fredag 18 maj 2018

Koppla ais till plotter

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom fordon. Jämför pris släpvagnar. Hitta rätt produkt till rätt pris. Rätt produkt till rätt pris. Aktuelle Preise für Produkte vergleichen!


Heute bestellen, versandkostenfrei. Det gäller att välja en ledig NMEA-ingång. Därför är det viktigt att välja rätt färger på kabeln från plottern. Plottern har en storasyster som har WiFi.


Slå på plottern och AIS 8enheten. Observera de rörliga AIS -målen på plotterns skärm i minst en minut. Om majoriteten av de rörliga AIS -målen försvinner från skärmen stör LED-lamporna AIS 8enhetens mottagning. Var lite inne på att skaffa AIS med skärm enl inspiration från tidigare tråd här.


Koppla ais till plotter

Undrar om det skulle funka att skaffa transponder och koppla in så jag ser på min gamla plotter istället. Misstänker att man till transponder behöver gps-signal. AIS 300-enheten slås då på och av tillsammans med Garmin-plottern. En PC- plotter är mer flexibel än en dedikerad sjökortsplotter både när det gäller använding och utbyggnadsmöjligheter, inte bara på grund av den stora bildskärmen eller de möjligheter som internetanslutning innebär, utan också därför att en navigationsdator har mer processorkraft och minne vilket medger effektivare utnyttjande av alla de funktioner som är möjliga i. Till plottern passar C-MAP Max, K-chart digitala sjökort och Navionics. Köp till C-Card MAX -kort eller K-Chart sjökort (350:-)(K-Chart Täcker Sverige, Norge, Danmark och Baltikum K_EUD) och levereras på SD-kort.


K-chart är kort till lågt pris och uppdateras inte lika ofta som C-MAP. Vi bjuder på programmering av AIS -data om så önskas. Tillräckligt gamla plotters är fast i gamla kort, utan uppgradering. Jag är säker på att en AIS -dosa blir billigare än idag, kanske kommer att vara inbyggd i VHF:en som standard (finns redan) och du har ingen aning om hur den skall kopplas in till dator, plotter eller vilken kommunikationsanslutning som gäller (NMEA utvecklas ju). AIS -mål direkt från plottern – Integrerad GPS-mottagare.


Transpondern kan kopplas till befintligt navigationsprogram eller plotter och där. AIS RX CARBON är den minsta AIS (Automatic Identification System) mottagaren. Du kan koppla GPSMAP-enheten till annan NMEA-kompatibel utrustning, t. Vilken kabel ska jag köpa för att koppla ihop min. En bra GPS-kartplotter är ovärderlig om du vill få ut det mesta av dina elektroniska sjökort.


Några aspekter att fundera över innan du köper en kartplotter är skärmstorleken, vilka funktioner du behöver och huruvida du vill kunna koppla in den till ett nätverk. Om LED-lamporna stör AIS 8enheten måste du montera VHF-antennen längre bort från LED-lamporna eller använda lampor som inte stör antennen. Stäng av alla LED-lampor. Hej, Jag har köpt en Garmin 3AIS mottagare och försökt att koppla ihop den med min Lowrance HDS 7m plotter. Tyvärr efter några dagars försökt har jag gett upp.


Problemet är att man måste kapa seriekabeln då den egentligen är avsedd att kopplas till dator. Enheten är utvecklad och tillverkad i Sverige och kan sända, och ta emot, AIS information. Det enda som kan skilja är tex.


AIS -data, istället för att behöva knappa in MMSI-nummer manuellt. Logga in för att följa detta. Kabalar för data, laddning, strömförsörjning, NMEA, antenn. Skickas inom timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...