fredag 4 december 2020

Tecken på trasig generator

Typiska tecken på en trasig generator. Det finns flera typiska tecken på att generatorn möjligen är trasig. Skulle ett av dessa tecken visa sig måste generatorn kontrolleras direkt.


Ett första tecken är svårigheter med att starta, vilket innebär att det krävs flera försök för att få igång motorn. Ett annat tecken är ett urladdande batteri. Hur man vet om din generator är trasig. En defekt generator är ett vanligt problem med både nya och begagnade bilar. När du placerar en voltmeter över batteriet med alla tillbehör som körs, bör spänningen inte gå under volt.


När tillbehör inte är igång, leta efter en spänning mellan och 1volt. Allt annat är ett tecken på att generatorn inte producerar tillräckligt med ström. Verkar ju som det trots att det inte finns en enda varning om att generatorn är trasig. Kontrollera batteriet för att se till att den laddas på rätt sätt.


Ett tydligt tecken på att något kan vara fel med din generatorn är om. Om olika elsystem i din Audi inte fungerar, ta en titt på bilens säkringsdosan. Hade också en SAAB 1. Ti och samma sak. Samtidigt som de bytte generator , som tydligen enligt verkstaden var vanligt att man fick göra på denna modell, så var man tvungen att byta virvelspjället. Minskad prestanda av bilens elektriska tillbehör, såsom strålkastare, radio, ljus instrumentpanelen eller starter kan tyda på en låg laddning batteri, vilket kan vara ett resultat av en defekt generator.


Batteriet och generatorn symtom. En klingande eller rasslande ljud kan tyda på en lös generatorn bältet eller någon annan trasig del. Ett tecken på att en cell fallerar är att om du slår på lyset så lyser det (nästan) normalt. Försöker du starta motorn så klickar det endast i startmotorn och belysningen endast glöder. Släpper du på startnyckeln (från startmotorläget) så lyser lamporna (nästan) normalt igen.


Har provat lite mer. Välkommen till Messletters textkonst! Detta kan vara ett tecken på dålig cirkulation från en rad villkor, inklusive diabetes, hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar, och bör kontrolleras av din vårdgivare att avgöra den verkliga orsaken. Jag såg många tecken på en trasig man, och jag kunde bara inte ignorera dem.


Idag vill jag dela med mig av dem med er alla som kämpar med att älska en trasig man. Så lyssna på mig noggrant nu. Han har trauma från sitt förflutna. Bra men nu tänkte jag kolla diodbrygga och noterade att en diod ser inte ut att vara trasig (om man nu kan ser sånt) jag försökte mäta med min.


En trasig man kommer aldrig att prata mycket om sitt tidigare liv. Hur kan man veta att topplockspackningen är trasig ? Vad är tydliga tecken ? Jag får ingen värme i bilen, kan detta ha något samband? Eller är det ytterligare fel? Laddningen är ju mer eller mindre noll på de där bilarna på tomgång så det ska inte påverka. Det är en gammal typ av dynamo med ett tredje skjutbart kol (Lucas C35).


Förövrigt har min Special ingen generator alls, utan går bara på batteri. Axeln ska snurra lätt, vingarna ska inte ha några synliga skador eller tecken på att de tagit i kompressorhuset. Det ska inte gå att känna något glapp axiellt (i så fall väldigt lite) alltså om man trycker och drar axeln ut och in.


Radiellt, om man vickar axeln upp och ner ska vingarna inte ta i huset, även om det är väldigt nära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...