onsdag 16 september 2020

Resistans motorlindning

Här visar jag hur, jag resistansmätare linningarna på en motor och hur jag isolationsprovar linningarna på en motor. När temperaturen ökar från absoluta nollpunkten minskar resistansen mycket snabbt i takt med att donatorer och acceptorer frigör sina respektive laddningsbärare. Vid högre temperaturer kommer resistansen att öka på grund av att de fria laddingsbärarnas rörlighet minskar (ungefär som i en metall).


Resistans motorlindning Vis priserbomveien steinkjer. Sammenlign priser på Lucie Kaas Lotus Tallerken Ø21cm Tallerken. Finn beste pris og les. Temperaturmätning i motorlindning Tips! Lindningen av koppartråd kan vara sin egen termometer!


När motorn vilat mäter man rumstemperaturen till 19°. Vi antar att också motorlindningen antagit denna temperatur, t = 19. Motorn körs därefter under hård belastning. För att ange en resistor i ett kopplingsschema brukar någon av följande symboler användas: En resistansen i en ledare (eller isolator) är beroende på ledarens läng tvärsnittsyta, material och temperatur. Alla ämnen och material gör motstånd mot ström, mer eller mindre.


Ett ämne som leder ström bra har låg resistans medan ett ämne som leder ström dåligt har hög resistans. Av det kan man genast dra slutsatsen att ju högre resistans desto mindre ström. Trefasmotorer för enhastighetsmotorer kan normalt kopplas om för två spänningar. Detta beror på att statorlindningens tre faser kan kopplas på två sätt: Stjärnkoppling (Y-koppling) och triangel-koppling (D-koppling). Så mäter du upp ohm mellan lindningarna på Y-kopplingen så blir det ohm på D-kopplingen.


Därav får du högre spänning och lägre ström med en Y-kopplad motor och vice versa med en D-kopplad motor. Megohmmeteren, eller meggeren, är en mätanordning som testar höga elektriska resistanser. Typiskt görs dessa mätningar på elektriska ledningar och motorlindningar för att testa isolationsvärdet på ledningarna.


Eftersom en motorlindning egentligen bara är en spole, måste vi även ta hänsyn till induktansen. Undersök rotorns resistans Det är bra om motorn kan köras innan mätningen. Värme påverkar resistansen på rotorn. För att få pålitliga mätvärden ska mätning utföras vid motorns normala arbetstemperatur. Jobbar på en industri.


De gamla rävarna mäter lindningarna och ser om motorn är ok eller ej, men jag fattar inte logiken riktigt. En frisk motorlindning har mycket lägre resistans än 14Ω så att mäta den med en vanlig multimeter går inte. Men får du ett utslag om du mäter till jord så är det ju något lurt på gång. Men att mäta motorlindningen eller isolationsfel utan rätt mätinstrument går inte. När en högtalar eller motorlindning rör sig i sitt magnetfält alstras det en spänning, en mot-EMK (EMK=Elektro Magnetisk Kraft).


Om man gör tvärt om och lägger en spänning över lindningen så tvingas den röra sig i magnetfältet med en viss hastighet så att mot-EMKn blir lika stor som den pålagda spänningen, annars ökar strömmen och tvingar spolen att röra sig fortare tills de. Ohms lag säger att du kan beräkna ström genom en motorlindning om du vet spänningen och motståndet på ledningen. Du kan ansluta en voltmeter över terminalerna på strömkällan och mäta den. Spänningen är lätt att bestämma.


Bestämning av den andra variabeln, trådmotstån är inte så enkel eftersom det beror på fyra variabler. Str mm tning p elcentraler i bostadshus och kopplingsl dor: Med C. A 7MiniFlex flexibla m tspole blir alltid str mmedelv rdesm tningar enkla. Tips 2: Hur man kontrollerar motorlindningar. Många enheter och mekanismer i bilen drivs av elmotorer. För att alla system ska fungera smidigt, är det nödvändigt att upprätthålla motorerna i drift, genomföra regelbundet underhåll och inspektion.


Symmetrisk resistans mellan lindningarna låter ok. Mätning av resistans Lite info om hur man kopplar jordfelsbrytare med - ledarsystem och ledarsystem. Jag har en bänk strömförsörjning DC från 0V-20V, märkeffekt på 0. AI uppsättning som levererar till 12V.


Jag använde Digital Multimeter att mäta kortslutningsström. Jag har lite läsning i amperemeter, men volt droped till 0V, vilket var en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...