torsdag 23 november 2017

Kondensatormikrofon dynamisk mikrofon skillnad

Stort sortiment av Mikrofoner. Delbetala i upp till månader. Se vårt urval av metalldetektorer. Leverans till din dörr på 48timmar! Det finns olika typer av mikrofoner tillgängliga på marknaden och de mest populära är den dynamiska mikrofonen och kondensatormikrofonen.


Människor är inte medvetna om skillnaderna mellan. En dynamisk mikrofon är som regel mer tungdriven. Kräver en starkare preamp för svaga ljudkällor.


Den är någorlunda riktad och tar inte upp lika mycket rum som en kondensator. Den enda användningen av en mikrofon är att fånga lju men det finns många typer av mikrofoner som fungerar på olika principer. Dynamisk vs kondensatormikrofoner. Den använder en trådspole som är fastsatt på ett rörligt membran och en stationär magnet. Att vara robust är dynamiska mikrofoner bättre lämpade för utomhusbruk.


Denna artikel kommer att förklara arbetsprinciperna bakom dynamiska och kondensatormikrofoner för att låta människor få en. Detta liknar samma dynamiska princip som en högtalare, endast omvänd. En kondensormikrofon är baserad på teorin om kapacitans för parallella metallplattor medan den dynamiska mikrofonen är baserad på teorin om elektromagnetisk induktion. Varför dynamisk mikrofon ? För det första, vad finns det för olika fördelar med att utrusta sig själv med en dynamisk mikrofon istället för med exempelvis en kondensatormikrofon ? Man kan börja med att säga att prislappen för dynamiska mikrofoner ofta ser mer tilltalande ut än de för kondensatormikrofoner.


Om du är i ett rum vars akustik du inte gillar kan en dynamisk mikrofon vara bra på så sätt att den inte i lika hög grad tar upp rummets dåliga resonanser. Rätt val av mikrofon kan göra en värld av skillnad när det gäller inspelning av musik eller kör live-ljud. Att välja mellan dynamiska och kondensator mikrofoner , är det nödvändigt att förstå vad varje typ är kan erbjuda.


Båda dessa enheter är mycket viktiga inom områden som ljudteknik, akustik, datainsamling, kommunikationsteknik, musikindustrin och olika andra områden. Tro mig, att rigga upp en dynamisk och en kondensator-mikrofon bredvid varandra med avsikt att testa vilken som snappar upp mest rumslju kommer absolut inte störa varandra tillräckligt mycket för att man inte ska höra skillnaden , om där finns en skillnad mellan just dessa mikrofonerna det vill säga. Säkerställ att head-‐set är valt under mikrofon -‐symbolen och rätt kamera under.


Kondensatormikrofon dynamisk mikrofon skillnad Snabbguide för studenter till Adobe Connect. Hos en dynamisk mikrofon är membranet kopplat till en elektronisk spole. När ljudvågor får membranet att vibrera kommer spolen i rörelse och framkallar spänning över spolens två poler.


Den dynamiska mikrofonen är alltså mekaniskt uppbyggd till skillnad från kondensatormikrofonen. E9Professionell dynamisk mikrofon , supernjure. E9har samma fina ljudkvalitér som E9men med en smalare upptagning. E9har ett otroligt varmt och närvarande ljud som passar för båda tal och sång.


E9Professionell kondensatormikrofon , njure och supernjure (valbar) High-End- mikrofon , byggd för att göra ett djupt avtryck. Extremt riktad mikrofon som främst är gjord för att ta upp ljud på längre avstån inom ett väldigt litet område. Fördelen med en dynamisk mikrofon är att den saknar helt eget brus. Om vi nu jämför en kondensatormikrofon (alltså ingen elektretkondensator)med en dynamisk mikrofon så blir ljudet mer briljant(brilla) med kondingen än med den dynamiska. Detta är som regel dynamiska eller kondensatormikrofoner som har försetts med AD-omvandlare och USB-interface.


I vissa fall finns också hörlursutgång inbyggd i dem, men det tillhör undantagen. Allmän varning utfärdas för dessa i studiomiljö på grund av problem som du kan läsa mer om i artikeln om ljudkort. En mikrofon är en sensor eller transducer som omvandlar ljud till elektriska signaler. Det finns många typer av mikrofoner , men idag indelas de huvudsakligen i kategorierna dynamiska mikrofoner och kondensatormikrofoner. Båda typerna generar signaler från förändringar i lufttrycket.


I jämförelse med kondensatormickar är dynamiska mikrofoner mindre detaljerade och färgar ljudet mer. Transienter och diskant tenderar att förvrängas mer i en dynamisk mikrofon. Egenskaper Den tunga mekanismen i en dynamisk mikrofon gör att den har svårt att reagera på hastiga förändringar i ljudvågorna, det vill säga höga frekvenser.


Mikrofonen blir därför robust och tål höga ljudtryck, men på grund av högre vikt i det rörliga systemet (membran och spole) klarar den snabba förlopp (transienter) och höga frekvenser sämre än kondensatormikrofonen. Skillnaden mellan mikrofoner förutom kvaliteten är endast hur de färgar ljudet, därför är det framföralt det man ska gå efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...