måndag 28 december 2020

Undertemp feber

Feber innebär att kroppstemperaturen är högre än den brukar vara. Det är kroppens reaktion på infektioner som orsakas av virus eller bakterier. Du huttrar och fryser medan temperaturen stiger. Du blir svettig när febern går ner igen. Här kan du läsa mer om feber.


Undertemp feber

När kroppstemperaturen sjunker under grader kallas det hypotermi. Det betyder nedkylning och kan vara mycket allvarligt. Så reagerar kroppen på nedkylning.


Normalt sett är kroppstemperaturen grader då man är i vila. Kroppens termostat är en sinnrik funktion som ser till att, med undantag för om man får feber vid sjukdom, den inre temperaturen håller sig med en liten individuell variation. Temperaturen varierar också över dygnet. Jag är en kvinna på år. Har mätt min temperatur vid olika tider under ett halvår år nu och har en temp på till exempel 35.


Feber eller pyrexi är ett tillstånd då kroppstemperaturen, som i vanliga fall ligger mellan °C och 3°C, överstiger 38°C. Kroppstemperatur mellan 3°C och 3°C kallas för subfebril, vilket innebär att den är förhöjd utan att den anses vara sjukligt hög. När du hade 3och kände dig dålig kan du ha haft en lätt feber, även om läkaren strikt räknar att en temperatur över grader är feber.


Den viktigaste informationen som man kan ge läkaren är dock att berätta hur man mår och vilka andra symptom man har förutom kroppstemperaturen. Om kroppstemperaturen blir för låg måste värmeproduktionen öka. Detta åstadkommer kroppen genom ofrivilliga muskelrörelser vilka alstrar värme, vi huttrar. Kroppens temperaturreglering kan påverkas tex i samband med infektioner då termostaten ställs in på en högre temperatur, vi får feber.


Undertemp kan bland annat förekomma vid allvarlig kolik, sprutande diarré el- ler hos hästar som har suttit fast i diken, kärr och liknande. Symptomen kan vara feber och allmän sjukdomskänsla samt en öm och ibland förstorad sköldkörtel. Vid en subakut tyreoidit stiger sänkan,. Magbesvär och diarré kan vara tecken på pankreassjukdom.


Långvariga och återkommande diarréer, magknip och svårt att smälta fet mat kan vara tecken på problem med bukspottskörteln. Mycket hög feber (över 4grader) kan orsaka ytterligare medicinska problem i sig och ska sänkas med en gång. Generellt sett betyder feber över 3grader en mer allvarlig sjukdom än feber under 3grader, men det viktiga är hur barnet beter sig, inte temperaturen. Feber används ibland som synonym för förhöjd kroppstemperatur (). Det kan bero på över eller underproduktion i sköldkörteln att man får undertemp och det är självklart bäst att kolla upp det så snart som möjligt.


Undertemp feber

Det där med feber vid en viss temp stämmer inte alltid. Får sällan upp i graders feber. Får jag mår jag jätte hemskt och blir helt utslagen.


Handlar det däremot om att man får undertemp en dag eller två så kan det lika gärna bero på stress, att man har ätit dåligt eller att det är en infektion på gång i kroppen. Det finns : under(feber ) alltså att du har feber men istället för att stiga som i vanliga fall ger den undertemp istället ! Syrran är läkare o jag har själv haft det nyligen vet dock inte vad det medicinsk heter ? Vår yngste har haft undertemp vid några tillfällen och blivit påverkad av det så att han har frusit och velat gå och lägga sig. Dagis var helt frågande inför detta. Influensa orsakas av ett virus som påverkar hela kroppen, inklusive hals, näsa och lungor.


Vid influensa är det vanligt med feber, som ett resultat av kroppen försök att besegra viruset. Frusenhet och frossa är vanligt vid feber. Andra symtom vid influensa är huvudvärk, led- och muskelvärk, hosta och svaghetskänsla.


Innan han skulle gå och lägga sig ikväll tog jag tempen den var på 38. Det är så att min bror plötsligt fick 3grader i kroppen, han kände sig svag, och febrig. Enzymerna som attackerar bukspottkörteln gör att den blir inflammerad och därför är det väldigt vanligt att du får feber.


När du känner smärta eller obehag, kom ihåg att kolla din temperatur. Om den är högre än vanligt, besök din doktor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...