onsdag 23 september 2020

Smarta hus system

Smarta hus system

Se vårt urval av USB-laddare här. Leverans till din dörr på 48timmar! Stort sortiment av transformatorer. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Smarta hus system – Sök igenom de bästa fastigheterna på Mitula. Tänk dig att kunna styra hela huset via mobilen eller röststyrning. Belysning och värme är på när du kommer hem, dammsugaren har gjort rent, och en kopp kaffe väntar på dig. Om det ringer på dörren kan du snabbt se vem det är.


Visionen om det smarta hemmet är alltså allt annat än nytt. Idag är systemet utbygg t till att även kommunicera över radio (4MHz i Europa). De enheter som använder Xkan delas in i 1-vägs och 2-vägs enheter. Tänd och släck hela huset med en knapptryckning, sätt på värmen automatiskt eller spela musik i alla rum. Börja i liten skala och utveckla allt eftersom.


Ett smart hem hjälper dig i vardagen! Välj rätt smarta hem-system. Automatisera ditt hem med smarta hem-teknik!


Från ditt vardagsrum, eller varför inte andra sidan kontinenten, kan du justera belysningen, aktivera utomhusbevattning, höja temperaturen, övervaka energiförbrukning och mycket mer! De har det gemensamt att de på olika sätt hjälper dig att underlätta vardagen hemma och även öka tryggheten i bostaden. Smarta hem är ett begrepp som rymmer en uppsjö produkter och lösningar. Det hände inte över en natt. Många vet inte ens om vilka smidiga och smarta lösningar som finns.


Smarta hus system

Men det ska vi ändra på nu! I dag är det en baggis att tända och släcka lamporna i huset på distans. Summan kan initialt tyckas dyr,men vi har även valt att ta med en del produkter som fungerar med smart hem-funktioner, samt lagt till en rad smarta funktioner utöver själva elinstallationen. Generellt är det så att vi kan ta en offert för en traditionell eldragning och göra om den till likadan installation men med KNX som grun utan något kostnadspåslag. Men när man köper ett smart hem vill de flesta även ha smarta funktioner, och det blir såklart dyrare om du även ska ha ljudsystem med mera.


Men en vanlig elinstallation utan smarta funktioner blir inte dyrare, säger Erik Lennartsson, som är installatör hos PNL Installation. Han förklarar dettamed att arbetstiden blir kortare för en KNX-installation, men samtidigt är materialet dyrare så till syvende och sist brukar det gå på ett ut. Det är viktigt att du tänker igenom vad du vill ha. Om du bara vill ha en grundläggande KNX-installation som fungerar som en vanlig elinstallation men som du sedan kan bygga ut med tiden, eller om.


Se hela listan på byggahus. Steg 1: Planering: När du ska göra en KNX-installation kommer installatören först hem till dig så att ni tillsammans kan planera för var du vill ha dina strömbrytare, vägguttag, taklampor med mera, samt vilka eventuella ytterligare funktioner du önskar. Ofta har man en elritning man utgår ifrån som följer med huset från tillverkaren. Men sedan vill många välja till smarta funktioner till den, och även göra diverse belysningstillägg, säger Erik Lennartsson. KNX-installatören har vanligen med sig ett Excellark där denne går igenom alla funktioner och önskemål med familjen.


De får även välja utseende på strömbrytare, vägguttag och andra delar i installationen. Det man ska tänka på först och främst är att en KNX slutar sällan vid ljusstyrning, utan att man får med både värme, ljud och bild - att man har ett centraliserat system där man har nätverk, förbindelse mellan elcentral och de här punkter så att man kan bygga på det, säger Erik. Steg 2: Infrastruktur: När planeringen är klar. Skillnaden från en vanlig elinstallation blir att du får en KNX-infrastruktur - grunden till ett smart hem.


Där kan du sedan enkelt lägga till knappar för att styra exempelvis utomhusbelysningen, eller dela upp husets belysning i olika zoner som tänds och släcks i grupp. Vanligen väljer du till en rad smarta funktioner redan från början. Vill du ta hand om programmeringen av ditt KNX-hem själv? Programmet du programmerar i (ETS) kräver en särskild licens. Det finns också andra alternativ för den som inte är lika haj på programmering.


Hager har exempelvis ett system som heter KNX Easy. Då sätter man in en liten programmeringsserver i centralen. Den kostar ett par tusen kronor men sedan kan kunden själv programmera sitt system via en app. Det är så pass enkelt att de flesta klarar av det, och det krävs ingen programmeringsvana, säger Erik. Den smarta elcentralen ersätter den vanliga elcentralen och kan ersätta alla dimrar beroende på lösning.


Smarta villor, smarta hus , intelligenta hus - begreppen är mÃ¥nga. En del minns säkert sÃ¥ kallade intelligenta kylskÃ¥p än idag, dock har realiteten varit en annan. Tyvärr, men smartasystem. I det här smarta hemmet ska du kunna styra allt från belysning till värme och ljudsystem.


Nej, det smarta , digitala hemmet har i stället smugit sig på med nya intelligenta funktioner och finesser. Vi har även mediacentral, ljudsystem med mera med i exempelofferten (se nedan). Med intelligenta eller smarta hus menar man att det finns IT-stöd för styrning av husets olika funktioner. Utgångspunkten är ett nätverk med multimedia-central och anslutning till bredband.


Smarta hus system

I centralen finns switchar som kopplar ihop funktioner i olika rum, i första hand data, tv och telefoni. Alla Eksjöhus kan utrustas till smarta hus. Systemet är ganska nytt och produktutbudet ännu lite begränsat, men det finns exempelvis magnetkontakter, rörelsedetektorer, termostater och vädermätare.


En lampa eller en brytare kostar ungefär 5kronor. Ett gammalt system som ursprungligen använde husets elektriska ledningar för signalen, vilket kan innebära en del nackdelar. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige.


FIBARO tillverkar ett trådlöst hem-automationssystem. Smartworld är sajten för dig som vill läsa om hemlarm, övervakningskameror, fjärrstyrning, robotar och smarta tjänster för ditt uppkopplade hem. Smart-House larmar för vattenläckage, inbrott och brand. Du meddelas genom sirener i bostaden och sms i mobilen och får snabbt besked om något är fel vart du än befinner dig.


Kvaliteten på ditt trådlösa hemnätverk blir en allt hetare fråga, både när det gäller att få rätt täckning för alla de mobila enheter du använder och för den ökande mängd uppkopplade fasta prylar du har i ditt smarta hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...