tisdag 17 mars 2020

Jaktkanaler

Du hittar jaktradio hos Widforss. Jaktkanaler 1Mhz. Kanalindelningen för jaktradio 1Mhz ser vid första anblick inte helt intuitiv ut. Detta beror på att vissa frekvenser tilldelats i efterhan och man har valt att inte döpa om tidigare kanaler för att undvika förvirring.


Tänk på att vissa äldre modeller endast har jaktkanaler (kanal och 2). Dessa jaktfrekvenser är sedermera uppdelade i ett antal specifika jaktkanaler.

En jaktradio vid denna frekvens har fördelen att den generellt fungerar bättre i topografisk terräng. Den har dessutom över olika kanaler att välja mellan, vilket är en fördel om många jaktlag konkurrerar om en relativt liten areal. Alla som pratar och lyssnar på samma kanal hör varandra. Om det finns tonkodning i apparaterna kan man slippa höra andra jaktlag som samtalar på samma kanal och minska vissa störningar, men det hindrar inte att andra kan lyssna på vad man säger.


Räckvidden varierar från ett par kilometer till flera mil beroende på radioutrustningen, använd effekt, hur antennen. Se hela listan på frekvenser. Därför brukar de flesta jaktbutikerna rekommendera att man har de längre skogsanternnerna även på 155:orna. Du får även tillgång till analoga svenska jaktkanaler och nya digitala sådana, men även subtoner.


Denna radio klarar både analog och digital kommunikation och kan kommunicera med analoga jaktapparater på 1MHz, men du får även års garanti om du köper denna produkt vilket vi tycker är en stor fördel.

Batteri (BP-279), laddare (BC-213), AC-adapter (BC-123S), bältesclips (MB-133) och antenn (FA-SC55V) medföljer. Den robusta konstruktionen med det gjutna chassit säkerställer god funktionalitet även i de hårdast miljöer. Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank.


Zodiac easyHUNT II är en vidareutveckling av storsäljaren Zodiac easyHUNT. Frekvenslista över svenska jaktkanaler. Post och telestyrelsen. Det har blivit allt populärare att bege sig till bl.


Då kan det vara bra att man har en jaktradio som kan programmeras för andra frekvensband än de svenska. Norge för att jaga. MHz repsektive MHz får ej användas för jakt där.


Displayen är alfanumerisk och belyst, knapparna robusta och tydligt markerade. V-com Vbygger på en proffsradio och är specialanpassad för den nordiska jaktmarknaden. Radion är enkel, prisvärd som ger lång räckvidd i jaktskogen.


Manövrering och inställning av funktioner är logiskt utformade för att radion skall vara. Vad var det som jag beställde? Jo jag beställde via AliExpress och en månad senare kunde jag hämta ut två stycken små kompakta radioapparater av märket Baofeng UV-5R med öronmussla och bordsladdare tillsammans kostade de $(4kr) inklusive frakt. Läs recensioner och jämför priser.


Enkel, flexibel och. Flera jaktkanaler på 1mhz.

Hytera PD4VHF programmerad med svenska jaktkanalerna och unika Zodiac digital jaktkanaler. Många komradio har förinställda frekvenser, jaktkanaler med förinställd pilotton. Möjligen är sändade ton på alltid och man väljer manuellt om man vill göra mottagaren selektiv.


Det går även manuellt att byta ton, för att slippa andra jaktradiogruppers trafik. Hur man gör skiljer sig mycket var i landet. I vårt stora utbud finner du jaktradio och mycket mer.


Hitta dina favoriter här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...