torsdag 14 november 2019

Glidlakan + draglakan

Lösningen passar för en brukare med mer omfattande vårdbehov. Glidlakan Qorpus Vita. Draglakan engångs Abri-Bed Light. Systemet kan användas av alla användare, från de med lätt nedsatt funktion till de med stort vårdbehov.


Glidlakan + draglakan

I den här videon lär du dig hur du ska kombinerar de olika lakanen. De olika kombinationerna underlättar förflyttning högre upp i säng, vändningar och mindre positionsjusteringar. Därför gör glidlakanet det lätt att vända runt i sängen om natten. Vem kan använda ett glidlakan ? Personer som kan ha nytta av ett glidlakan är många.


Några av dem är bla a. Vik kanten på draglakanet och fyll handen med tyg, så att du får ett bra, ergonomiskt grepp. WendyLett2Way placeras ovanpå WendyLett glidlakan. Arbeta metodiskt, med raka armar och förflytta först brukaren i sidled genom att ta ett steg bakåt. Vänd därefter brukaren. Klicka härför mer information om detta.


Glidlakan + draglakan

Se hela listan på handicare. Materialet genomgår dessutom kontinuerligt noggranna kvalitetskontroller med avseende på hållfasthet, noppning, tvättegenskaper och brandsäkerhet. Ränder och rutor i olika kombinationer av vitt och ljust grått signalerar i vilka riktningar glidet sker. Designen gör också att lakanen är lätta att särskilja i tvätten.


Och dessutom är de riktigt snygga. Lakanen är tillverkade i så tunna material att de med fördel kan placeras ovanpå en tryckavlastande madrass och för att ge brukaren maximal bekvämlighet har vi dessutom tänkt på att göra riktigt låga skarvkanter mellan de olika funktionsmaterialen och att inte använda tvärsömmar. Mångårig erfarenhet från vårdsektorn visar att användning av glidlakan minskar risken för tryckskador. En märklapp visar vilken sida som ska placeras uppåt. Arbetsmoment som vändning i säng, förflyttning högre upp i säng, samt små lägesförändringar i liggande ställning blir enkla att utföra med denna kombination, även med stora, tunga eller helt passiva brukare.


Vid extra tunga vändningar, där man behöver stå och hålla kvar brukaren i sidoläge, kan många ryggar sparas om man kompletterar lösningen med SystemRoMedic TopSheet. Med TopSheet fördelas trycket under hela kroppen, vilket är mycket viktigt när man hjälper brukare med smärta. Förflyttningen kan göras helt utan friktion och skjuvkrafter mot brukarens hu vilket ytterligare bidrar till att förebygga trycksår.


Produkter som underlättar ditt liv. Att placera ett draglakan över ett glidlakan är ett bra sätt att förbättra sin arbetsargonomi. Ett bra sätt är att använda ett par rundstavar, lagom långa som bra grepp för att dra patienten på ett smidigt sätt. Innan VENDLET fungerar måste du montera en glidlakan och draglakan.


Glidlakan + draglakan

Ett draglakan läggs direkt på glidlakanet och brukaren ligger på draglakanet. Kombinationen glidlakan och draglakan blir då ett mycket bra hjälpmedel att enkelt vända en liggande vårdtagare. Genom att greppa i draglakanet och dra i detta förflyttas patienten till avsedd position mycket enkelt och smidigt, till fördel för både för vårdgivare och vårdtagare. Lakan eller tygdraglakan anses som grundutrustning. Pris exklusive moms: SEK 2320.


TILL KASSAN Mina sidor LOGGA IN │. Engångsdraglakan säljs i låda med st. Vid förflyttning låt bäddflikarna hänga ner på sidorna och ta tag i vingarna på vardera sidan för ett stadigt tag och en säker förflyttning. Det finns olika hjälpmedel för att underlätta förflyttningen, till exempel draglakan , glidlakan och glidmatta. Instruera och informera patienten klart och tydligt.


Glidlakan + draglakan

Anpassa arbetshöjden och ögonkontakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...