onsdag 11 oktober 2017

A traktor enkellåda lagligt

Det är ett tjänstefel av besiktningsmannen. Fråga: Om man blir stoppad med en okapad a-traktor, och får ombesiktning. Denna film är i sammarbete med Loh E. Säljer nu min pärla då jag har tagit körkort!


Tjenare, jag har hört att man kan bygga om mtill en laglig enkellåda som går att besikta med på en a- traktor.

Om det går kan någon kanske förklara för mig hur man bygger dem, har nämligen en m46a liggandes och en a- traktor som ska besiktas. A- traktor - Köra med enkellåda ? För att skriva i forumet måste du registrera dig : klicka på länken ovanför för att göra det. En ny traktor som ska registreras kan vara typgodkänd eller godkännas vid en registreringsbesiktning. Den typgodkända traktorn ska ha ett intyg från tillverkaren (Certificate of Conformity eller CoC).


Intyget visar att fordonet omfattas av ett godkännande som överensstämmer med EU-gemensamma regler för traktorer. Se hela listan på transportstyrelsen.

De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även: 1. I skatteklass I hamnar traktorer med en tjänstevikt över ton och som främst används för transport på allmänna vägar. Traktor delas in två skatteklasser.


För en traktor b krävs som lägst B-körkort. För traktor a och äldre traktorer (enligt ovan) gäller traktorkort, körkort med AM-behörighet eller högre. Gäller det kortare sträckor på väg, till eller från en arbetsplats, mellan en gårds ägor eller liknande krävs inget körkort för traktor a. Om du ska köra traktor a eller b med tillkopplade släp i yrkesmässig godstrafik krävs behörigheten C eller CE (enligt kap. § yrkestrafiklagen). Läs mer om traktorkort.


Registreringsskylt: Ja. Kontrollbesiktning: 1. Fordonsskatt: Det beror på hur fordonet används. Trafikförsäkring: Ja.


I framtiden kan det bli tillåtet att köra a- traktor i kilometer i timmen. A-traktor (bil ombyggd till traktor) och traktor b – ja.

Det kan innebära att det blir tillåtet att köra dem i kilometer i timmen – men med ett särskilt körkort. Ofta har den bakre växellådan fyrans växel i eftersom ettans blir omöjligt att köra på. Om detta är ditt första besök, besök då vår frågor och svar sektion genom att klicka på länken ovanför. Men det går att få dispens på kravet om högsta hastighet på lägsta växeln. En varvtalsregulator begränsar varvtalet på motorn och på så sätt kan man begränsa hastigheten i t. Transportstyrelsen överväger att ändra reglerna för a-traktorer, skriver NWT.


Nej det är inte lagligt man fick besikta med det förut likadant som att man fick bygga okapade traktorer , men kvarev har vlivit hårdare. Att köra sin router i bilen kan bli trixigt att få till om man inte har ett par adaptrar, kablar och kontakter liggandes till hands. En a-traktor ska ha dubbla lådor, men om den ska vara laglig med enkel låda då ska. En laglig a-traktor kan dra 2–liter milen och brukar behöva en.


Hjälp önskas vad som är lagligt å inte. Avgasrör ska vara riktat så att avgaserna avleds antingen uppåt, alt bakåt eller åt fordonets vänstra sida. Då har vi tyvärr lite dåliga nyheter. Jag har kollat på att köpa en Audi AQuattro 3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...