måndag 1 juni 2020

Mobilmast karta

Mobilmast karta

Sverige har lagt ner sin karta så nu är man hänvisad till operatörernas täckningskartor eller SGU:s kartor. Undantag är Teleoch Netsom visar sändarna på sina kartor. Tjänsten visar master för NMT, GSM och 3G-näten.


Dessa visas på en karta över Sverige där man kan zooma in det område man är intresserad av. När man klickar på symbolen för en mast kan man se vilken operatör den tillhör, i vilket väderstreck den är rikta vilken höjd den har och med vilken effekt den sänder. ZTE MF9bärbar 4G router med RJ45-kontakt. Batteriet håller nästan hela dagen vid normal användning och laddas via en USB-port.


För att göra informationen om basstationerna mer lättillgänglig har PTS nyligen samlat alla uppgifter på en sökbar karta på internet. Där kan den som vill skriva in en adress och sedan få fram bland annat hur många basstationer som finns i närheten, höjden på masterna och namnet på operatören. På kartan är kommuner helt utan G-antenner markerade med vitt.


Mobilmast karta

Det som visas är en datorberäknad mobiltäckning. Beräkningen tar hänsyn till många faktorer som kan påverka den verkliga täckningen och vårt mål är att vi skall kunna återge en så korrekt täckning som möjligt. Operatörernas täckningskartor Medan en karta över sändarnas placering används för att se var det strålar mest kan operatörernas täckningskartor användas för att hitta lågstrålande områden. Kartorna räknas fram genom teoretiska modeller och visa basstationens räckvidd och tar inte hänsyn till om du befinner dig i en byggnad eller står bakom en mur. Skillnader kan alltså förekomma.


Använd vår täckningskarta för att enkelt och smidigt se vilken täckning du har där du bor eller befinner dig. Alla master och torn finns med på Lantmäteriets topografiska karta , men för att se om det är en mobilmast måste man göra besök på plats eller studera flygfoton. Karttecknen är: Mast , torn , torn med mast. I folkmun kallas basstationerna för mobilmaster eftersom basstationernas antenner sitter på master. Mobilmast eller basstation?


En basstation består av sändare, mottagare och en antenn. Mast behövs bara när det inte finns hus, skorstenar eller vattentorn att sätta antennerna på. Kartorna baseras på data om var teleoperatörerna har placerat sina master, vilka frekvenser som används, hur geografin ser ut i närheten och mycket mer.


Eftersom det skulle vara praktiskt omöjligt att mäta den faktiska täckningen över hela Sverige är dessa teoretiska kartor våra bästa verktyg för att få en uppfattning om teleoperatörernas nät sträcker sig. Någon som vet hur man kan få fram att se vart Tele2s mobilmaster är? Behöver det, bor ute på landet, och har ganska många träd runt, och skulle behöva. Rtt operatr bst med tckning. Då får man oftast positionen för mobilmasten i stället.


Antennas eller nåt liknande heter den. Välj vad du vill se i menyn ovan – olika tekniker, hastigheter, leverantörer, nätägare,strategier osv. Du kan zooma i kartan och göra manuella inställningar.


Information om dataunderlaget, definitioner och syftet med kartan. Eller använda snabbval för att kontrollera hur nätet ser ut där du befinner dig. Med hjälp av Tres täckningskarta kan du söka på kommun, ort, gata och postnummer. Vårt nät för röstsamtal täcker 9 av Sveriges befolkning.


Mobilmast karta

Tryck på GPS ikonen på kartan. Röd markering ska försvinna. Noggrannheten anges för mobilmast spårning. Spara ner kartan för offline läge. Välj typ av karta och zoom (t.ex. 16).


Gör en On the Flight över önskad område. Kartan fungerar bäst i Chrome mobile. Dubbeltryck på kartan för att placera markören om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...