fredag 6 september 2019

Ekk eller eklk

EKK är mera sladd och EKLK är kabel. FK får endast dras i VP-rör, EKRK får ej användas. För uttag i badrum gäller särskilda regler. Utomhus, Altan, belysn.


Det finns inga detaljregler om detta i Elsäkerhetsverkets utförandeföreskrifter.

EKLK är en PVC isolerad och PVC mantlad installationskabel för fast installation inomhus och utomhus. Får även installeras i mark, dock skall kabeln då förses med ett extra skydd mot mekaniska påfrestningar. EKLK Installationskabel är inte begränsad till endast inomhusförläggning. Mantelmaterialet är beständigt mot UV strålning och därför lämpligt även för förläggning utomhus.


EKLK är PVC isolerad och PVC mantlad i vit UV beständig PVC. För öppen eller dold (i rör) förläggning. Partisoleringen skall skyddas mot UV-ljus.

Vid förläggning utomhus skall särskilda åtgärder vidtas för att skydda kabeln mot direkt solljus. PVC-mantel, PVC-isolering. I industrilokaler, källare och förråd i fuktiga och dammfria lokaler. EXQ och EKK Light måste dock skyddas från UV-strålning och rekommenderas främst för inomhusbruk. EKK finns med eller utan UV-skyd och ska den dras utomhus på.


EKK får inte läggas i mark, EKLK får läggas i mark om man lägger den i. EKK - För fast installation inom- eller utomhus, dock ej i mark eller vatten. EKLK - För fast installation inom- och utomhus Får man dra EKLK infällt i vägg? Hitta rätt elkabel för elinstallationen här. Kan förläggas i mark men måste då vara skyddad mot mekanisk åverkan (skyddsrör). Försedd med jordbiledare.


Välkommen till Mitt Biltema. EKK eller EKLK , men jag hade personligen inte hängt upp mig på ett exakt mått på väggtjocklek. Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en översikt över dina köp med digitala kvitton.


Rätt typ av kabel till ditt projekt – hos oss hittar du olika typer av kablar för olika ändamål. Till elinstallation vid nybyggnation och renovering finns starkströmskabel, kulokabel och installationskabel av typ EXQ, EKK , FQ m.

Vi har även datakablar, högtalarkablar och bil- och båtkablar med egenskaper som är anpassade för respektive användningsområde. EKLK och EKRK är mantlade kablar som har en metallmantel runt alla. FK3G- 5G KTV, UTP sid 4-5.


Markslang 50mm, skarvmuff sid 6. Tidigare utgjordes hela installationen av EKLK. Den ena är utbytt till EKK så. Ericsson och pm flex. Kabel för starkström av hög kvalitet.


EKK kabeln används vid fast förläggning i torra, icke brand– eller explosionsfarliga utrymmen inomhus, tex i kök, sovrum, vardagsrum, torra vindar, torra källare och i butiksmiljö. Användning av EKK kabel i våtutrymmen. En EKK kabel kan även användas vid fast förläggning i våtutrymmen inomhus i badrum och på toaletter. På BAUHAUS har vi allt du behöver för en lyckad installation, kanske behöver du en klassisk kabel för förläggning i rör eller en kabel som fungerar ombord på båten – vad du än söker kan vi garantera att du hittar det i vårt breda sortiment.


EKLK är i det fallet styvare och mindre flexibel men skyddas å andra sidan bättre genom metallmanteln. Eftersom värmeavledningen är sämre inne i en vägg, får en kabel i vägg inte belastas lika mycket. Som ett exempel kan nämnas att en mmkopparkabel (t.ex. EKK) får belastas med A vid förläggning utanpå en vägg, men bara med högst 1A.


EKLK är en djävulskabel som ingen använder längre (om det inte är EX-område eller dyl.). Elkablar består av elektriska ledare omslutna av isoleringsmaterial. De kan användas för energiöverföring eller elektronisk kommunikation.


Om sladden har gått av eller om isoleringen har skadats får du inte laga den. Däremot kan du kapa av den trasiga delen. Du får bara ersätta slad stickpropp och skarvuttag med samma slags materiel som tidigare.


Behöver du byta stickpropp på lampor av annat slag eller på hushållsapparater, ska de lämnas in till en fackman för. Välj mellan halogenfria installationskablar, som FQ, EQ, EQLQ och EXLQ, eller klassisk svart EK-kabel och mängder av andra varianter i PVC. Vi har installationskablar för alla användningsområden, areor och behov, inklusive mm² EKK -kabel, mm² FK-kabel och mm² RK-kabel till bra priser. Nu finns det en hel drös med kablar som är mycket smidigare att arbeta med och där resultatet även blir bättre. Nackdelen är att det finns så jädra många olika kablar att hålla reda på.


EKRK kabeln används vid fast förläggning i torra utrymmen inomhus, tex i kök, sovrum, vardagsrum, torra vindar, torra källare och i butiksmiljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...