måndag 4 december 2017

Truckbatteri laddning

Ladda aldrig frysta batterier eller batterier med en temperatur på över 45˚ C. När temperaturen sjunker ökar motståndet inne i batteriet. För att en ordentlig laddning ska uppnås måste därför spänningen ökas. Laddningsplatsen skall utmärkas tydligt. Ovanför truck ska vara fritt från brännbart material.


Truckar placeras på obrännbart underlag. Kortslutning i laddaren medför antändningsrisk. Montera laddaren på obrännbart underlag. Risker vid laddning När ett batteri laddas frigörs vätgas och syrgas. Blandas vätgas och syrgas eller luft bildas knallgas.


SÄKERHETSFUNKTIONER – Sharp kräver en motspänning från ett batteri för att starta. Utan anslutning är laddaren spänningslös. Sharp arbetar med olika avstängningstider.


Rikstäckande serviceorganisation och fokus på helhetslösningar för hjulburna applikationer. Ofta startar då laddningen upp, och du kan ta bort motståndet. Man kan även först ladda batteriet en stund med ett vanligt strömbegränsat nätaggregat.


Men bäst är att hitta en laddare som är bra både på att ladda och att identifiera när ett batteri verkligen behöver kasseras. Föreskrifterna handlar om laddning och underhåll av blybatterier för drivning av fordon och mobila maskiner. Blybatterier medför flera risker, därför är det viktigt att hantera dem rätt. Vid den nya laddningen utjämnas spänningsskillnader mellan cellerna, vilket ökar livslängden. Utjämningsladda varje månad.


Månadskontrollen ska även göras på batterier med central vattenpåfyllnad. Fullservicelösningar till allt från palltruckar till batterilok. Som pionjär inom elektromobilitet driver Jungheinrich alltid utvecklingen framåt. Inte bara med truckbatterier , utan med batterier för alla eltruckar. Batteriet är hjärtat i alla eldrivna staplare.


Regelmässiga inspektioner av laddningsplats bör ske. Dessa inspektioner bör inkludera kontroll av kablar, kabelhandskar och laddarens kondition. Skadade delar bör snarast bytas ut. För att enkelt ladda ett underhållsfritt batteri kan ni använda följande procedur.


Truckbatteri laddning

Börja med att toppladda det med antingen 1volt under timmar eller 1volt under timmar. Avsluta sedan laddningen med en slutladdning på 1volt. Den här spänningen kan sedan ligga kvar som underhållsladdning i flera år utan att skada batteriet. Mätte dencitet och volt i morse och det indikerade laddning , kopplade samman cellerna i gen till volt och forsatte ladda. Lånade en större laddare nu i kväll ,när jag kom ut i garaget för att ansluta den större laddaren så lyste tredje lampan som säger laddning amp mätaren stog kvar på amp.


Den första laddningen bör vara en full laddning , för att jämna ut spänningsdifferanser mellan cellerna och start batteri kemin, när du använder batteriet, prova då att låta apparaten du använder den i, säga ifrån om för lite spänning före det att du laddar det. NIMH batterier tål en del och är inte så lätta att ta kål på, men det värsta du kan göra är att kortsluta. Då måste laddspänningen sänkas, så att batteriet inte får en överladdning som orsakar slitage i batteriet och högre vattenförbrukning. Man ska även undvika att ha en laddningsplats i närheten utav platser där personal ofta kan befinna sig.


Det första som man då slås av är att det endast är V mellan 1 laddning och laddning. Enligt expertisen ska man inte dra ur ett vanligt batteri som de flesta har i sina båtar till mer än halva kapaciteten d. V) Drar man ur mera skadas batteriet om det inte ganska snart laddas upp igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...