måndag 27 augusti 2018

Kretskort funktion

En kretskort är en mekanisk support som ansluter elektroniska komponenter och elektriska ledare i ett isolerande material. Ett kretskort kan vara enkelsidigt, dubbelsidiga eller i flera skikt. Ledarna på de olika skikten är förbundna med pläterade genomgående.


Det ger dem möjlighet att elektriskt kommunicera med varandra. Idag ser kretskorten väldigt annorlunda ut än de bara gjorde för tio år sen – idag är de allra minsta kretskorten så små att komponenterna sitter runt 1atomer från varandra. Korten möjliggör miljontals beräkningar inom mobilen varje sekund.

Kretskorten finns överallt. Ett mönsterkort är en platta av ett isolerande material med ett mönster av elektriska ledare. I facklitteraturen förekommer även den engelska förkortningen PCB. Med benämningen kretskort menas ett mönsterkort med påmonterade elektroniska komponenter, men i många fall används felaktigt benämningen kretskort synonymt med mönsterkort. Mönsterkort kan ha elektriskt ledande mönster på bara en sida, två sidor eller i fler än två lager.


Kort med upp till lager. Hantverket med tillverkning av egna kretskort finns fortfarande kvar men det har kompletterats med ett i många fall enklare sätt: UV-känslig lack. Vid etsning av ett större mönsterkort med många detaljer där det är tätt mellan ledningsbanorna, är detta den tveklöst bästa metoden.

Detta kretskort styr många av de elektriska funktionerna i din k. Moderkortet är komponenten som sammanlänkar processorn med övriga enheter samt öppnar vägar för kommunikation mellan dem. Alla anslutningar i datorn går till eller från moderkortet på något sätt. Säkringens funktion är att skydda komponenterna från att ta skada.


Det finns flera olika storlekar på moderkort. Uteslut inga säkringar och sätt aldrig i säkringar med större värde än vad anvisningarna eller dina uträkningar anger. Montera resistorer som utvecklar värme så att de sitter fritt och en bit upp från kretskortet.


Med hjälp av det här förkonfigurerade kretskortet återställer du tvättmaskinen i fullt funktionsdugligt skick. All funktion får plats i samma kapsel. Man kan ofta få in ett helt kretskort i en ASIC. En hel samling kretskort kan på detta sätt krympas till att bara finnas på ett kort med några ASIC:ar. För att kontrollera om ideerna verkligen håller så spikade jag upp kopplingen, och provade ut komponentvalet.


Det betyder inte att funktionen är optimal. Den går att vidareutveckla. Vilket vi också skall göra genom tester. Nu behöver Transceivern byggas på flera kretskort , den som vill kan spika upp den istället.


Köp kretskort till din diskmaskin här.

Ett relä är en elektriskt manövrerad strömbrytare, där du på avstånd kan styra en stor arbetsström, med hjälp av en liten kontrollström. Exempelvis kan du styra storförbrukande ankarspel och bogpropeller via en jätteliten knapp i sittbrunnen. Det är sannolikt denna som har löst ut och är inte lätt att ersätta så man byter hela kretskortet för några tusenlappar. Funktionen Autoranging och en smart kommandoprob gör det enkelt att finna fel på kretskort. Valet av oscilloskop beror på vad man ska mäta.


Analogt har sina fördelar på AM, FM, jitter och TV-signaler. Digitalt kan se engångsförlopp och störningar och också göra beräkningar på signalen. På en dators kretskort finns en mängd chip som innehåller en liten platta gjord av kisel. Re: Felsöka på kretskort.


Kan vara så att en lödningspunkt har gett upp sk. Jag har väckt ett antal produkter till liv igen genom att löda, med en lödpenna, på samtliga punkter på kretskortet för att få kontakt igen mellan kopparbanorna och benen på komponenten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...