onsdag 19 september 2018

Installera åskskydd

Installera åskskydd

Sök igenom bästa fastighetsförteckningarna på Mitula. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Installera åskskydd. Du kommer långt genom att installera ett överspänningsskyd även kallat inledningsskydd.


Det ser till så att det inte kommer in mer ström i ledningarna än det ska. Att låta installera ett åskskydd som är ordentligt jordat, är en bra idé om huset ligger i ett utsatt läge. Men plötsligt en dag kan det hända: Den slår ner. Då är det bra att ha åskskydd.


Testa dig själv i vårt quiz. I en byggnads elcentral finns alltid en ventil-avledare, som ska orsaka kort slutning när spänningen når en viss nivå. På så vis undviker du dyra reparationskostnader i samband med blixtnedslag. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, förelägger Linders fyrverkerifabrik i Varberg att installera åskskydd på byggnader där det finns explosiva varor. Företaget svarar att.


Samråd på ett mycket tidigt stadium om den byggteknik som underlättar införandet av lämpliga åskskyddsåtgärder och planera byggnaden med hänsyn till de fundamentala krav som ställs för att kunna installera ett effektivt åskskydd. Jag planerar att ta hem en elektriker som skall få installera ett åskskydd på inkommande matning i fasadmätarskåpet på vår nybyggda villa. Vi planerar och installerar åskskydd som räddar dina tekniska prylar när blixten slår ner. För att få fullgott skydd måste du installera betydligt mer avancerade inledningsskydd som kostar tusenlappar istället för hundralappar.


Så om du bor på landet, eller i stan och vill vara helt på den säkra sidan: dra ur sladden till känslig elektronik så som datorer, telefoner och tv-apparater när åskan börjar gå. Att installera ett åsk- och överspänningsskydd är ett bra skydd till en liten kostnad. Det gör med fördel i samband med att man kontrollerar sin elcentral eller installerar en jordfelsbrytare. Du som bor i villa kan förhindra överspänning genom att installera en jordfelsbrytare, om det inte redan finns. Den minskar risken för brand och kan också skydda dig och din familj från andra typer av elolyckor.


En annan sak du kan göra är att se till att alla eluttag är jordade. Vid åskväder är det lätthänt att blixten slår ned i elstängsel. Den här beskrivningen gäller bostadshus, vars höjd inte är högre än m och som är mindre än m långa eller breda. Sannolikheten att en villa skall träffas direkt av blixten är relativt liten. Direkta blixtnedslag sker dock varje år i byggnader.


I de lägen antennen monteras riktigt utsatt, exempelvis som basstationsantenn längst upp i ett vattentorn, på en byggnad eller liknande kan ett åskskydd vara en viktig investering. Våra åskskydd är enkla att installera och går att återanvända även efter indirekta åsknedslag. Jämför priser på möbler, trädgårdsutrustning, belysning m. Har man inte installerat åskskydd kan man klara sig med lite tur, och kanske med hjälp av en klok hund som Berta.


Hos familjen Bastholm i Alunda är man van vid oväder. Det åskar ganska ofta där de bor, och dessutom ligger huset sist på elnätet. Men den här gången var det ett ordentligt oväder.


Vi specialicerar oss på montering av åskledare och utforming av åskskydd enligt svensk standard. Totalt har vi generationers erfarenhet av detta! Observera att enkla överspänningsskyd sk åskskydd av mellanproppstyp, som finns att köpa billigt på många ställen inte kan ge något bra skydd mot inledda åskstörningar. Denna typ av skydd kan möjligen ses som ett komplement, förutsatt att byggnaden har korrekt installerade inledningsskydd.


Installera åskskydd

För att skydda era produkter ifrån oväder rekommenderar vi att installera åskskydd. Vi erbjuder åskskydd av hög kvalité, vi erbjuder även testutrustning för att enkelt testa om dina åskskydd fungerar. Läs gärna mer nedan eller kontakta oss för mer information.


För att bygga upp ett fullgott skydd skall ett bra överspänningsskydd installeras vid inkommande mätarskåp eller elcentral. Det skall dessutom vara enkelt att installera och inte i sig själv utgöra en fara för anläggningen. Våra unika varistorskydd ED1och. Skaffa dig nödvändig kunskap om åskskydd genom:.


Installera åskskydd

Ett åskskydd skall för att ge bästa möjliga skydd vara fast installerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...