tisdag 19 januari 2021

Varning strömavbrott

Varning strömavbrott

Köp boken billigare på Adlibris här! Handla presentkort här! Varning för strömavbrott. Med det kalla vädret ökar risken för strömavbrott , varför människor rekommenderas att hålla sin elförbrukning nere och klä sig varmt. Om ditt strömavbrott är registrerat hos oss syns en markering på kartan.


Varning strömavbrott

Det betyder att vi jobbar på felet och du behöver inte anmäla det. För att läsa mer om avbrottet klickar du på markeringen på kartan tills informationen visas. Om du använder elburen värme eller fjärrvärme kan temperaturen sjunka i din bostad vid ett längre strömavbrott. Det svenska elsystemet är driftsäkert, men ändå sårbart för olyckor, sabotage, tekniska fel och extremt väder. Det jag främst är ute efter är att få en varning om det är strömavbrott så att huset inte värms.


SMHI har under onsdagsmorgonen utfärdat en klass 1- varning för kraftigt regn- och åskväder i stora delar av Södra Sverige. Det blir väldigt dramatiskt väder i samband med den här typen av regnväder, säger meteorologen Tora Tomasdottir vid väderinstitutet Storm. Elbolagets varning till kunderna:.


SMHI utfärdar varningar när vädret väntas innebära risker för allmänheten och störningar i samhällsfunktioner. Du får även tips om vad du ska göra vid strömavbrott , hur du kan få sms vid strömavbrott , etc. Strömavbrott och fara på vägarna i snöovädrets spår. Med över miljoner titlar på hyllorna är vi säkra på att vi har en bok för dig! Meteorologer varnar för hårda vindar, centimeter regn och risken för tornado.


SMHI har utfärdat en klass 1- varning för snöfall som gäller från och med i kväll. Fram tills fredag kan det komma mellan och centimeter, i norra Jämtland upp till centimeter. I fjällen varnas det även för hårda vindar. Det finns därför risk för strömavbrott på grund av tung snö och fallna träd.


Medelpad 5-centimeter. Det är väderkaos över Sverige – med extrema mängder snö, översvämningar efter kraftigt regn, lavinfara i fjällen och blixthalka på vägarna. Tusentals hushåll saknar ström – och flera tåg står stilla i kaoset.


Det är tvärstopp, säger Peter Jonsson på Trafikverkets presstjänst. Adlibris är en av Nordens största bokhandlare - hitta din nästa bok hos oss! Inför morgondagens storm, som döpts till stormen Jan, har SMHI gått ut med en klass 1- varning för mycket hårda vindar vid kusten och inlandet. En varning har också gått ut för att ovädret kan medföra strömavbrott. Snöfallet fortsätter öka i intensitet, vindstyrkor i byarna kan vara över sekundmeter och det blir fortsatt kallt.


Samtidigt varnar EON för strömavbrott. Se gärna över vad du har hemma för att klara ett strömavbrott. Tappa upp vatten i flaskor, se till att ha mat hemma och ljus och ficklampor tillgängliga. Glöm inte att ladda din mobil.


Läs mer på Länsstyrelsens webbsida Eget ansvar vid kris om vad du bör och kan tänka på om det blir ett långvarigt strömavbrott. Sedan kl är det strömavbrott i centrala Märsta och Valsta. Inkoppling kommer att ske under förmiddagen och avbrottet beräknas pågå fram till cirka 11. Vattenfall har under dagen ändrat sin prognos och det är oklart när strömmen kan vara tillbaka för samtliga hushåll.


Varning strömavbrott

En klassa 3-varning innebär mycket extremt väder som kan innebära stor fara för allmänheten. Det kan även innebära stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas vid klass 3-varning att följa ny information via internet, radio eller TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...