tisdag 11 september 2018

Komplett dator i delar

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Garanterar att du får din produkt. Annars får du pengarna tillbaka. Jämför pris på badrum.


Komplett dator i delar

Hitta rätt produkt till rätt pris. Få ett bra pris, jämför innan köp. Schau Dir Angebote von ‪komplet‬ auf eBay an. Riesenauswahl an Markenqualität.


Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Komplett Heute bestellen, versandkostenfrei. PC i delar - Premium Gamer Core i7. Datorn för dig som kör alla spel i full 4K-upplösning med alla grafikinställningar på max! För dig som ska bege dig ut i VR-världen eller för dig som vill ha högsta möjliga fpsen när du spelar FPS eller MOBA spel är detta gaming- datorn som omvandlar allt till verklighet!


Vi kan montera datorn åt dig. Om du inte vill montera ihop datorn på egen hand erbjuder vi hjälp till just detta. Vi går igenom din beställning och kommer med synpunkter om det är relevant.


Sedan monterar vi samtliga delar i datorn och testar den utförligt. På Komponentkoll bygger du snabbt och enkelt din egna dator. Köp dina datorkomponenter från ett stort utbud och till bra priser hos Webhallen. Färdiga datorpaket och enskilda datorkomponenter från marknadens största tillverkare. Bygga dator – som du vill ha den.


Den ultimata följden av att köpa komponenter är såklart att göra det i syfte att bygga dator. Och detta är något som allt fler väljer att göra. Inte bara får du bättre specifikationer till samma pris, utan du får även möjligheten att bygga dator precis som du vill ha den. En dators chassi beskrivs bäst som dess kropp, det vill säga dess hölje. Ett datorchassi kapslar in samtliga delar datorn består av.


Det finns en stor mängd olika chassin på marknaden och vissa är bättre lämpade för vissa typer av datorer. Har man till exempel en dator avsedd att spela de senaste spelen på är det nödvändigt att chassit har bra ventilation i form av fläktar och utrymme för att inte komponenterna i datorn ska bli för varma. Används datorn istället endast för ordbehandling klarar man sig med både ett mindre och sämre ventilerat (och därigenom också oftare tystare) chassi. Olika chassin klarar också av olika typer av moderkortsstorlekar, olika mängder hårddiskar (för lagring) och olika mängder expansionskort (till exempel grafikkort).


Det är därför väldigt viktigt att man vid val av datorchassi också funderar kring vad datorn kommer att användas till och vilka komponenter man vill använda sig av. Se hela listan på enkelteknik. Om chassit är en dators kropp kan moderkortet närmast liknas vid dess nerv- och blodsystem. På moderkortet monteras alla datorns komponenter, antingen direkt på moderkortet eller via kablar. Moderkort finns i olika storlekar och med olika layouter.


I princip alla moderkort idag har en processorsockel för montering av processor, internminnesplatser för montering av internminne samt en eller flera SATA-portar (alternativt IDE-portar) för anslutning av hårddiskar. Antalet expansionskortplatser varierar dock stort beroende på moderkortets fysiska storlek. De finns även moderkort som klarar av fler processorer än en.


Samt de som har många fler än två stycken internminnesplatser (som kortet på bilden nedan har). Precis som vid val av chassi gäller det att välja ett moderkort s. Processorn är oundvikligen datorns hjärta. Den monteras direkt på moderkortet och står för de huvudsakliga beräkningar som görs och tar sig an nästan allt arbete du ber datorn utföra. För att processorn ska orka med alla beräkningar och uppgifter ackompanjeras den oftast av en kylningsanordning (också enkelt benämnd just kylare). En speldator med den senaste processorn kräver många gånger en större kylare som är bättre på att leda bort värmen från processorn.


Beroende på vad datorn används till brukar även processorkylaren ändra utseende. Medan en dator som inte används till annat än lättare internetsurfande oftast klarar sig bra med den minsta möjliga. Data som lagras på hårddisken skrivs också permanent till denna och stannar kvar även om datorn inte får någon ström. Skillnaden är att den data som lagras i internminnet är sådan som används endast för tillfället, den lagras alltså inte permanent. Om du till exempel startar ett program laddas delar av programmets filer in till internminnet.


Varför görs då detta? Jo, för att internminnet arbetar ofantligt mycket snabbare än en vanlig hårddisk. Det går alltså mycket snabbare för datorns processor att fråga internminnet om en fil och få filen än vad det tar om frågan ställs till datorns hårddisk. Som användare har du inte speciellt mycket att säga till om när det gäller vilka filer som lagras i internminnet för tillfället, utan datorns bestämmer själv vilka filer den anser används mest.


Ett grafikkort i en dator har, som namnet antyder, som huvuduppgift att hantera grafisk data. Detta kan vara allt från spel till video-redigering och 3D-programering. Alla datorer behöver någon form av grafikkort (eller rättare sagt grafikprocessor) för att överhuvudtaget kunna visa bild på en skärm då datorns vanliga processor inte klarar av detta själv. Många processorer kommer idag med en inbyggd grafikprocessorfunktion som tillsammans med skärmkontakter och kretsar på moderkortet klarar av att hantera lättare grafikuppgifter.


