fredag 6 mars 2020

Kabelmaskin övningar

Det beror på att musklerna spänns under hela rörelsebanan – till skillnad från flyes med hantlar då det i stort sett inte blir något motstånd alls när man befinner sig i det högsta läget under övningen. Börja övningen med ryggen vänd mot maskinen och repet i båda händerna mellan dina lår. Nu ska du stå helt upprätt med stolt hållning. Fäll fram höfterna och böj lite på knäna samtidigt som du sänker bak och ner repet mellan benen.


Stanna när ryggen nästan är parallell med golvet.

Hög rodd i kabelmaskin är en utmärkt övning för både rygg och axlar. Tänk på att du utför den lite högre än en vanlig rodd. Ryggövningen passar alla och det viktigaste är att bibehålla en rak rygg under hela utförandet. Sätt dig i kabelmaskinen med lätt böjda ben.


Video och instruktioner för övningen knälyft i kabelmaskin , en medelsvår styrketräningsövning för höftböjarna. Säll dig i en cable cross och anpassa så vardera trissa är placerad högt upp på respektive kabelmaskin. Greppa tag om ett handtag i vardera hand och ta några kliv framåt.

Ställ dig i gångstående med ett ben framför det andra eller parallellt med benen och luta dig framåt genom att böja i höften. Lägg till övningar till det aktuella passet genom att klicka på. ALLA MUSKELGRUPPER. Axellyft åt sidan i kabelmaskin. En övning där du framför allt tränar den mellersta delen av deltoideus och bygger på axelbredden.


Du kan göra den stående, sittande, köra en arm, två armar, med kablar eller gummiband. Det finns alltså gott om variationsmöjligheter. Dessa övningar involverar i flera le som ofta involverar i stort sett hela kroppen. Det som är fördelen med att jobba med kabelmaskin är att man kan jobba med vikt åt alla håll och riktningar.


När jag tittar igenom övningarna i programmet ser jag att programmets elva övningar verkligen involverar så gott som alla muskler i kroppen. Varje station erbjuder en mängd olika övningar samtidigt som den tar liten plats. Denna övning kan även göras med ett ben åt gången (det andra håller du ut rakt och lyfter med övriga kroppen), men då är det något opraktiskt att använda extra belastning.


Multi Jungle kombineras enkelt med SYNRGY3systemet, en perfekt set-up för klasser. Så kan du använda övningarna i din träning. Denna säger att större, tyngre övningar aktiverar en större mängd muskelfibrer vilket i sin tur leder till ökad styrka och muskeltillväxt.

Denna lista har sammanställts av mig där mycket har valts med grund i erfarenhet samt den generella konsensusen från träningsvärlden. Armövningar är det bästa övningen som du kan utföra med kroppsvikt för att träna bröstmusklerna. Armhävningar utförande. Du kan variera armhävningarna mycket, och alltid göra dem tuffare. Detta kan du uppnå genom att placera fötterna högre, använda TRX-band eller vikt på ryggen.


Kombinera Övningar Med Och Utan Vikter. Som jag nämnde tidigare så är det bra att köra magövningar med vikter för att utveckla en riktigt stark bål. Om du vill ha ett riktigt tydligt sexpack är det viktigt att du utvecklar din magmuskulatur, vilket kommer att kräva en blandning av lättare och tyngre övningar.


Fäst handtaget i nedre trissan i en kabelmaskin och greppa. Sänk och för bak axlarna, var extra noga med den axel som tränas så att den inte roteras och faller framåt. Axeln ska vara på utsidan av kroppen när du börjar lyfta. En bättre övning är exempelvis stående tricepspress i kabelmaskin. Förberedande: Ställ med sidan av kroppen mot kabelmaskinen och fatta handtagen som är fäst i den nedre delen av maskinen.


Avancerad bålstabilitetsövning för bla seglare, bågskyttar, ryttare, målvakter och skidåkare. Flyes i kabelmaskin (hög och låg) Stå i en dubbel kabelmaskin och ta tag i båda handtagen. Du kan stå med fötterna bredvid varandra eller med ena foten framför den andra och lite böjt främre ben Trissorna är inställda högt upp, ovanför din huvudhöjd. Börja med händerna ihop framför dig i höjd med din navel eller lite lägre.


Det är ingen hemlighet att jag gillar effektiva träningspass. Allt från supersets, till cirklar med flera övningar , till ´aktiv vila´ i form av situps ;) Här. PT:n Erika Kits Gölevik visar sina fem bästa övningar - som du enkelt kan göra hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...