tisdag 29 december 2020

Värma paj i ugn grader

Värma paj i ugn grader

Det ska gå bra att grädda flera pajer åt gången i varmluftsugn. Tumregeln är att man har grader lägre temperatur i ugnen när man använder varmluftsfunktionen. Alltså 2grader om det står 2i receptet. Om du har gjort pajen i förväg så kan du värma den i ugnen före.


Grädda i ugn (2grader) i cirka minuter eller tills fyllningen har stelnat. Det går bra att laga pajen dagen innan och värma i ugn före servering. Hacka samman mjöl, salt och smöret, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Ta ut pajerna ur frysen ett par timmar i förväg, så att de inte är alldeles hårdfrysta.


Med varmluft är det enklare att värma fler pajer samtidigt på olika höjd i ugnen. Låt pajen vila i kylskåp i cirka minuter. Värm ugnen till 2grader. Sätt ugnen på 2grader. Koka upp och låt koka i minuter.


Lägg i färsen när smöret tagit färg. Fördela färsen med en träslev och låt den brynas en stund. Skala och finhacka löken. Det går fint att värma den i ugn 175-2grader i cirka minuter. Det går att värma paj i mikro men då får den inte samma knapriga yta och blir lätt lite vattnig.


Har testat att värma innerskon i ugn. Värmde upp ugnen till grader eller kanske lite mer. Lät den stå på för att bli varm. Stängde av ugnen för att inte grilla skorna för hårt. La i innerskorna och kollade när de svällde upp ordentligt.


Värma paj i ugn grader

Fungerade mycket bra. En vanlig ugn måste vara varmare eftersom luften inte cirkulerar runt i den som en varmluftsugn. Tänk på att tiden däremot alltid ska vara densamma. Det är alltså temperaturen du måste korrigera och inte tiden.


Vid lägre gradantal, upp till grader, är det ingen skillnad på varmluftsugn och vanlig ugn. Låt sedan köttet komma upp i rumstempratur. Du vill inte ha köttet ”well done”. Köttfärslimpa: Stek snabbt på båda sidor i stekpanna. PAJ hat rund um die GPS-Tracker ein komplettes Service-Paket mit eigener App entwickelt.


Große Auswahl und gute Preise. Jetzt bei Louis bestellen! Allt för föräldrar sep. Det bästa sättet att värma upp en paj är att värma ugnen till 2grader , sätta in pajen och därefter direkt stänga av ugnen. Hur många grader och hur länge?


Hur länge pajen ska stå i ugnen varierar givetvis på hur stor den är, men jag skulle tippa på ca minuter. För att undvika att pajen blir bränd kan det vara lämpligt att täcka med folie om den ser ut att bli för mörk. Paj i ugn är en samling recept med goda, smakrika pajer till desserten, middagen eller buffén.


Låt dig frestas av den kryddiga kanelpajen eller mätta magen med den goda ost- och skinkpajen- här finns något för alla smaker och tillfällen. Gör pajdegen idag, förvara den sedan i kylen i en plastpåse. Baka imorgon och värm pajen på onsdag i ca 1grader, räkna med ca minuter. Du kan ha folie på så blir den inte bränd.


Tips när du bakar paj. Gör gärna degen i en matberedare, då är det lättare att få den riktigt blandad. Men knåda aldrig degen onödigt länge - bara tills den får konsistens.


När du använder galler, placera alltid det du ska grädda på mitten av gallret. Både med över- och undervärme samt varmluft kan du grädda två formar bredvid varandra samtidigt. Dock blir gräddningstiden något längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...