onsdag 5 september 2018

Testa batteri

Välkommen in till hela familjens varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag! Norge, Finland och Danmark. Hitta ditt närmaste varuhus.


Fri frakt och leverans nästa dag. Upp till lägre pris hos oss! Aktuelle Preise für Produkte vergleichen! Heute bestellen, versandkostenfrei.


Fukt och smuts leder till krypströmmar, vilket ökar självurladdningen. Håll batteriet rent samt kontrollera poler efter oxidering. För att kontrollera ett batteri med bara en multimeter så är tillvägagångssättet enligt följande: Ladda batteriet fullt eller så mycket det går. Därefter låt batteriet stå i vila ett dygn för att batteriet ska somna in. Vid mörker kan du enkelt kolla batteriet genom att stanna framför en vägg eller fönster.


Stäng av motorn och se om belysningen mörknar eller inte. Ifall det mörknar efter en kort stund så tyder det på att batteriet inte längre är i bra skick. Gör så här om du vill testa batteriet: Slå på datorn.


Sök efter HP PC Hardware Diagnostics Windows, högerklicka på appen i sökresultaten och välj sedan Kör som administratör. Ibland kan man vara osäker på om batteriet man har liggande är fullt eller tomt och här är ett mycket enkelt test för att ta reda på det. Genom att släppa batteriet från några centimeters höjd så kan man se om batteriet är tomt genom att batteriet i så fall studsar mot bordsytan som ni kan se i videon ovan. Förutom detta har man testat jämnhet i kapacitet mellan batterier. Det bästa och lättaste sättet att testa ett batteri är att använda en volt- eller multimeter för att mäta spänningen.


Testa batteri

Testa ditt batteri. När du väl vet den exakta spänningen, använd tabellen nedan för att mäta laddningsstatusen. Undersök livslängden på batteriet i din laptop. Om din bärbara dator endast fungerar med laddaren inkoppla är det ett tydligt tecken på att du behöver ett nytt batteri.


Här lär du dig hur man undersöker batterikapaciteten oavsett ålder på datorn. Framför allt såg vi stora skillnader i återladdning, det vill säga hur länge du behöver köra bilen för att batteriet ska laddas upp till den nivå det låg på innan du startade, säger Viktor Ekermo, testledare vid ETC Battery and Fuelcells Sweden som utfört testet. Mrwhosetheboss håller på att hårdgranska SUltra för tillfället och har släppt en ny video i testprocessen. Kontrollera batteriet minst två gånger per år - en gång per månad under vintern (vid minusgrader) om det är ett äldre batteri.


Testa batteri

Se till att batteriet sitter ordentligt på plats och att batteriets poler smorts in och anslutningarna är åtdragna. Du kommer in i testläge genom att hålla in tangenten under uppstart av datorn. Där kan du utöver kapacitet och generell information kartlägga batteriets hälsa och testa den. Ta batteriet och håll det centimeter ovanför en plan bordsskiva, med den negativa plattan nedåt. Slår batteriet i en gång, innan det faller eller blir stående på bordet, då är det fulladdat.


Studsar däremot batteriet i bordsskivan, då är det tomt. Kan rekommendera att köpa en laddare och ladda upp batteriet då och då. Glöm inte lämna in de gamla batterierna till återvinning! Speciellt om du mestadels kör kortare sträckor tappar batteriet laddning efter hand. CTEK gör bra och intelligenta laddare som bara är att koppla in och sen sköter de sig själva.


Testa batteri

De testar även konditionen på batteriet och kan rekonditionera det vid behov osv. Om du inte vill djupurladda kan du ha dessa spänningar som riktvärden för ett batteri under belastning: 1V = OK 1V = Låg kapacitet, dags att ladda. Batteriet i en bärbar dator håller sällan i många år. Om du är osäker på vilket batteri du ska köpa, kan du också ta reda på det med BatteriInfoView. Batteriprofilen du genererar är en lättläst webbfil och det behövs bara ett enda kommando för att skapa den.


Kommandotolken, antingen genom att högerklicka på startknappen och välja Kommandotolken i menyn om det valet finns, eller genom att klicka på startknappen, skriva cmd och starta programmet. Du kan med andra ord rätt så enkelt se exakt hur mycket sämre batteriet laddar nu jämfört med när det var nytt. Starta upp kommandotolken cmd. För att lätt ta reda på om lampan till adventsljusstaken är hel gör så här: Ta ett 9V batteri och håll sockeln på lampan mot ena polen och botten på lampan mot den andra polen.


Testa batteri

Glimmar det till i lampan så är den hel. Fungerar att testa både LED och vanliga lampor på detta sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...