torsdag 18 oktober 2018

Barnsäkra sladdar

Barnsäkra sladdar

Barn och elsäkerhet. El är farligt och ska hanteras med försiktighet. Innan ditt barn har lärt sig elsäkerhet kan du förebygga olyckor genom att petskydda eluttag, undvika lösa sladdar , barnsäkra spisen och hålla elprodukter utom räckhåll.


Hur du barnsäkra Blind sladdar Persienner kan utgöra en betydande strypning risk för barn om binder med rep inte har rätt konfiguration. Så barnsäkrar du hemmet. Var speciellt försiktig med långa sladdar.


Förankra möbler i väggen, om det är möjligt, så att de inte kan. Alla eluttag i hemmet bör därför vara barnsäkra och petskyddade. Se även till att isoleringen runt sladden är hel. Placera sänglampor och dylikt långt ifrån barnets räckhåll så att barnet inte råkar komma åt dem i sömnen.


Kaffemaskiner, vattenkokare, brödrostar och andra köksmaskiner ska helst vara kopplade till eluttag vid överskåpen eller där barn inte kommer åt att dra i sladden. Kontrollera även att inga sladdar är skadade. Undvik långa eller löst hängande sladdar. Tänk på att vissa glödlampor kan bli väldigt varma.


Var noga med att barn inte kan komma åt glödlampan till sänglampan. Kablar och sladdar Alla hem är fyllda med elektronik nuförtiden och med den mesta elektroniken, så tillkommer sladdar , sladdar och åter sladdar. En kabel eller sladd kan leda el. Om isoleringen runt sladden skulle skadas kan den snabbt förvandlas till en riktig dödsfälla.


Har en sladd slitits loss från en stickpropp eller apparat kan den bli livsfarlig. Lösning: Låt en elektriker installera fler uttag. Förvara maskindiskmedel och andra kemikalier så att barn inte kan komma åt dem. Maskindiskmedel är mycket frätande.


Dra ur kontakter på elapparater när de inte används och se till att sladdar inte hänger lösa och kan dras ner. I den här artikeln om barnsäkerhet får du tips om hur du kan barnsäkra kök, badrum, fönster, dörrar, trappor och möbler samt elsäkerhet och farliga vätskor i hemmet. När den nya generationen tar plats i ett hus, blir ingenting sig likt. Till exempel om isoleringen är skada eller barnen har sönder dem. Installera gärna fler uttag för att slippa ha långa sladdar.


Sladdar utgör även en strypningsrisk. Då kan man också välja att placera uttagen högre upp på väggen, där barnen inte kan nå dem. Använd kabelgömmor. Nu kan man på ett enkelt sätt nå meter längre, fullt tillräckligt för de flestas behov.


Skarvkablarna är S-märkta vilket innebär att den har certifierats för att användas på den svenska marknaden och lever upp till alla säkerhetskrav som ställs. Om man har småbarn hemma, då är barnsäkra -uttag det självklara valet. Så tänk på att plocka undan sladdar i största möjliga mån. Läs våra råd om hur du barnsäkrar ditt vardagsrum. Det är lätt gjort att en lampa ramlar i golvet.


CachadLiknandeHär får du tips om barnsäkerhet i hemmet när du ska barnsäkra din bostad. Lär dig förebygga olyckor hemma genom att barnsäkra. Om du har trappor i ditt hem ska du sätta barngrindar på toppen och botten av dem. Se till att barnet inte når dem eller fäst. Om man kan nå trappan via en dörr, se till att ditt barn lär sig att öppna den när han eller hon blir äldre.


Vi rekommenderar att du sätter ett lås eller hasp på en sådan dörr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...