kunskap om hur man gör det på ett säkert sätt. Gasolen i sig är inte giftig.


Däremot är den mycket brandfarlig. Vid läckage kan den också tränga undan syret i ett begränsat utrymme med kvävningsrisk som effekt. Se därför till att du har god ventilation i anslutning till utrustningen. Kontrollera också att alla slangar och kopplingar till gasolanläggningen är hela och ordentligt åtdragna för att hindra läckage.


Se till att gasolflaskan aldrig ligger ner – då fungerar inte säkerhetsventilen. Placera gasolutrustning med tillräckligt avstånd från brännbart material. Om inga instruktioner finns bör avståndet vara minst cm.


Värme i förtältet camping

Om du har gasolutrustningen i husvagn bör du tryckprova utrustningen en gång per år. Grilla aldrig i förtältet eller hustältet. Glödande kol och annat träbränsle ger ifrån sig giftig koloxid. Håll uppsikt över din grill hela tiden och förvara tändvätska minst tre meter från grillen.


Lägg använt grillkol i ett obrännbart kärl. Grillkol kan behålla värme och glöd upp till tre dygn. Om tält och husvagnar står för tätt är risken stor att en brand sprider sig till grannarna. Därför är det viktigt att du håller det rekommenderade avståndet.


Placera husvagnens dragkrok ut mot vägen så att din vagn snabbt kan flyttas om det börjar brinna hos grannen. Tänk på att avståndet mellan två campingenheter eller mellan en campingenhet och ett tält bör vara minst fyra meter. Avståndet mellan två tält bör vara minst tre meter. Med campingenhet menas husvagn eller husbil inklusive eventuellt förtält eller liknande.


Du som campinggäst måste se till att din elektriska utrustning är i säkert skick. Exempelvis är det viktigt att all utrustning du ansluter är CE-märkt och att alla kablar är hela. En billig livförsäkring är att låta en elinstallatör göra en översyn av den elektriska installationen i husvagnen. Eftersom installationen är utsatt för kraftiga vibrationer och skakningar under färd är det viktigt att du följer upp med egna regelbundna kontroller. Ta för säkerhets skull med en egen jordfelsbrytare.


Anslutningsledningar mellan elstolpe och husvagn bör inte vara längre än meter. Undvik sladdvindor. Om du ändå använder sådana – rulla ut hela sladden. I en upprullad sladd kan värmen stiga så att isoleringen smälter – i värsta fall med strömförande bil och husvagn som följd.


Camping och att campa är härligt! Men undvik dessa misstag och bli ett campingproffs! Brett utbud av elektrisk golvvärme. Omgående leverans och låga priser! Ställ dina frågor om golvvärme här.


Här finns det massor att läsa om. Handdukstorkare och fläktar. Se vårt utbud på nätet. Elektrisk golvvärme med värmekabel.


För värme i förtältet erbjuder vi olika gasolvärmare och vintercamparen drar stora fördelar av keramiska värmare. Dessutom hittar du även många olika lösningar för varmvattenberedare till husbilen och husvagnen i vårt sortiment. Vattenslangar kompatibla med gardena för camping eller trädgård. Det är ett alternativ till gasolvärmen. Det keramiska värmelementet har tre olika effektlägen och det finns också ett fläktläge som hjälper till att sprida värmen längre ut i rummet.


Goda vinstchanser då trycket på förtält inte riktigt dragit igång än. Ni väljer själva om ni vill ha leverans direkt eller till våren. Förtält för extra utrymme och skyddad uteplats. Du hittar allt för campinglivet hos oss. Hos oss på Campout hittar du ett brett sortiment av campingtillbehör.


Hos oss får du bra priser på all den campingutrustning du behöver för en lyckad camping eller vandring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...