torsdag 28 september 2017

Bäst i test knivslip 2014

Global Plus är en prisbelönt knivslip som har vunnit bland annat Smartsons bäst i test av knivslipar och är troligtvis den mest enkla modellen på marknaden. Tester En bra slipning ökar knivarnas livslängd. De gamla knivsliparna är svåra att hitta numera. Knivslipar är en billig investering. Från strax under hundralappen till knappt 3kr kostar de flesta.


Då kan man välja mellan handdragare, skärpstål och elektriska.

Allt efter tycke och smak. Volvo Penta Timräknaren i varvräknaren som slutat. En knivslip finns i ett flertal olika modeller och du kan även välja mellan vanliga knivslipare och de som är elektriska som gör jobbet åt dig.


Alla knivslipar i vår bäst i test -lista är superenkla att använda och den här modellen från Vulkanus är inget undantag. Men den skiljer sig en hel del från övriga tekniker och modeller. Verktyget är format som ett V, där själva slipstenen finns i mitten.


Vilken pepparkvarn är bäst på att mala både fint och grovt? Kan mala både svartpeppar och en blandning av grön-, vit-, röd- och svartpeppar.

Kan ställas in på olika kornstorlekar. Vi har inte testat kvarnarnas slitstyrka och livslängd. Vi testade i två omgångar. Dels med enbart svartpeppar, dels med en blandning av svart-, röd-, vit- och grönpeppar. Röd- och grönpeppar bör egentligen krossas i mortel eftersom kornen är porösa.


De sju kvarnarna i testet klarade malning med pepparblandning ungefär lika bra. Se hela listan på viivilla. Bodum - Twin cirkapris 2kronor Betyg: villa Höjd: centimeter. För både salt och peppar. Vrider du medsols kommer det peppar, motsols vridning ger salt.


Hantering och påfyllning: Överdelen ska lyftas av och det går rätt trögt. Ojämnt malresultat. Detta fick oss att fundera på om den höll på att gå sönder. Weber Style - Peppergrinder cirkapris 3kronor Betyg: villor Höjd: centimeter. Hela överdelen dras av vid påfyllning.


Den ger inget bra intryck. Men man kan inte se var på skalan ratten är och det är lätt hänt att vrida för långt.

Då kan ratten lossna och hamna i maten när man mal. Zassenhaus - Hamburg cirkapris 5kronor Betyg:villor Höjd: centimeter. Vid påfyllning ska den lilla knoppen skruvas av och överdelen lyftas av.


En tvärpinne ska vridas till den finhet som önskas och en pil markerar vilket värde kvarnen har ställts in på. Vi kan inte hitta några svagheter eller nackdelar. Inställning av grovlek: Tydlig markering på kvarnens botten med siffrorna 1–6. Knoppen upptill snurrar inte med utan sitter kvar när du mal. Rosendahl - Grand Cru cirkapris 2kronor Betyg:villor Höjd: centimeter.


En positiv upplevelse. När man mal, ska kvarnen vändas och det innebär att man håller i den svarta överdelen och vrider glaset. Kvarn: Keramisk från CrushGrind. ColeMason - Windermere cirkapris 6kronor Betyg: villor Höjd: 1centimeter.


Har en superbra ergonomi och är mycket lätt att mala med. Det ger inget bra grepp. Testvinnare ihop med kvarnen från Zassenhaus.


Gense - Manhattan cirkapris 6kronor Betyg:villa Höjd: 2centimeter. Inga symboler för olika kornstorlekar. Mal ojämnt vid inställning på finmalning. Peugeot - Paris U’select cirkapris 4kronor Betyg:villor Höjd: 2centimeter.


Man kan välja sex olika kornstorlekar och det gör man genom att vrida den nedre delen av kvarnen. Värdering: Helhetsintrycket är att det är svårt att vrida kvarnen. Ger testets finaste korn vid inställning på läge finmalning. Men vi ger ändå nästhögsta betyget, fyra villor. Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank.


Vi har knivar knivtillbehör och världens bästa varumärken till rätt pris. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta bästa pris på 6produkter från Vulkanus, Global, Fällkniven och fler. Har du en bra knivslip i arsenalen har dina knivar alltid perfekt skärpa! Att välja jaktkniv är en process i sig och när du hittat din favorit vill du naturligtvis också vårda den maximalt.


När du väljer en kniv har du många olika valmöjligheter och det finns också olika saker att tänka på när du gör ditt val. Då har du kommit rätt! Vi gör förarbetet åt dig och sammanställer oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter för att kunna utse aktuella bäst i test -vinnare.


Vi bjuder på en härlig blandning där vi både kikar på de bästa ögonblicken i programmets historia och ger smakprov från vårens nya. Bäst i test Guiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...