tisdag 12 december 2017

Luftburen värme husbil

Luftburen värme, som Truma är specialister på, är ur tillverknings- och monteringssynvinkel enklast. Det kräver en fläkt samt slangar som slutar i munstycken på lämpliga platser. Värmen kommer snabbt men när systemet slås av finns ingen värmereserv. VarioHeat är en extra kompakt värmare för husvagnar, husbilar och skåpbilar.


Den kan monteras flexibelt i olika lägen – stående eller liggande – och kan användas både som huvudvärmare i skåpbilar och som extravärmare i större fordon.

Hur får jag bättre spridning av värmen? Vi resonerade så här när vi skaffade husbil med luftvärme. Under vintern när vi åker personbil så kommer värmen väldigt snabbt, lika tänkte vi när vi köpte husbil eftersom vi åker husbil även under vintern.


Vi åker ofta under en vanlig helg och då är det kanon att få upp värmen snabbt i husbilen. Visst är upplevelsen att det går snabbare att värma upp en utkyld bodel med luftburen värme, men i realiteten använder du alltid ett visst antal kilowattimmar för att värma upp ett fordon. Det tar lika lång ti oavsett om det är luftburet eller vattenburet för att helt värma upp ett fordon, vidhåller Christian.


Zonindelning innebär att man har möjlighet att hålla en lägre temperatur i sovrum jämfört med t ex vardagsrum. I exempelritningen nedan ser man att tilluftskanalen delar sig.

På den del av TL kanal som går mot vardagsrum sitter en extra kanalvärmare (ca 3W). Har du vattenburen värme behövs inget dubbelgolv, för att lösa golvvärme-funktionen. Det är ett alternativ till gasolvärmen. Jag har ingen egen erfarenhet, men en bekant har bott i ett hus med luftburen värme.


När hans mamma bodde ensam i huset och ville sänka värmen i rum som inte användes så blev det problem eftersom cirkulationen inte gick att styra. En köksfläkt är väl normalt helt frånskild från övriga ventilationssystemet. Fordonet värms upp via ett värmeaggregat (enklare husvagnar och husbilar) eller via flertalet smart placerade värmeutblås. Systemet fungerar alltid via gasol, men kan också köras med 2V om tillvalet gjorts. Lågt pris på paketlösningar.


Handla enkelt hos Golvvärmebutiken! Ställ dina frågor om golvvärme här. Här finns det massor att läsa om. Handdukstorkare och fläktar. Se vårt utbud på nätet.


Se hela vårt utbud här. Elektrisk golvvärme med värmekabel.

Se säsongens senaste modeller! Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Därför kan du behöva hjälp med värmespridningen. Om du eldar, kan du ta hjälp av luft-luftvärmepumpens fläktar, för att sprida värmen. Och om du vill ha hjälp att få in värmen i stängda rum eller få bra spridning mellan våningsplan kan du installera en.


Den allmänna bilden är att luftburen värme värmer upp ett utkylt fordon snabbare än ett vattenburet system. En uppfattning som Christian Delfin gärna vill slå hål på. Webastocenter samlar allt som har med Webasto att göra på ett och samma ställe. Oavsett om du planerar att köpa en ny bil och vill ha värme i den eller om du behöver hjälp med att reparera en äldre värmare så finns vi här för att vägleda er.


Luftburen gasolvärme har fördelar som enkel montering, snabb uppvärmning och hög effekt. Trumas gasolvärmare ger snabb och behaglig värme. Alla Trumas värmare arbetar med ren och luktfri energi - gasol - som är säkert, ekonomiskt och hög verkningsgrad.


I dag kan man fjärrstyra belysning, kylskåp, värme , vatten och dessutom övervaka och få SMS-larm skickade. I vår husbil har vi luftburen värme från Truma och Trumas fjärrstyrningssystem kallas iNet. Med iNet kan du styra värmepannan Truma Combi men också Trumas luftkonditionering Aventa eller Saphir. För en husbil som bara används halva året räcker det gott med luftburen värme.


Enbart punktvärme, från en kamin, är dock knappast att rekom-. Vi har ju haft luftburen trumavärme i tidigare bilar. Husbilen står väl parkerad och därför cyklar jag till och från jobbet.


Vilken typ av husbil ska jag köpa? Hur lång husbil kan man tänka sig? Ska husbilen användas på Vintern? Vill man ha vattenburen- eller luftburen värme ? Hur många får åka i husbilen ? Vad kostar en husbil ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...