fredag 13 november 2020

Torris

Kolsyresnö är snöliknande flingor, medan torris är kolsyresnö som har pressats ihop till block eller pellets. Istället sker sublimering till gasform vid en temperatur på minus 75. Det här med torris är ju rätt så coolt faktiskt.


Det höjer partystämningen på vilken fest som helst och du kan faktiskt göra det själv hemma! Allt du behöver är en brandsläckare, ett örngott och sen är du good to go. TORRIS blästring är en torr, skonsam och miljöanpassad rengöringsmetod.

Ytan som ska rengöras, blästras med små pellets av TORR-IS , som är koldioxid i fast form. Pelletsen tränger igenom smutsen och värms upp av ytan så att den blir gasformig. Gasen är 5gånger större i volym än pelletsen, så smutsen faller bort av gasexpansionen.


Man bör alltid använda handskar vid hantering av Torris. Annars rikserar man att utsätta sig för köldskador. Det kallas torris då den inte smälter till vätskeform. Istället så konverterar den till koldioxidgas.


Temperaturen på torris är extremt låg (-°C), den är inte giftig och fullkomligt torr.

Torris är den fasta formen av koldixid (CO2). Svensk ordbok online. Gratis att använda. Kolsyreis är kall koldioxid som är i fast form. På engelska kallas kolsyreis för dry ice eftersom det inte blir någon vätska kvar när kolsyreisen tinat.


När du ska köpa kolsyreis, eller torris som det också kallas, finns det ett par större och några mindre tillverkare, leverantörer och försäljare av isen. Vad som är viktigt är att du köper torris en direkt i från något företag som själva tillverkar den eftersom det tar tid annars att frakta den i flera led och kolsyreis håller bara några dagar. Några av de som säljer torris och där du kan köpa din kolsyreisär: 1. Xena Entreprenad 2. Se hela listan på kolsyreis. Om du ska köpa mindre kvantiteter kolsyreismåste du göra det lokalt men om du beställer stora mängder torris kan denna fraktas längre. Priser på kolsyreisenvarierar ganska mycket beroende på mängd is samt även om du ska få den hemfraktad.


Nedan finns en del riktlinjer för ungefärliga priser på kolsyreisen. Vare sig du transporterar något som behöver kylas eller har party. Välkommen till oss på Freezit AB. Följdeffekten när vaccinen ska distribueras: Stora mängder torris.


VI KAN ENBART LEVERERA TORR-IS INOM GÖTEBORG MED OMNEJD.

Vi levererar torr-is (kolsyre-is) lådvis. En låda innehåller 5kg pellets. Dessa kan användas både för att kyla och för att få rykande effekt i exempelvis en bålskål eller dylikt.


Finns ej på lager utan behöver förbeställas minst TVÅ vardagar i förväg. SKICKAS EJ SOM POSTPAKET! Av ett kilo torris bildas cirka 5liter koldioxidgas. Sök försäljningsställen.


Kontakta våra operativa kontor för mer information. Isen är -7grader celsius. Vid blästring används mm pellets.


BE är ett FÖRSÄLJNINGS och SERVICE företag med fokus på torrisblästring, försäljning av TORRIS , ISBLÄSTRING maskiner samt SMÄLTLIMSSYTEM. Större pellets är för kylning. Vi vänder oss i första hand till tillverkande industri och byggbranschen för rengöring eller sanering av olika typer av objekt.


Med partyis och torris höjer du stämningen på festen. Skapa rykande och häftiga specialeffekter med partyisen. Här hittar du mer tips och tricks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...