onsdag 13 november 2019

Gasol under färd husbil

Se säsongens senaste modeller! Varför skriva om skräcken för att använda gasol , när man i stället kan informera om de regler som man känner till. Inte de regler som MAN TROR sig känna till!


Jag har gasol i husvagn och husbilen och har gasolkamin på terassen, och har haft i. Största fördelen med att använda V-drift under körning är, att man inte riskerar att gaslågan blåser (eller sugs) ut under körningen.

I många länder är det dessutom förbjudet att ha gasolen i husvagnen inkopplad under färd. Hej, Jo du kan ha gasol på under färd , men stäng gasolfaskan när du kör in på en bensinstation för tankning. Vårt kylskåp Elektrolux drar 270gram på tim.


Hur länge en gasoltub räcker det beror ju lite på hur man använder gasen. Varje år orsakar gasol flera otäcka olyckor och det gäller att hantera den med respekt. På Campingtillbehör4u.


DuoControl CS gör att du kan använda gasolen under färd , då gasolomkopplaren DuoControl CS är utrustad med en Crash-Sensor som stryper gasoltillförseln vid en olycka.

Har beregnat lite med priserna på konsumtion. Dessutom skakar det lika mycket vare sig du använder gasolen eller ej. I vissa vagnar har lågan en tendens att blåsas ut när man kör. Ett alternativ som jag brukat använda är att gå över till V under färd.


Kopplat så det bara fungerar när motorn är igång. Annars töms batteriet illa kvickt. Att ta sin husbil eller husvagn till platser som är ensligt belägna blir allt mer. Så sent som tidigare idag skrev vi om att EU nu ställer krav på automatisk avstängning av gasolen vid en kollission, må vara att det enbart gäller fordon där gasolanläggningen används under färd vilket kan gälla exempelvis värme och kylskåp. Krashsensorn är integrerad och gör att det går att använda gasenheter som värmare eller kylskåp på ett säkert sätt även under färd.


Trumas ny gasregulator uppfyller det kravet. Kylskåp till sommarstugan. Om du har begränsad tillgång till el i sommarstugan, kan gasolkylskåpet vara en bra lösning. De använder relativt lite gas, så du kan nöja dig med en 10-liters gasflaska under hela säsongen.


Cachadmen incidenter i husvagnar och husbilar förekommer också. Om du har gasolutrustningen i husvagn bör du tryckprova utrustningen en.

Ny gastrycksregulator från Truma. Truma vidareutvecklar sina gastrycksregulatorer som blir mer användarvänliga, lättare, mer kompakta och får krockskydd så att gasolen kan användas under färd. Förvara gasolen i ett avskiljt utrymme som är ventilerat till det fria.


Allmänna tips för säker förvaring av gasol. Se till att ventilationsöppningarnas area motsvarar minst av utrymmets. Tänkte att kanske Dometic hittat på något som inte funkar när man har det på gasol under färd. Givetvis slår jag av det på färjor och mackar.


En annan lite rolig grej är att min nya Solifer 5Artic drar l mindre per mil än min gammla Sävsjö med samma vikt. För att kylen ska kunna drivas på V under körning, krävs kraftiga kablar i såväl. Truma påstår ett EU krav att en husbil levererad och registrerad efter 20som kör med gasol på under färd för t. Personligen är jag tveksam till att ha igång ett gasolkylskåp under färd och jag skulle definitivt inte vilja sitta i en husbil där.


Samtidigt är det ju så att husbilens kylskåp och spis sannolikt redan drivs av gasol. För att det ska fungera praktiskt när vi åker husbil har vi listat några punkter som vi tycker är värda några extra minuter för att resorna under vintern ska bli fina minnen. Cookieinställningar.


Denna webbplats använder cookies, som krävs för webbplatsens tekniska drift och som alltid sätts. Gasol i husvagn, husbil och båt. Det verkar som förbrukningen av gasol är hög, hela 1gram per förbränning. Ytterligare en nackdel.


Förbränningen tar cirka minuter och då får man inte köra bilen under tiden. Sista veckan gick vi nog fler gånger till servicehuset i stället. Med campingenhet menas husvagn eller husbil inklusive eventuellt förtält eller. De allvarligaste missarna är att ha hunden lös i bilen och att missbedöma temperaturen.


I husbil finns det finns två sätt att transportera hunden säkert - antingen i ett hundbälte eller i en bur som är förankrad i bilens golv. Många har sina djur lösa och det finns skräckexempel där hundar lämnas vind för våg i husbilen under färd. Tidigare testade Pilote.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...