måndag 12 augusti 2019

Hårdfog plattor

Den flexibla hårdfogen är polymerbaserad och härdar när fukt tillsätts. Fogen som bildas blir hård och lätt flexibel, vilket skapar en stabil och stadig stenläggning. Fog för marksten för att slippa ogräs i skarvarna. Applicera din hårdfog steg för steg. Att foga är enkelt!


Hårdfog plattor

Se bara till att vara noggrann och försiktig i de olika stegen. Se till att ytan är ren och torr Fogsand är perfekt att applicera en solig och varm dag. Tänk på att dina plattor och markstenar behöver vara helt torra när du sätter igång då hårdfogen härdar i kontakt med vätska.


Aldrig mer ogräs mellan marksten och plattor. Flexibel hårdfog är en utmärkt produkt att avsluta ditt utomhusbygge med. Genom att applicera fogen får du ett hållbart resultat och en stabil stenläggning. Dessutom slipper du ogräs som tränger sig fram bland plattorna. En hårdfog är en cementbaserad fog som stelnar och blir helt hår ungefär som fogen till kakelplattor.


Eftersom fogen härdar och blir helt stel tillåts inte plattorna att röra på sig eftersom fogen då spricker. Den fogade ytan kan beträdas efter timmar. Fullständigt härdat efter dygn.


Trafikklasser anges enligt VÄG samt branschens rekommendationer enligt Beläggning med plattor och marksten av betong. Svensk markbetong). Angiven trafikklass anger ej produktens hållfasthetsklass utan ger rekommendation till användningsområde med högsta trafikbelastning och förutsätter att överbyggnaden är dimensionerad och utförd enligt motsvarande trafikklass. Stora plattor kan läggas i 0-om man är noggrann med underarbetet. Det viktiga vid plattläggning är att inte använda för tjocka lager av fina fraktioner, eftersom det skapar homogena mjuka skikt som sviktar och skjuter i sidled och uppåt vid belastning, ungefär på samma sätt som en beanbag skjuter åt sidorna när man sätter sig på den.


Hårdfog plattor

Flexibel-hårdfog som härdar är det effektivaste sättet att förhindra ogräs och myror i fogen. Lättanvänd och lämplig till vanliga betongplattor. Ogräshämmande Fogsand 20kg Fogsand med en starkt hämmande effekt på ogräs och mossa som växer i fogar på betongsten. I de flesta fall förhindras tillväxten av ogräs fullständigt. Fogsanden har mycket lång livsläng den sköljs inte bort av regn och den.


Hade du däremot gjort som jag brukar göra, nämligen typ 0-mm glipa i innerhörnen så kan man endast använda hårdfog. Handla Markbeläggning online från Beijer Byggmaterial. Vi har marknadens bredaste sortiment och levererar Utemiljö av högsta kvalitet! Köp MARKSTEN HEL GRÅ 350X350X50MM hos Byggmax.


Nu är det dags att lägga på stenplattan. Börja lägg plattor från till exempel husgrunden och fortsätt neråt. Med denna metod så får du två alternativ. Antingen så du enkelt fortsätta lägga nya bäddar genom att placera rören efter markstenen.


Eller fortsätta med murarsnöret. Sist men inte minst – fogsand. Fungerar lika bra vid montering av exempelvis keramiska plattor. Hårdfog för trädgårdsplattor. Enkomponentsfog som därmed är anpassad för att användas i trädgårdar.


Fogsanden för smalare fog används främst vid fogning av plattor och marksten där en mindre fog efterfrågas. Maximal fogbredd är mm och minsta rekommenderade fogdjup är mm. Var noga med att följa anvisningarna på förpackningen för bästa möjliga resultat. Fastfog från Romex är ett slags mellanting mellan fogsand och hårdfog. Användning Romex fastfog består av ett fast fogmaterial som härdar efter att du tillsätter vatten.


Den motverkar effektivt ogräs och myrors framfart. Vid regn mjuknar fogmaterialet för att sedan härdas igen när vädret blir torrare. Idag finns det ett enormt utbud av olika sorters marksten, dekorsten samt murar.


Hårdfog plattor

Sten finns i nästan alla regnbågens färger, från gatstens storlek till stora plattor som mäter 90×cm. På samma vis som trädgårdsarkitekter väljer växter passande hus och väderstreck, väljer de stensort, färg och storlek passande arkitekturen och tomtens beskaffenhet till just ditt hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...