fredag 24 juli 2020

Silver 830

Färre mellanhänder, fler diamanter! Unna dig själv något nytt eller överraska någon du tycker om. Gul silver, diamanter! Vi har smycken för alla. Hitta örhängena för just dig!

Länkar och armband för alla smaker. Här hittar du riktiga fynd. Ringar, armband och halsband. Frågor om öppettider eller köp? Lugn, här har vi alla svar! På jakt efter en ny ring? Fynda bland vårt stora sortiment.

För silver är 8-tusendelars renhet idag lägsta halt i Sverige. Halter under 3för gul 8för silver och 8för platina får inte kallas för ädelmetallarbeten. Namnstämpeln är för ädelmetallarbeten en obligatorisk ansvarsstämpel. Den svenska namnstämpeln består alltid minst av två stora bokstäver placerade efter varandra i en rektangulär figur. I det här fallet står namnstämpeln BUL för formgivaren och silversmeden Liljedahl på Östermalmsgatan i Stockholm.


Den som vill använda en namnstämpel skall först vara godkänd av och registrerad hos Swedac. Den som stämplar sin namnstämpel på ett ädelmetallarbete ansvarar också för att den angivna finhalten stämmer. Se hela listan på silverklubben. Ortsmärket anger tillverkningsorten eller importörens hemvist. Märket fastställs av Swedac.


Kattfoten kan sägas vara Sveriges äldsta konsumentskydd. Svea Riksråd att ädelmetallföremål skulle förses med mästarstämpel. S för silver, P för platina Bokstaven S efter kattfotstämpeln representerar Silver som material.


Bokstaven P innebär att ädelmetallföremålet är kontrollstämplad Platina. I undantagsfall kan andra halter förekomma, då för importerat silver.

Finhalten anges i tusendelars renhet. I fallet ovan talar flera av stämplarna om för oss att det är ett importerat föremål men då det försätts med kontrollstämpel, att importören garanterar finhalten. Denna har precis som kattfoten de tre kronorna i stämpeln, men skiljer sig till formen från kattfoten genom sin ovalitet.


Denna säger oss att föremålet är importerat till Sverige. Månskärvan som visserligen förekom i andra länder säger oss att föremålet kommer från Tyskland. Långt ifrån allt importerat silver har fått med den svenska kontrollstämpeln.


På stämpeln ovan ges exempel på ryskt silver utan svensk kontrollstämpel. Material för silversmide och smyckestillverkning i 8verksilver - en lite hårdare legering än 9sterlingsilver. The number 8refers to its level of purity, and it means that your silver item is silver and alloy. En sådan stämpel kan se ut som bilden till vänster till exempel. Stämpeln kan visa hur många procent silver föremålet innehåller och varifrån det kommer.


Silversmycken, bestick och prydnadsföremål är oftast stämplade med 8eller 92 vilket innebär att det är eller 9 rent silver. Var hittar du silvrets stämpel? Silvrets stämpel kan finnas på olika ställen. Sådant silver kallas finsilver och används ibland även till infattning av ädelstenar i smycken. Man kan även se stämplar med 9och 8på smycken som ser ut att vara av guld.


Då är det ett silversmycke som är förgyllt, alltså silver överdraget med ett mycket tunt lager guld. Dessa smycken räknas bara som silver. Detta betyder att står det exempelvis 8så innhåller föremålet 8tusendelar silver alltså. Bland de vanligaste missförstånden när det gäller ädelmetaller är att blanda ihop Nysilver med Äkta silver.


Scandinavian silver has a millesimal fineness of 830. German silver will be marked with a millesimal fineness of 8or 8( or 8 pure silver ). Detta är en internationell anpassning för att underlätta import. En gräns 9‰ har tillkommit för sterling silver. This number system is an easy way to tell an item's purity.


Personlig service på plats. Det är mjukt och klarar inte större belastning innan det deformeras. Sterlingsilver har en betydande nackdel som färdig vara. Hantera dina lån i Sefinas Kundportal.


Skicka in dina föremål för värdering, delbetala. Beroende på kvalitet varierar priset. De resterande utgörs av andra metaller t. LOGGA IN PÅ KUNDPORTALEN.


På guld anges finhalten ofta i karat. Silver tillhör grundämnes gruppen ädelmetaller (där bla gul silver , platina, rodium ingår). Under många år så har ädelmetallen silver använts till mynt. Nu används varken silver eller guld i mynt längre utan dessa ämnen har ersatts av järn mm.


Silver är dock en viktig råvara och metall i industrin där den används i tillverkning. Köp MEMA GAB silverbestick, nysilverbestick och andra bestick från GENSE hos oss. Matsilver till alla tillfällen, dop, fest eller som presenter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...