onsdag 22 augusti 2018

Dubbelbalanserad slinga

En fördel med dubbelbalansering är att central­apparater (med stöd för dubbelbalanserade slingor) kan skilja mellan sabotage och larm, utan att behöva fyra ledare inkopplade till varje detektor. Vid dubbelbalanserad brytande slinga ger motståndsök- ning larm och. Enkelbalanserad slinga – Larm och sabotageskydd. NC, enkelbalanserad eller dubbelbalanserad slinga= riktigt ‘bökigt’.


Ett detektormotstånd med värdet Kohm skall parallell-kopplas över varje larmkontakt, detektor etc. Dubbelbalanserad knapp så är det 2st motstånd med olika resistanser. Det går maximalt att använda st. Vi har populära LED slingor , partybelysningar och neonsladdar kan förvandla vilket hem som helst.


Då strömstyrkan passerar dessa värden (med viss marginal) så löser sabotagelarm vid dubbelbalansering (närmar sig avbrott eller kortslutning). Ingång aktiveras via kortslutning mellan G(-) och IN3. Ingång aktiveras via kortslutning mellan G(-) och IN4. Funkar det att koppla in deckare och MK enligt schema?


Ligger motstånd rätt för en dubbelbalanserad slinga ? Om man dubbelbalansera en MK behöver man ändå använda sabotageslingan? T1-COM alt T2-COM då? Nu har jag lagt MK-motstånd parallellt med MK.


Ja det är bra att ha dubbelbalanserad slinga , för du kommer inte få indikering annars att något är fel kabeldragningen så tillvida du inte utför manuellt funktionstest. Risken för sabotage är väl dock minimal så länge du eller dina barn bjuder in massa okända personer som har för avsikt att göra något. Det en eventuell tjuv vill göra är att bygla över slingan så centralen tror att den är helt. Då behöver man en hög upplösning så att man kan detektera små avvikelser.


Det är ju så att en dubbelbalanserad slinga kan ha flera sensorer. Varje sensor är en NC-brytare över ett motstånd. Levereras i 10P utförande men kortet är brytbart och kan delas parvis. Genom inviduellt programmerbara motståndsvärden kan befintlig installation med detektorer återanvändas. Färdigt från början.


Dörrar ska generellt förses med magnetkontakt samt med mikrobrytare för avkänning och larm avseende dörrens läge samt låsets status. Vara sabotageskyddad. Händelser ska kunna loggas och sparas i system med tid och platsutrustning. Med händelser avses exempelvis utlöst larm, fellarm.


Som du själv poängterar ger dubbelbalanserade slingor sabotagelarm vid spänningsfall. Larmsektionerna är dubbelbalanserade vilströmsslingor. Motståndsökning ger larm och bruten eller kortsluten slinga ger sabotagelarm.


Detektorer och magnetkontakter skall ha brytande funk-tion. Sektionsingångarna är dubbelbalanserade vid leverans. Insignalerna till denna är referenskälla och testobjekt. Referenskällan styrs på sådant sätt att att den följer testobjektets bärvåg, men 90° förskjuten. Tror inte det är bra att diskussionen på ett öppet forum går in i mera detaljer, dubbelbalanserade slingor osv än nu.


Du säljer alltså ett larm (privat) som bara säljs genom ett larmföretag, vad kan ett sånt vara värt om man skulle vara intresserad? Vill du bygga ut systemet med nya funktioner är det bara att tillföra önskad funktion via utbyggnadskort eller ytterligare centralenhet. Därefter kommer en dubbelbalanserad diodblandare med utfrekvens 4kHz som passerar två keramiska filter med kHz bandbredd. Den tredje blandaren är en IC och den ger tredje MF kHz till den digitala signalprocessorn (DSP), som sköter återstående filtrering och demodulering av AM-, FM-, SSB- och CW-signaler.


The detector is in Day.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...