torsdag 25 oktober 2018

Hund i varm bil lag

Babyland - stort utbud av produkter från välkända varumärken. Köp barnvagnar till bra pris. Fri frakt och snabba leveranser! Säkra bilbarnstolar billigt. Beställ snabbt och enkelt!


Nu går polisen ut med information kring hur du ska göra om du ser en hund eller ett barn som lämnats ensam i en varm bil. Polisen tipsar även vad hundägare kan göra eller om du observerar en hund i en varm bil. La rma alltid polis först om du ser en hund i en varm bil.


Ta en bild på bilen, notera registreringsnummer och försök gärna hitta ett vittne. Om du ser en hund i en varm bil och situationen verkar akut, se till att hunden kommer ut. Att krossa en bilruta räknas i det fallet enligt Brottsbalken 24:som nöd. Se om möjligt till att ha ett vittne och ring polisen först.


Hund i varm bil lag

Maxtider i bilen Under transporten måste hunden rastas och få vatten minst var sjätte timme. Den skall också få foder med högst timmars mellanrum. Hunden får inte förvaras permanent i ett fordon och som längst timmar. Källa: Jordbruksverket.


Allt om Bilar är Sveriges största bilsajt. I en bil låg en hund. Samtidigt filmade han hunden , som vid det här laget låg utslagen på golvet med tungan hängandes. När det kommer till att lämna hunden i bilen om det är varmt ute finns det även där en del regler att följa. Det finns även vissa regler om hur detta utrymme ska vara anpassat.


Det är inte bara vi människor som ska åka säkert i bilen. När bilen står still finns en säkerhetsaspekt till att tänka på – det blir snabbt varmt i bilen. För varmt för en hund.


Veterinärer får varje år behandla hundar och katter som fått värmeslag när de lämnats kvar i bilen av sina ägare. Trots oändliga påminnelser i media, av hundklubbar, på utställningar och liknande fortsätter hundägare att lämna sina hundar i varma bilar. Hundarna plågas och vissa dör av värmeslag medan andra får dras med skador resten av sina liv. Hund i varm bil är djurplågeri ! En hund placerades i en solbelyst bil medan ägaren gjorde ett marknadsbesök.


Hund i varm bil lag

Efter flera timmar släpptes hunden , då svårt medtagen, ut av en ordningsvakt, som tillkallats av förbipasserande personer. Exempel på hur varmt det kan vara i bilen efter att den stått en stund. En hund tål inte hög värme lång tid utan att få värmeslag. Mellan och minuter tar det i 49° C värme innan hunden får livshotande skador.


En bil som står i skuggan, när det är ca 25° C i skuggan ute, får en inne-temperatur på 49° C efter i genomsnitt. Snälla, se till att inte glömma bort din hund i sommarvärmen! En varm bil är tillräckligt för att din hund riskerar att gå en plågsam död till mötes.


Lämna aldrig en hund i bilen en varm dag. Det räcker inte med att ha neddragna fönster, då det kan bli extrema temperaturer ändå. En hund som blir varm kan inte svettas på samma sätt som vi människor, och om det blir för varmt i bilen klarar inte hunden att svalka sig och drabbas av överhettning. En barnläkare från Göteborgstrakten åtalas för djurplågeri. Han lämnade sin hund i en kraftigt solbelyst bil.


Hunden var död när den kom till Blå Stjärnans djursjukhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...