onsdag 27 september 2017

Ladda elbil kostnad

Ladda elbil kostnad

Taycan är fylld av ny teknik, ny formgivning och nya lösningar. Upptäck en ny helt eldriven bil från Porsche. Volkswagen gör e-mobilitet tillgängligt för alla. Ha råd med senaste teknologin.


Ladda elbil kostnad

GardenStore - Din trädgårdsbutik online. Stort sortiment av kvalitetsprodukter! Kostnad att ladda elbilen hemma. Det mest prisvärda alternativet är vanligtvis att ladda elbilen hemma. Elpriset kan variera, från säsong och var du bor, samt vilket elbolag du använder.


Men vi kör på riktvärdet kronor per kWh. Faktiskt runt kronor billigare per mil jämfört med bensin eller diesel. Hur mycket det kostar att ladda upp elbilen beror på om du laddar hemma med laddbox eller på en laddstation. Elbilar förbrukar, beroende på storlek och temperatur, i genomsnitt mellan och kWh per mil.


Elbilen har där med en kostnad på maximalt kronor per mil. Att ladda ett tomt batteri kostar kr-kr per mil som laddas. Det finns flera alternativ hur föreningen väljer att ta betalt av de som laddar.


På de nämnda laddstationerna kostar det fyra norska kronor per minut att ladda en elbil eller en laddhybrid. På övriga laddstationer är priset norska kronor per minut vilket ger en milkostnad på cirka norska kronor, det vill säga norska kronor lägre än med konventionellt drivmedel. På en publik snabbladdningsstation tar det cirka min att ladda omkring procent.


Ladda din elbil smidigt. Allt går att köra på el. Bilar, bussar, cyklar och tåg. Vi arbetar ständigt med att skapa bättre förutsättningar för dig som vill köra elbil och erbjuder smarta laddstationer och laddlösningar för dig som bor i villa, radhus och lägenhet.


Sverige på 1 förnybar grön el. En elbil kommer alltid att löna sig Har du behov av el ute på vägarna, ska du veta att snabbladdning är dyrare än vad det kostar att ladda bilen hemma. Det billigaste alternativet när det kommer till att ladda sin elbil är att göra det hemma, eftersom du betalar för de kWh pris du har via ditt elavtal inte massa extra kostnader som du får betala för om du laddar bilen ute på stan. Vad kostar det att ladda en elbil? Det är olika för vilken typ av laddning du väljer att göra.


Ladda elbil kostnad

Vill du ladda bilen hemma krävs det lägre laddeffekt och priserna ligger på cirka kronor per kWh. I genomsnitt drar en elbil ca 5-kWh per mil. För att ladda din bil säkert hemma behöver du köpa en laddstation samtidigt som du köper din elbil.


I faciliteter ingår kostnader för till exempel driftövervakning, marknadsföring, väderskyd skyltar och belysning. Extremt hög elkostnad. Det ska vara enkelt att ladda sin elbil när man väl har skaffat en, säger Susanna Hurtig, Nordenchef för Vattenfall E-mobility. Finns det tillräckligt många laddstationer att ladda på?


Flest laddstationer finns fortfarande runt storstäderna där även de flesta elbilar finns. Det innebär att vår elbil XCRecharge Pmed en batterikapacitet på kWh kostar cirka x =1kronor att ladda. Elbilen kan då istället för vägguttagens kW ladda med hela kW från ett trefasuttag, och ladda fullt ett kWh-batteri på dryga två timmar (istället för tio med enfasladdning).


Anledningen till att så pass få elbilar har trefasladdning än så länge är att tre laddare i bilen förstås kostar mer än en enda. En elbil förbrukar mellan – kWh per mil beroende på kör stil, storlek på bilen och väderförhållanden. Vilket innebär en kostnad på – 5kr per mil. Genom att ladda din bil hemma över natten har du alltid en fulladdad bil nästkommande morgon när du ska åka till jobbet eller göra dina. Funderar du på att skaffa en elbil men är osäker på kostnaderna för laddutrustning?


Räkna ut kostnaden för att ladda elbil. Om du inte har ett fast elavtal hos din leverantör varierar strömpriset genom åren. Men avgiften för el, elnätsavgift och andra avgifter blir i genomsnitt ca krona per kWh. Vet vi hur mycket bilbatteriet kan ta emot för att bli fulladdat, ser vi hur mycket det kostar att ladda elbilen hemma. En anledning är att man som konsument vanligtvis laddar under natten, en annan är att det oftast är det billigaste alternativet.


Så mycket sparar du på att köra elbil. Att köra på el är mycket billigare än andra drivmedel. Jämför kostnad för att ladda elbil hemma och på vägen. Parallellt har vi jobbat upp en bra kompetens på hemmaladdning.


Detta tar vi med oss in i vår satsning på hemmaladdning och laddning i bostadsrättsföreningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...