torsdag 26 oktober 2017

Solceller pris m2

Räkna själv ut hur mycket sol ditt hus får och vad du kan spara med solceller. Vill du veta om Otovo passar dig? Kontakta oss så berättar vi mer. Stort utbud och de lägsta priserna. Alltid Nöjda Kunder.


Solceller pris m2

Ett typiskt pris för solceller på en normalstor villa är cirka 120. Detta pris inkluderar alla solpaneler, installation och tillbehör som exempelvis växelriktare. Om du sedan nyttjar ROT-avdraget så sjunker kostnaden med cirka , vilket dras av direkt på fakturan.


För varje paket anger vi ett snittpris för en standardinstallation, ett pris inklusive ROT-avdrag och ett månadspris för delbetalning. Den bästa effektiviteten av solceller uppnås i solljus, men molnigt väder är faktiskt inget hinder - det produceras ström även i molnigt väder. Hitta bästa pris för ett stort urval produkter. Vad kostar solceller ? Jämför solcellspaket och priser.


Solceller pris m2

Priset på solceller och solcellpaket kan variera mellan olika regioner och olika hus- och taktyper. Exempelvis kan kostnaden bli högre om solpanelerna ska installeras på ett svårtillgängligt tak. Nedan har vi listat tre prisexempel för kompletta solcellspaket med solpaneler. Vi har ett äldre 5-planshus, beläget i Göteborg.


Husets ena taksida ligger i söderläge, vilket ger optimala förutsättningar för solelsproduktion. Se hela listan på byggahus. Vi vill täcka en stor del av takytan med solceller och beräknar att det är lämpligt med en anläggning på kilowatt (kW), bestående av moduler x 2watt, sammanlagt kvadratmeter. Vi tar in offerter från några etablerade leverantörer som erbjuder nyckelfärdiga solcellspaket med dokumenterat bra kvalitet och som kan visa referenser. Vi beställer ett paket, med moduler, tillbehör och en central växelriktare på kW.


När det gäller installationen kan vi välja att anlita en installatör, samt en elektriker, som tar ansvar för hela jobbet. Vi får dock räkna med att det tillkommer vissa utgifter för frakt, hyra av byggnadsställningar mm. Inkopplingen av systemet måste också göras av en elektriker. Däremot är det troligt att växelriktaren måste bytas en gång under anläggningens livslängd. En solcellsanläggning kräver i princip inget underhåll.


Vi kan ansöka om statligt investeringsstöd för vår solcellsanläggning, vilket för privatpersoner uppgår till av den totala kostnaden. Anlitar vi en installatör kan vi överväga att istället utnyttja ROT-avdraget för arbetskostnaderna, då får vi snabbare tillbaka ersättningen jämfört med om vi väntar in beslut om solcellsstöd. Ersättningen blir dock betydligt mindre jämfört med solcellsbidraget.


Det går inte att kombinera de båda stöden, så måste vi göra ett val. Som solelsproducent kan vi sälja överskottet som matas ut på nätet och som inte förbrukas i hushållet. Dessutom har vi möjlighet att sälja elcertifikat och ursprungsgarantier från vår anläggning, vilket numera smidigast sker via ett avtal med ett elhandelsföretag.


Vi inkluderar inte heller ersättningsformen ”nätnytta” som elnätsägaren betalar, då denna ersättning är marginell. Här kan naturligtvis både regler och avtal ändras över ti men det ger troligtvis ingen stor påverkan på resultatet. Avkastningen påverkas naturligtvis om elpriset stiger eller sjunker.


Solceller pris m2

Vår anläggning bör kunna producera el i över år, men vi räknar istället med en livslängd på år där effekten sänks med per år. Räntan på lånet är . Läs mer under respektive produkt om detta. Vi strävar efter att hålla marknadens billigaste priser utan att tumma på kvaliteten. Sveriges största utbud av batterier – inga avgifter och garanterat bra service! LONGi Solar är en världsledande tillverkare av högeffektiva monokristallina solceller och moduler.


Med solceller från IKEA på ditt tak producerar du din egna, gröna el. Beräkna pris , skräddarsy ditt solcellspaket och beställ solpaneler till din villa här. Använd solkalkylatorn för att få en uträkning av vad solpaneler skulle kosta på ditt tak.


Solceller pris m2

I samtliga paket arbetar vi med monokristallina solcellspaneler. Monokristallina solceller har en något högre verkningsgrad och klarar att alstra sol el bättre under molniga dagar. Många privatpersoner anser att det är svårt att hitta opartisk information om solceller.


Ett “superbatteri”, deep cycle, lämpligt för lagring av solel. Solcellsinstallationen täcker en. Batteriets prestanda, testad av oberoende institut, ger ca.


Men när solen går ner slutar solcellerna att producera solel. Med ett solcellsbatteri kan du lagra överskottet på dagen för att använda det på kvällen. Det innebär nya möjligheter för dig som vill göra hushållet mer självförsörjande. Idag är solceller en vanlig syn i Sverige och de första solcellerna började användas redan på 70-talet.


Då användes de främst i så kallade ”fristående system” som inte var anslutna till elnätet utan fungerade lokalt i exempelvis fyrar, båtar, sommarstugor och husvagnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...