måndag 18 januari 2021

Värmekälla i tält

Jämför topp Centralvärme-företag. Du hittar tält hos Widforss. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar.


Värmekälla i tält ? Finns det något sådant?

Tycker det är bra kallt på nätterna men de enda alternativ jag har hittat lämpar sig väl inte för tält om man inte vill att det ska ta eld. Perfekt för montering i jaktkoja, uppe i jakttorn, värmekälla i tip itält, tält, camping, att ta med sig på fisketuren med skoter, montering i rastkojor, snabb nödvärmekälla i hus vid långvariga strömavbrott, montering i rastkojor etc. Fordrar ett vattenburet värmesystem för att värmen ska kunna spridas i huset. Fördelar: Låga driftskostnader jämfört med el- eller oljepanna.


Bergvärmepumpen hämtar värmen från ett borrat hål i berget. Varma stenar från brasan är nog ännu den gångbaraste varianten. Gas och fotogenlyktor ger mycket värme i förhållande till ljuset.

Köp en värmefläkt - en praktisk lösning för dig som vill kunna placera värmen där du behöver den. Enkla att använda och flytta runt. Det gör även att det är noll risk för koldioxid-förgiftning vilket känns tryggt!


Plastbackarna som vi har all packning i används även som matbord inne i tältet. Larsson steker palt! Klicka på länken för att se betydelser av värmekälla på synonymer. Vill du ha extra komfort en kall vinterdag kan du med fördel använda en värmekälla i form av Heat Pal eller liknande. Tänk då på att ha ventilering i tältet.


Detta för att du inte skall åka på koldioxidförgiftning. Utan brasa blir det också betydligt varmare på insidan av tältet. Det låter självklart, men är ändå en större utmaning än vad de flesta verkar tro.


Om du skall sova i tält på vintern så förutsätter jag att det finns snö. När du satt upp tältet så gräv då en grop i absiden, dit (i gropen) kommer den kallaste luften att lägga sig, placera gasollampan eller värmekällan i botten på gropen, så sprids värmen upp och runt innertältet. Att lösa värmefrågan.


Slutligen, elda aldrig någonsin något när du sover - man har ingen koll om man slår ikull något, att det är tillräckligt luftväxling (om det är större värmekälla ) - ett värmeljus motsvarar ungefär en person sovande i luftförbrukning och 2-värmeljus igång i ett enmanstält är som att ha hela familjen inpackad i tältet men ventilation bara för en person.

Palmamodellerna fungerar både som värmekälla och som luftcirkulation så att du både kan ha den vinter- och sommartid. Phoenixmodellen har lite kraftigare effekt och tre olika lägen, luftcirkulation, värme och värme i kombination med cirkulation. Därför har vi tagit fram denna enkla lösning för att hålla värmen under långa kalla kvällar och nätter inne i vakkojan eller tornet.


Du vet väl att vi också har mängder av reservdelar. Det är bra för dig och bra för miljön. Enligt de flesta experter så är gasol den bästa värmekällan av flera anledningar. Du kommer bland annat igång med gasolbrännare direkt och du kan snabbt nå upp till rätt temperatur på stekhällen.


Professionell rådgivning. Alltid med snabb leverans! Jag skulle nog investera i ett innertak för att undvika irriterande takdropp. Hädanefter kallar jag dem Daesh. Söker du gasolkamin till stugan?


Nu behöver du inte frysa längre! Med en sådan keramisk fläktvärmare i resväskan är kalla fötter en sak av det förflutna, även under vintersemestern i alperna. Ett tält övertänds snabbt och dessutom avger glödande kol och annat träbränsle giftig koloxid. Nedre rökröret är utrustat med reglerbart dragspjäll.


Hällen har löstagbar spisplatta. Tältet fungerar att sova i för en eller två om man ligger på diagonalen. Sätt upp på sekunder från det man har fodralet i näven , är som ett paraply att fälla upp som det står - lite pop upp stuk. Jag håller på att modda mitt med sömntätning,golv och 3mm cellplastisolering - bra lyxbas med vikt då på c:a 10kg.


När jag var drygt år (alltså för år sen, jäklar vad tiden går) sparade jag ihop pengar och kunde äntligen köpa ett Hilleberg Nammatj GT (annonslänk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...