torsdag 31 december 2020

Värme i husbilen på vintern

Sv: Värme i husbilen under vintern ? Använd sökfunktionen, sök med lite olika kombinationer. Värme vinter , vinterförvaring, eller liknande så kommer ni att hitta hur många inlägg som helst. Detta ämne kommer upp varje höst i olika tappningar. Själv har jag aldrig under års vinterförvaring haft vare sig torrbollar eller värme i bilen.


På sommaren fungerar alla typer av flaskor bra – komposit, aluminium och stål.

När vi är ute under vintern använder vi endast stålflaskor som är helt klart bäst när det är riktigt kallt. För att vätskan i tuben ska kunna omvandlas till gas så krävs det värme. Den värmen tar vätskan från omgivningen.


Den första var en CABBY (alkov) med vattenburen värme och den nuvarande är en halvintegrerad Dethleffs, också med vattenburen värme. Vi kör husbilens elektriska värme (230V) hela hösten vintern och våren med temperatur inställd på grader. Se till att antingen förvara husbilen i bra värme (grader ) eller i helt ouppvärmd lokal. Låg värme på 5-grader kan tyckas bättre än inget, men så låg temperatur gör mer skada än nytta.


Då är nämligen kondensen som högst och följden kan bli fukt och mögel i husbilen – vilket du till varje pris bör undvika. Förstår att du vill ha värme på vagnen under vintern , det känns mest logiskt.

Hade också den känslan när jag hade köpt vagn. Jag har ändrat uppfattning om detta, eftersom vagnen är byggd för att tåla klimatförändringar och tar ingen skada om den får stå kall under en vinter. Du kan då låta batterierna sitta kvar på plats. En del som har tillgång till el låter strömmen vara på och ställer värmen till ca grader under hela vintern. Värme och varmvatten i ett: Trumas Combi-värmare Trumas Combi-värmare kombinerar två funktioner i en och samma enhet.


De värmer upp bodelen och värmer vattnet i den integrerade behållaren i rostfritt stål. Beroende på modell kan du använda Combi-värmarna i gas-, el-, diesel- eller blanddrift. För att undvika fukt och kondens i husvagnen har du på antingen på så kallad bovärme (ca grader) eller ingen värme alls. De lågt sittande ventilerna ska dock stängas för att slippa att få in råttor och möss. Husvagnen bör förvaras antingen i bra värme (runt grader) eller på en helt ouppvärmd plats.


Man kan tänka att 5-grader borde vara bättre än inget, men faktum är att denna temperatur är den sämsta tänkbara. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris.


El golvvärme med värmekablar. Sveriges kunnigaste golvvärmebutik! Många nya modeller just nu. Husbilar för alla årstider.


Som de flesta vet går våra dieselmotorer kallt det gäller i varje fall min Fiat 04.

Numera har vi husbilen hemma på tomten och gör likadant, sätter på värmen någon dag innan vi ska använda den. Så mitt förslag är, ställ vagnen ute med tillgång till el. Det har fungerat bra i tio år. När ni ska använda den sopa bort snön och sätt på värmen någon dag innan ni skall ge er iväg. Under vintern när vi åker personbil så kommer värmen väldigt snabbt, lika tänkte vi när vi köpte husbil eftersom vi åker husbil även under vintern.


Vi åker ofta under en vanlig helg och då är det kanon att få upp värmen snabbt i husbilen. Om man inte planerar att använda husbilen under vintern är det snart dags att ställa undan den. Man kan förvara husbilen inomhus eller utomhus, med eller utan något slags täcke eller överdrag. Oavsett hur man gör finns det lite att tänka på för att husbilen ska må bra under vintermånaderna.


Här kommer tips inför. Carthago Chick C-line ihar en motor på 3. Den har utrustats med automatlåda med växlar, vattenburen värme , solceller, dubbla airbags, manuell AC, elhissar, farthållare, centrallås och backkamera. I denna husbil finns sovplatser och bältade sittplatser för upp till personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...