fredag 23 november 2018

Experimentera med vatten

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Vatten dominerar på jorden och är det enda ämne vi normalt stöter på i alla tre formerna fast, flytande och gas. Berta är drakflickan som älskar kemi och att experimentera. I den här filmen undersöker Berta vattnets egenskaper när det är i sina tre olika aggregationstil. Det här är ett enkelt och fascinerande experiment för barn med vatten som lätt kan göras hemma.


Experimentera med vatten

Dina barn lär sig om både olja och vatten och hur de inte kan blandas. Det här behöver ni: En stor, tom PET-flaska med ordentlig skruvkork (inget vatten får läcka ut). En flaska matolja eller annan liknande olja. Vatten gas (vattenånga) (kemi) Låt ett glas med vatten stå i kylskåpet så att det blir riktigt kallt.


Kan du se, att det bildas droppar av imma på glaset. Koka vatten och se på ångan. Tror du att vatten bara är en tråkig vätska som det inte går att göra någonting av förutom att dricka den.


I det här klippet visar vi tre rikti. Experimentera med vatten. Gör experiment med såpbubblor, gör en egen hävert, en vattenxylofon eller en vattentornado.


Barnen på förskolan Lejonkotten arbetar med vatten – vattnets kretslopp och vattnets olika former. Just nu är det intressant att undersöka is, vilket görs både utomhus och inomhus. Där finns massvis med bra och enkla listor för var man kan göra med olika saker som finns hemma. Alla barn i S:t Eriks förskoleområde arbetar med projekt inom Hållbar framtid.


Detta experimentset sätter fokus på hur polymerer interagerar med vatten och andra ämnen. Se hur vattnet försvinner eller tillverka ett coolt armband av vattengelékulor. Setet innehåller olika experiment och kommer i en fin plåtask som kan sparas länge. Vill man experimentera med vatten i rörelse så har Think Geek precis fått in den här byggsatsen där man kan bygga diverse konstellationer och se vattnet åka igenom dem.


Byggsatsen består av 3bitar så det går nog att bygga både det ena och det andra. Cirka dollar kostar den. Varför rinner vattnet igenom med annat stannar, hur blir vattnet efteråt? De testade vad som flyter eller inte.


Experimentera med vatten

Varför flyter en klementin med skalet på, men sjunker om den är skalad? Vad händer då man doppar fingret ned i vattnet? De byggde dessutom en dismaskinsmotor.


Här får du exempel på vad man kan göra med akvarellpennor och vatten. Så här läser du vidare! Vad vill vi att barnen ska lära sig. Genom att experimentera och använda sina sinnen. Det är spännande att jobba med vatten och temat kan innehålla mycket saker och det finns plats för mycket experimenterande.


Experimentera med vatten

Det kan vara bra att börja temat med att fråga barnen frågor om vatten så man får reda på vad de redan vet, man kan också med frågor få dem att skapa hypoteser som de sedan får pröva i olika experiment. På Lager – leverans 2-vardagar. Att språket utvecklas. Barn från olika länder gör enkla vardagsexperiment lämpade för mellanstadiet. San Dah lever i ett vattenrikt område i Burma.


Vattnet går att åka båt på, men vatten som går att dricka är det sämre med. Exempel på text: ”Äkta kranvatten” eller ”Världen godaste vatten”. Kan man göra matexperiment med barn utan att det blir kaos?


Fyll alla brunnarna med vatten. Sug ut vattnet i en brunn som finns i ena hörnet av plattan. I denna tillsätts en liten spatel natriumsulfit sam en droppe M saltsyra. Sätt på lockat och observera vad som händer efter respektive minuter.


Fungerar magnetism genom ett pappersark eller i vattnet ? Ja, det finns mycket att experimentera med ! Här har vi valt ut set med magnetiska experiment - enkla och mer komplicerade för barn i alla åldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...