fredag 6 september 2019

Volvo 850 abs lampan lyser ibland

När jag köpte bilen för någon månad sen så lyste den lite till och från, ibland slocknade den i några dagar, och ibland lyste den i några dagar. Lampan blinkar inte heller. Så här löser du problemet!


I många bilar tänds detta ljus tillsammans med de andra varningslamporna en kort tid när bilen slås på för att göra ett kort funktionstest. Jag har en 9från -95. Om den tänds när jag sätter på motorn så lyser den hela tiden tills motorn stängs av och om den inte lyser när motorn startar så tänds den inte alls.

ABS - lampan lyser ibland. Men jag skulle vilja fixa bilen genom besiktningen. Fast Retrieval of Your Factory Radio Unlock Codes. Om lamporna lyser gult eller orange, bör du dubbelkolla om du kan köra vidare.


Systemet har till uppgift att se till att fordonets hjul inte låser sig vid en kraftig inbromsning, så att föraren fortfarande har kontroll över fordonet. Dock ska du inom den närmaste framtiden lämna in bilen på verkstaden för en kontroll. Om antingen motor- eller oljelampan lyser rött, bör du omedelbart stanna bilen vid vägkanten och ringa bilassistans. En så onödig grej som lyser och har en ful ikon.


Givetvis var den tänd hela tiden kontrollanten var med så jag har en månad på mig att lösa det.

Hur lagar man den kära lambdasonden? Att felsöka och hitta felet är enklare. Bilen fick anmärkning på det när jag besiktade. Lamporna började lysa i samband med att jag bytte bromsskivorna fram.


Men det finns även bilar där lampan visar att bromsen tappar sin servoverkan. DÖ mitt under körningen, och var seg på att starta igen efter det. Alla moderna bilar har ett varningssystem som varnar om något är fel. Det är ett känsligt system som ibland varnar i onödan.


Efter att ha plockat bort stora delar av inredningen hittar vi rätt kabel bland dom andra. Kopplar ihop och inser varför den kabeln var borta, lampan lyser hela tiden. Lär ju knappast gå igenom ombesiktningen med en lysande lampa. Felkoder på diverse hjulsensorer.


Hastighetsmätaren kan falla ner. Kastrullhäxan Miniormedlem Ort: Gävle. Tryck på S-knappen tills lampan för timer lyser. VB var kass och jag bytte den och abs lampan slocknade men tändes sen efter min efter jag var på vägen.


Söker man på nätet hittar man rätt mycket material kring denna gula lampa på just Volkswagen (självklart även på andra men de sökte jag ju inte på nu). Hade inne på service för veckor sen på mekonomen i Alvik Stockholm. Det de gjorde som är relaterat till däck va balanserade däcken samt tog loss å rengjorde bromsarna på högersida (fram å bak).

Kan de ha ställt till med något (tex med tandkransen)? Abs lampa Volvo 940. Felet kommer utan att jag rör pedalen. När jag bromsade på grusvägen så tändes inte lampan utan absen jobbade riktigt.


Då tände den sig direkt. Eps och esp lamporna har börjar lysa i den. Har en kia ceed -09.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...