fredag 22 september 2017

Anita som sjöng

Scalarevyn där hon sjöng När den svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun. Det var en engelsk låt, men som hon sjöng den, blev den hennes egen. Hon var dansaren som blev revyprimadonna på 50-talet. Snygg och sexig i dåtidens trånga fodral, fick sitt genombrott i Scalarevyn i Stockholm, där hon sjöng ”När den svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun”.


Hennes son, Jörgen Lindblom Andersén , bekräftar dödsfallet för TT. Han sjöng ofta sånger av den franska sångerskan Edith Piaf. I kväll storartat möte med. Kul vacker inspirerande! Lindblom blev år gammal och gick bort efter en kortare tids sjukdom.


Från början var det artisten Roy Hamilton som sjöng den på engelska. På engelska heter den You can have her. Stikkan Andersson skrev den svenska texten. Lennart Nenne Lindberg i mitten när vi sjöng för för paren som har varit. Den fick titeln En dans på rosor.


Anita som sjöng

Samma år släppte även Sandie Shaw en version av sången, som dock missade listorna. Sedan sa han till Anita: – Du är den största hjälte jag träffat, det är. Anita Lindblom gjorde flera skivor.


Många artister, bland andra Freddie Wadling tillsammans med Fläskkvartetten, Chords ft. Organism 1 Ultima Thule och Mimikry, har spelat in sången. Den hyllade norska författaren levde större delen av sitt vuxna liv i Sverige och lämnade oss i somras, blott år gammal.


Anita som sjöng

Innan det var dags för födelsedagstårta sjöng och spelade Karin och Torbjörn Häggmark ”What a wonderful world”. Newsner ger dig nyheter som berör! Sånt är livet, det blev en grammofonhistorisk succé.


Tillsammans sjöng vi några välkända stycken som alla sjungit tidigare. Därefter sjöng nuvarande Eginokören Förklädd Gud av Lars-Erik Larsson. Konsertdagen kröntes med en fest för alla ”gamla” och nuvarande Eginokorister.


På hösten, samma år, deltog vi i Lund Choral Festival, genom att sjunga Hans Nilssons nygjorda verk Aves. Hon hade en uttrycksfull altröst lämpad för passionerade sånger. Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus. Alla skrek hela tiden, så jag tror inte någon hörde hur han sjöng.


Lasse Holmqvist kidnappar en intressant person som i en TV-studio konfronteras med människor och händelser i sitt liv. I dag får vi träffa skådespelaren Jan Malmsjö. Hoppas många, även radiofolk hittar denna sida och ger dej chansen, du är värd allt gott.


Här får vi återse henne i ett avsnitt av Schlagerpärlor, som återvänder till den tid då ordet schlager ännu inte var synonymt med Melodifestivalen. Det som var extra roligt för oss var att där fanns flera människor som njöt av solen och värmen och kanske också av sångerna. Några ville också vara med. Vi hade fler häften med så vi blev än flera som sjöng tillsammans.


Tre måndagar i juni träffades vi, nu väntar vi på sångarväder igen. Hade haft egen verksamhet i indonesien och nu jobbar jag som arrendator. Intresse : film, audio och bild-redigering, sjunger , filmar ,. Han berättade också om sin tid som pressta-lesman för hovet och som kungens talskrivare. Sen följde årets audition för artister som vill komma ut till klubbarna och underhålla.


Anita som sjöng

Var och en hade minuter på sig att få uppmärk-samhet. Han hade sjungit dagen lång men dock ej sjungit nog. Vi sjöng även ett par sånger i Volmoed under och efter torsdagens gudstjänst, och det var en härlig känsla att stå utanför kyrkorummet och sjunga Hamba nathi (Vandra med oss) när deltagarna gick ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...