tisdag 18 december 2018

Bilder som stöd i skolan

Upptäck klassfoton du inte har sett sen skoltiden och hitta vännerna igen. Träffa vännerna igen! Hitta skolkamraterna. Delbetala i upp till månader.


Inför valet av bilder för kommunikation och stöd i samspel är det viktigt att utgå från behov och förutsättningar hos den som ska använda bilderna. För att kommunikationen med stöd av bilder ska bli funktionell behöver vi skapa förutsättningar i lärmiljön. Genom att använda dator med talsyntes kan den som använder bilder bli. Visa fler idéer om babyteckenspråk, förskoleteman, teckenspråk.


Ibland vill du som lärare eller dina elever använda bilder som är upphovsrättsskyddade i undervisningen. Med elevens godkännande får elevarbeten sitta uppe när skolan har öppet hus. Skolkopieringsavtalet ger lärare och elever viss rätt att 1. Det gör inte någon skillnad om elevarbetet innehåller visst mått. Se hela listan på skolverket.


Kom ihåg att ange upphovspersonens namn och källan på eller i anslutning till de kopierade bilderna. Men det finns några undantag, det vill säga bilder som vem som helst kan publicera på sin webbplats eller i sociala medier. Creative Commons-licensierade bilder, det vill säga bilder där upphovspersonen angett med CC-licensmärkningar eller symboler hur verket får användas. Det finns till exempel arkiv med fria bilder. Gamla bilder där skyddstiden har gått ut.


Enligt Bonus Copyright Access kan gamla bilder delas in i tre sorter: 4. I övrigt kan det variera huruvida bilden är tillåten att använda eller inte. Ett tips är att se om innehavaren till. När det gäller konstverk så måste du fråga konstnären om lov innan du sprider verket på nätet eller använder det i ett kommersiellt syfte. Vissa motiv är alltid tillåtna att använda.


Bilder som stöd i skolan

I Sverige är det tillåtet att avbilda, måla av eller fotografera byggnader och konstverk som är stadigvarande placerade på eller vid allmän plats utomhus. Du kan läsa mer om konstverk i 24§§ i upphovsrättslagen. Om byggnader: Fortsatt panoramafrihet - men inte i hela i EU på Fotosidan Om konstverk: Högsta domstolen: Att sprida bilder på offentlig konst på nätet på idg. Rättslig grund för personuppgiftsbehandling på Datainspektionens webbplats Om : Att återanvända material från på s webb Om Nationalencyklopedin: Upphovsrätt och NE. Denna pin hittades av Ivanka Ninmark.


Som före detta grundskollärare och som numera bland annat försöker få fler att börja med bildstöd i olika situationer för alla i skolan så är det en ren njutning att du även delar med dig av exempel som kan hjälpa alla elever oavsett nivå. Vissa bilder har jag skrivit ut från bildstöd. Här kan du skapa bildstöd för att underlätta kommunikation och förtydliga informationsmaterial. Bilder som bildstöd. Tjänster: Återse dina skolkamrater!


Här finns klasskort och, minnen från din skoltid! Jag har tagit bild på vårt bildstöds-schema som vi har för barnen (resp år) på kylskåpet. Lund: Studentlitteratur.


Den här boken presenterar en metod att använda i bildundervisning, och ger en mängd konkreta uppgifter som exempel för att visa hur metoden kan användas praktiskt. Barbro Westlund uppmanar oss som arbetar med läsning och läsförståelse att be eleverna att visualisera, vilka inre bilder ser de när de läser texten? Stöd i skolan för att ta till sig kunskap.


Bilder som stöd i skolan

Här är några förslag på stöd till elever med språkstörning som pedagogen kan använda för att skapa en lugn och trygg miljö där eleven kan ta in kunskap. Men bra stillbilder kan också användas och ni kan spara tid om detta material redan finns. Använd helst rörliga bilder (filmat material). Dessa bilder kan med fördel läggas som inklippsbilder över en intervju.


Det är viktigt att man får det stöd man har rätt till i skolan. Får man inte tillräckligt med stöd finns det olika instanser att vända sig till. Personer med samma diagnos är också olika, unika.


Bilder som stöd i skolan

Kunskap om diagnosens innebörd är viktigt att ha men i mötet med eleven är det individens behov och egenskaper som ska vara vägledande. En god kontakt med föräldrar kan vara viktigt för skolan. Föräldrar har oftast kunskaper som kompletterar bilden av eleven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...