tisdag 6 februari 2018

Hur fästa bokhylla i vägg

Bokhyllor och kontorshyllor av högsta kvalitet. Upptäck våra bokhyllor! Letar du efter en helt ny design för ditt hem? Handla bra och nya produkter. Gratis att använda!


Jämför pris på kök. Hitta rätt produkt till rätt pris. Fraktfritt över 500kr. Fäst den bakre väggen. Skjut helt enkelt in den i de spår som finns i sidoväggarna.


Om vi samarbetar kan vi minska risken för olyckor. Du undviker enklast tippolyckor genom att förankra möblerna i väggen. IKEA uppmanar kunderna att undersöka sina byråer och garderober och se till att möblerna är säkert förankrade i väggen med tippskydden som följer med i förpackningen. Märk upp och borra hål (här mm stora) i väggen till de metallrör (här mm), som ska fungera som dold upphängning till en svävande hylla.


Rören sätts fast i väggen med hjälp av kemisk metall. Håll röret vågrätt medan massan torkar. Vi har en tjej på ett par månader så vi tänkte börja barnsäkra hemmet lite.


Det innebär bland annat att fästa de golvstående bokhyllorna i väggen. Hur gör jag det bäst? På någon vägg är det träreglar, på andra är det stål.


Ikeas bokhylla Billy är en favorit i många hem – enkel, tidlös och lätt att kombinera och bygga hur du vill. Här är tio härliga exempel på hur du kan använda och styla din Billy- bokhylla – bara fantasin kan stoppa dig! LÄS OCKSÅ: Ikea-nostalgi!


Minns du de här gamla Ikea-klassikerna? Den mindre modellen bär upp till kilo, medan den större bär upp till kilo. Det är en annan av de kraftigare pluggarna. När skruven dras i dras pluggens metallskenor ihop och spänns fast så att man får en mycket stark upphängning. Då kommer man inte långt med hammare och stift.


Hur fästa bokhylla i vägg

I sådana betongväggar måste man borra, plugga och sedan skruva eller spika. Men då får man också ett fäste som sitter som berget. Tyngre föremål bör däremot alltid fästas med skruv och plugg. Om du kombinerar en så kallad gipskrok med träskruv och plugg får du en stabil hängare för exempelvis en mindre hylla.


En sådan infästning bär cirka kilo per fästpunkt. Här behöver du en metallplugg som expanderar på baksidan av väggen , så kallad gipsexpander eller mollyplugg, som håller även för tyngre saker som en bokhylla. Ska du bara fästa något lätt, som en tavla, går det bra med en självborrande plugg. För lättare saker på spånskiva kan du dra i en vanlig träskruv utan att borra först. Köp online med fri frakt!


Platsbyggda bokhyllor är knappast billiga men ger direkt ett mer sammanhållet intryck. Beställ dina favoritmöbler i skandinavisk design här. Tur då att Billybokhyllan med lite kanter runt om ser ut som om den vore platsbyggd utan att du behöver riva upp en hel vägg. Lättare, billigare och enkelt att ändra på om du ångrar dig. Du bör stabilisera dina bokhyllor även om du inte är orolig för jordbävningar.


Stabiliseringsalternativ. Du kan stabilisera hylla på en fast vägg genom att fästa den med hörnbeslag, men dessa kräver att du borrar ett hål i sidan av enheten eller under en av hyllorna. Eftersom vi sågade i befintliga bokhyllor var det ju viktigt att det blev rätt från början.


Annars hade vi bara stått där med massa söndersågade bokhyllor. Första momentet var att ställa upp och fästa bokhyllorna i väggen. Välj en plats som inte kräver att du flytta bokhyllan soon. Things Du behöver Electric regeldetektor 10d fullföljande spik Hammer Träskruv Skruvmejsel Visa fler Instruktioner 1. Lokalisera reglar i väggen där du vill fästa din bokhylla med en regeldetektor. Att fästa i träregel gör infästningen starkare.


Förankring bokhyllor på väggen skyddar bokhyllan vid jordbävningar och håller den från att falla under regelbunden användning. Man kan också fästa i taket om det är. Manual för IKEA BILLY (40x80x202) Bokhylla.


Hur fästa bokhylla i vägg

Visa och ladda ner PDF-filen, hitta svar på vanliga frågor och läs feedback från användare. Dessutom har jag de nio gamla badrumsskåpen som ska få samma målarfärgsbehandling, en sockel till dem ska byggas så att de hamnar i linje med bokhyllorna och sen ska allt upp på väggen. En bokhylla som går hela vägen upp i taket ger samma intryck som en vägg om du placerar den.


Vill du förvandla ditt hem till ditt drömhus?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...