torsdag 28 juni 2018

Eliq ab

Vi skulle vilja visa dig en beskrivning här men webbplatsen. Ready to be the utility of choice? News Archives — Eliq. Eliq AB – Head Office - Sweden Stora. Customers Archive — Eliq.


Eliq is the pioneer in intelligent energy monitoring. De möjliggör även integration med smarta hem lösningar för ett bekvämare och säkrare hem avseende sensorer, kameror, automatisering av ljus, lju uppspelningsenheter, köks- och badrumsutrustning med mera. Om du har köpt vår energihubb eller vill använda vårt energiforum så är det här du trycker. Fördelningen i styrelsen är 10 män (4), kvinnor (0). Bolagets VD är Ludvigson, Lars Håkan.


På Ratsit hittar du Telefonnummer Adress Årsredovisning m. Enligt ELIQ ska installationen inte behöva ta mer än fem minuter. Det bör inte vara helt omöjligt om man rappar på lite och undviker att stöta på problem. Huvudenheten, eller hubben, kopplas in direkt i routern med den medföljande nätverkskabeln. Det optiska ögat, som placeras på elmätaren med självhäftande tejp, kommunicerar däremot trådlöst med hubben.


Eliq ab

I vårt fall fungerade det helt problemfritt, men så är också routern placerad vägg i vägg med elmätaren. Den ska dock ha en räckvidd på ca m genom väggar och tak, vilket bör räcka i de flesta villor. Nästa steg är att logga in i webbtjänsten ELIQ Online, där alla funktioner är samlade. Se hela listan på smarto.


Den viktigaste tanken bakom ELIQ är förstås att göra det lättare att identifiera – och om möjligt, eliminera – hushållets strömtjuvar, med målet att reducera sina elräkningar. Onlinetjänsten fungerar utmärkt för ändamålet. Vi har inte noterat några som helst problem efter en dryg månads konstant användning.


För att få mer användbar statistik bör man fylla i lite grunddata, inklusive uppvärmningssystem, bostadsyta och adress. Den sistnämnda används för att automatiskt hämta yttertemperaturdata. Genom att även lägga in de väsentliga delarna från sitt elavtal visas även elkostnaden per timme i realtid. En av de största fördelarna är just att förbrukningen spåras i realtid.


Det gör det enkelt att testa hur mycket ström enskilda apparater, belysning o. Statistiken sammanställs och kan visas per timme, dag eller månad. Efter månadens slut får man dessutom en mer utförlig sammanställ. ELIQ Online-paketet, inklusive energihubb, optisk sändare, adapter och nätverkskabel kostar 9kr.


Eliq ab

Det känns som en fullt rimlig prislapp med tanke på att det är en engångskostnad – inga månadsavgifter tillkommer. Om man lägger manken till för att dra ner på elkonsumtionen kan nog ELIQ betala sig själv inom något år, eller rentav några månader om du snubblar över några riktiga energibovar. Om vi ska invända mot något är det framförallt att du, i alla fall inte i dagsläget, kan koppla ihop din ELIQ med energiförbrukarna, t. Det är en ren informationstjänst, även om det är en mycket bra sådan.


Eliq appen tillsammans med ELIQ Elmätarsensor övervakar kontinuerligt ditt hems eller kontors elanvändning. Identifiera dina energitjuvar och var du kan spara energi för att vara ett steg framför din elräkning. GÖTEBORGVisa vägbeskrivning.


Eliq ab

Testa hur bra ditt företag syns på internet. Bankerna gick på knäna, nystartade små och medelstora företag – alla fick de plötsligt se sina krediter och kreditlöften förvandlas till krav på snabb återbetalning och tomma ord. Seriösa talangfulla entreprenörers idéer och företag riskerade att gå under helt i. Du har tyvärr inte tillgång till detta innehållet.


Klicka på knappen nedan för att registrera dig eller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...