Komplett dator i delar

Ska däremot en dator användas för att spela nya, grafiktunga spel behöver processorn oftast hjälp av ett mer påkostat grafikkort. Den vanligaste anslutningen för grafikkort idag är PCI-Express. Allt från de mest grundläggande grafikkorten som både. De flesta moderkort har idag ett ljudkort inbyggt redan från början.


Dessa ljudkort fungerar i regel mycket bra och de flesta användare bemödar sig därför inte att införskaffa ett ytterligare (om än bättre) ljudkort till sin dator. Ska en dator användas för vanlig musiklyssning och spelande via datorhögtalare är vinningen av ett ytterligare ljudkort många gånger inte särskilt stor. Används datorn däremot till musikproduktion eller ska kopplas in till ett påkostat ljudsystem kan ett bättre ljudkort vara en god investering. Detta med anledningen att ett mer påkostad ljudkort helt enkelt låter ljudet skickas ut ur datorn med bättre bibehållen ljudkvalitet. En ytterligare anledning för en datoranvändare att investera i ett bättre ljudkort än det inbyggda är för att motverka brus och andra ljud som kan uppstå om datorn till exempel inte är kopplad till ett jordat eluttag.


På hårddisken lagras alla filer och program som datorn arbetar med. Till skillnad från internminnet behöver en hårddisk inte ström för att ha data sparad. Har därför en fil väl lagts på hårddisken (eller skrivits till, som man också säger) ligger den kvar där tills den tas bort av användaren. Detta oavsett om hårddisken får ström eller ej.


SSD-hårddiskar är den nyare av de två. Dessa hårddiskar saknar helt rörliga delar och kan närmast liknas vid väldigt snabba USB-minnen. Just snabbheten är också den största fördelen mot de mekaniska hårddiskarna.


Komplett dator i delar

Detta kommer sig av att mekaniska hårddiskar (som namnet antyder) har rörliga delar i sig. Numera går det precis lika bra att till exempel installera Windows från ett USB-minneoch de allra flesta spel går att köpa digitalt och ladda ner, istället för att köpa dem på skiva. Framförallt om datorn ska användas till filmvisning eller om du har för avsikt att bränna mycket skivor. När data skrivs elle. Detta sparar framförallt plats i datorchassit och på så vis kan man använda ett mindre chassi till sin dator.


Det strömförsörjer alla datorns komponenter. Det ger även ström till anslutna tillbehör såsom USB-minnen, tangentbord och möss. Datorns nätaggregat är en av dess viktigaste delar. Desto mer data datorns komponenter behöver bearbeta, desto mer ström behöver de i regel. En dator som till exempel har fler än ett grafikkort behöver oftast ett nätaggregat som har en hög strömeffekt (watt).


Förlitar sig datorn istället på processorn och moderkortets inbyggda grafik och inte används till några tyngre aktiviteter klarar den sig bra med ett svagare nätaggregat. Olika nätaggregat har också olika så kallad verkningsgrad. Verkningsgraden berättar hur mycket av den faktiska ström nätaggregatet tar åt sig som förs vidare till datorns komponenter. Har nätaggregatet en låg verkningsgrad förbrukar det mycket ström men skickar betydligt mindre till d. Datorkomponenter – Allt du behöver för att bygga en dator. Inet är Sveriges bästa datorbutik, oavsett om det handlar om stationära datorer eller byggen i egna chassin.


I vårt sortiment hittar du allt från de senaste grafikkorten, till kraftfulla processorer och moderkort. Allting du behöver för att bygga en dator som passar just dina behov. Enklast gör du detta genom att använda dig av vår datorbyggare, ett verktyg där du själv väljer vilka delar du vill ha till din dator. Skulle det då visa sig att ditt kort inte passar i det valda chassit kommer verktyget att upplysa dig om det här och sätta ett varningstecken på alla datorlådor som ditt kort inte kommer gå ner i. Hos NetOnNet hittar du ett stort urval av stationära datorer , både PC och iMac.


Komplett dator i delar

Vi har stationära datorer från varumärken som Apple, Lenovo, HP och ASUS med flera. Köp din nya stationära dator fraktfritt online eller beställ och hämta i din närmaste lagershop. Dels har nästan alla de stora datormärkena som Dell, Asus och Lenovo desktopmodeller, dels är det många svenska datorbutiker som bygger och säljer sina egna datorer. I detta test har vi spanat in bägge alternativen: märkesburkar och några av de stora webbutikernas egna alternativ.


Så enkelt ser du vilka delar din dator består av! Att ta reda på vad en dator innehåller behöver varken innebära skruvande, mekande eller att du är ingenjör. Faktum är att Windows (10) själv är ganska bra på att visa exakt vilka komponenter och övrig mjukvara som finns i den dator det körs på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...