måndag 5 februari 2018

Abs lampan lyser golf 4

Jag har ett fel med ABS :en på golfen. ABSlampan började lysa för ett tag sen så jag tog och kollade alla givare vid hjulen runt om men varken givare eller kabel verkade det vara något fel på, allt var helt och rent och ingen korrision alls. Jag sprayade på lite kontaktspray på iallafall men lampan vill ändå inte slockna. Felsökning ABS system.


ABS är en Tysk förkortning som står för Anti Blockier System på svenska låsningsfria bromsar. Systemet har till uppgift att se till att fordonets hjul inte låser sig vid en kraftig inbromsning, så att föraren fortfarande har kontroll över fordonet.

Det är under starten som en självdiagnos körs och om fel hittas så tänds varningslampor på instrumentpanelen. Vanligast är att varningslamporna för ABS och antisladdsystemet tänds. Det är inte heller ovanligt att lamporna för parkeringsbroms och motorstyrdon tänds.


Har ordnat sig med min Golf nu. Det var rätt att byta denna ABS Givare. Problemet var att jag skulle ha kört bilen i några hubndra meter på en gång. Hade nämligen gett upp för dagen och då jag åkte hem med bilen så slutade lampan att lysa och sedan har bilen besiktats så det var vad som krävdes för att få lampan sluta lysa.


Köpte nyligen en Golf 1. FSI -som förmodligen såldes av en skojare då instrumentpanelen på senare tid börjat lysa som en julgran.

Det började med att ESP och ABS lamporna började lysa när jag körde på motorvägen. Söker man på nätet hittar man rätt mycket material kring denna gula lampa på just Volkswagen (självklart även på andra men de sökte jag ju inte på nu). Ibland lyser ESP ensam och ibland ihop med ABS och antisladdlampan.


ABS Lampan lyser på Golf 3an, vad är det för fel? ABS - lampan lyser – kan den göra det pga bromsarna är slitna? Om det visar sig att en (eller flera) ABS -sensor är sönder – hur byter jag då denna?


Om den tänds när jag sätter på motorn så lyser den hela tiden tills motorn stängs av och om den inte lyser när motorn startar så tänds den inte alls. Om tändnings låset glappar lite grand kan abs - lampan tändas, avhjälps med en ny bottenkontakt på tändningslåset, detta ger ingen felkod. Efter ett tag går bilen som den ska o den går ryckigt.


Men jag skulle vilja fixa bilen genom besiktningen. Denna beskrivning handlar primärt om Xantia som är försedd med ABS -dator av fabrikatet Ate. Den är dock till stora delar allmängiltig och bör i dessa delar kunna användas mer eller mindre rakt av för flertalet andra modeller. Har alltså en lysande Abs lampa på goffen, uppträder dock lite skumt.


Abs lampen lyser på en kammerats golf , fik læst fejl ud og det var hb hjulføler den meldte fejl på, den blev skiftet og fejlen kunne slettes med tester. Men efter hundred meter lyste lampen igen. Om lampan lyser konstant under körning utan några märkbara kör- eller prestandaproblem, kan det finnas ett permanent fel i avgasreningssystemet.


När detta händer, kan den styrenhet som hanterar utsläppen också ibland köra ett backup-program medan felet är kvar. Bil: 8kombi -9 2.

Esp lampan lyser i kupen,. Har du en servicemanual till din bil? Har idag bytt bromsskivor och handbromsbackar på min bil. Helt plötsligt börjar abs lampan att lysa.


Dock är elen i min bil lite skum, och jag funderar på om det kan vara ett glapp. Den släcks ibland när man kört en stund. Ibland släcks den när man startar om bilen, och ibland är den tänd under hela färden. Felkodsläsare ABS behövs om du har problem med bromsarna på din bil. Om något är fel på dina ABS bromsar så tänds varningslampan på bilens instrumentbräda och abs -funktionen på bromsarna stängs av.


Det går fortfarande att bromsa men man bör ta reda på vad som är fel och åtgärda det. För att hitta felet så måste du läsa ut felkoden med en felkodsläsare. Jag och lillebrorsan skruvade bort ABS -skylten och ser att ingen kabel är dragen dit.


Efter att ha plockat bort stora delar av inredningen hittar vi rätt kabel bland dom andra. Kopplar ihop och inser varför den kabeln var borta, lampan lyser hela tiden. Lär ju knappast gå igenom ombesiktningen med en lysande lampa. Får bilen stå någon dag är den släckt för att åter tändas när bilen börjar bli varm. ABS lampan lyser och hastighetsmätaren funkar inte OG9-min.


Det känns ju inte som en givare för då hade väl lampan lyst hela tiden. Någon som har råkat ut fö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...