måndag 6 november 2017

Agm fritidsbatteri biltema

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag! Norge, Finland och Danmark.


Hitta ditt närmaste varuhus.

Upp till lägre pris hos oss! Köp före kl 1 leverans nästa dag. Köp Fritidsbatterier hos mekster. Med lager och kundtjänst i sverige, inga krångliga returer eller policys, bara enkelt!


Högprestandabatteri från Biltema med AGM-teknologi (Absorbent Glass Mat), den mest avancerade teknologin som finns idag. Det innebär att man kan tillföra max. Det betyder, at man kan tilføre maksimum ydeevne i applikationer med ekstreme cyklusser med hensyn til modtagelighed ved opladning og kapacitet. Upptäck vårt stora utbud av underhållsfria startbatterier för bil, lastbil och traktor, startbatteri EFB för start-stoppsystem samt AGM -batteri.


Två olika batterier med gjorda med samma teknik AGM.

Det är bara dom som vet vad just deras batteri är avsett för, ingen annan. Batterier som passar till olika fritidsändamål som båt, husvagn, husbil, snöslungor, åkgräsklippare m. Förutom att batterier tillverkas för olika ändamål varierar de också i storlek, utformning och kapacitet beroende på var de ska användas. Personbil och Lastbil Till en och samma bilmodell kan det finnas flera batterialternativ beroende bilens utrustningsgrad.


Generator och batteri har tillsammans dimensionerats därefter. Därför är det viktigt att behålla balansen mellan generator och batteri om du ska köpa ett nytt batteri till bilen. Det är därmed en bra regel att välja ett batteri med samma fysiska utförande, antal Amperetimmar och storlek på startström som det gamla.


Det finns till exempel ingen fördel i att välja ett batteri med väsentligt högre Amperetimmetal, eftersom ett sådant tar längre tid för din generator att återladda och du riskerar startproblem vid kyla. Husbil och Husvagn Om husbilen är utrustad med ett en. Se hela listan på biltema.


Montera batteriet fast förankrat i bilens hållare, eller i ett särskilt batteriutrymme. I en husbil, husvagn eller båt ska batteriutrymmet vara välventilerat och avskilt från övrig elektrisk utrustning. Det behöver däremot inte vara dränerat eftersom underhållsfria batterier normalt inte avger någon vätska. Innan du ansluter batteriet är det viktigt att först rengöra poler och kabelskor - oxiderade eller ärgade anslutningar kan reducera batteriets effekt med upp till. Putsa anliggningsytorna blanka med en polborste eller smärgelduk och smörj därefter med batteripolfett.


Normallivslängden för ett laddbart batteri är ca 4-år, men om du sköter det rätt kan det leva betydligt längre. Batterier mår bäst av regelbundet arbete - ett batteri som vilar en längre tid dör bort. Batterier bör heller inte djupurladdas (under V) eftersom det orsakar oxidation hos de elektriska plattorna, något som kraftigt försämrar batteriets livslängd och kapacitet.


Batteribanken i en båt eller husvagn bör vara kompletterad med ett batteriskydd som bryter strömmen till förbrukarna innan spänningen blir för låg.

Batterier som står overksamma i mer än fem veckor, till exempel båt-, MC- eller husvagnsbatterier ska förvaras svalt men frostfritt och laddas upp en gång i månaden. Använd gärna en underhållsladdare som kontinuerligt övervakar och kompletteringsladdar batteriet. Ett fulladdat batteri har en vilospänning på ca 1V.


Ett halvladdat batteri har en vilospänning på ca 1V. Ett urladdat batteri har en vilospänning på ca 1V. Laddning Ladda batteriet på ett oömt. Amperetimmar (Ah) anger den strömmängd (kapacitet) som ett batteri kan avge.


Vad är Amperetimmar (Ah)? För startbatterier mäts kapaciteten under en timmars urladdning vid 25°C till slutspänningen 1V. Det är ett mått på den ström ett fulladdat nedkylt batteri kan leverera vid -18°C under minst sekunder innan batteriet når så låg spänning som 2V. Vid mätning av helt nya batterier kommer ofta CCA-värdet att ligga ca under det angivna. Först efter ett par veckors användning har batteriet fått sin fulla kapacitet och CCA-värdet motsvarar det som har angivits av tillverkaren.


Biltema har uteslutande valt att använda den europeiska standarden EN. I en bil ska laddningsspänningen mätt på batteriets poler vara ca 14V vid 25°C, och i 24-voltssystem dubbelt så hög, alltså ca 28V. CCA mäts i flera skalor.


När är ett batteri fulladdat? AGM-batteriet är ett avancerat och högpresterande batteri som har mycket hög cyklingstålighet (hela tre gånger högre än ett standardbatteri) och extremt hög startkraft. Den nya generationens bilbatteri! Underhållsfritt fritidsbatteri som är utformat för äldre husbilar, husvagnar och båtar med låga till medelhöga energikrav. Vartas fritidsbatteri lämpar sig utmärkt för dual power, vilket innebär att batteriet kan användas både till start och allmän energiförsörjning.


Köp fritidsbatterier hos Batteribolaget. Jämför pris på kök. Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans. Mitt Biltema - Digitale kvitteringer,. STARTBATTERI EFB AH.


Alltid snabba leveranser! Branschens snabbaste och säkraste leveranser. Välj om du vill hämta i butik eller hos ombud.


Nå sitter det i samme batterirom ett 4Ah Winston LiFeYPO(det er celler med nominell spenning V - totalt 18V) Denne pakken har endel parametere felles med orginalbatteri - cutoff på 11V og maks ladespenning 16V - optimal ladespenning 16V. Inte riktigt korrekt. Räknar man på antalet cykler så blir AGM ännu mera lönsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...