onsdag 23 december 2020

Tystaste badrumsfläkten

Mail besvaras med en viss försening. Badrumsfläkt som är energisnål och tystgående. Silent Eco är en standardfläkt som startas och stoppas med separat brytare.


För att badrumsfläkten ska fungera behöver den kopplas till en frånluftskanal. Effekten blir till syvende och sist densamma – fuktig luft leds ifrån badrummet. Se hela listan på dinbyggare. Den vanligaste autostyrningen är en fuktstyrning av fläkten.


Fuktstyrning är en behändig funktion som gör att du själv inte behöver fundera på om badrumsfläkten behöver vara påslagen eller inte. När fuktnivåerna överstiger en viss mäng slås badrumsfläkten automatiskt på. Styrningen kan spara både slitage i badrummet och energi. Ett än mer avancerat alternativ är en badrumsfläkt med tidsautomatik. Då fortsätter fläkten att gå en stund till efter det att fukten återgått till en normalnivå.


Med tidsautomatiken får badrummet en extra genomvädring med fräsch luft. Ett kallrasspjäll hindrar kalluften från att strömma utifrån och in i badrummet via fläkten. En kullagrad badrumsfläkt håller också längre än en fläkt utan kullager. Om rotorn sitter bak på fläkten blir också ljudet lägre i själva badrummet. Monteringen av en badrumsfläkt ska ske av en behörig fackman.


Med tiden blir denna mängd smuts ganska stor. En frånluftsfläkt i badrummet ska helst vara placerad så långt ifrån dörren som möjligt, och högt upp i rummet. Om spegeln immar igen ordentligt när du tar en vanlig dusch, betyder det att en fuktig yta hinner lägga sig på ytan i badrummet. Det är oundvikligt. Utan tilluftsströmmar blir frånluften dålig, då ett undertryck skapas i rummet av badrumsfläkten.


Då behövs en badrumsfläkt, alternativt en ny fläkt. Så varför inte köpa en smart och snygg fläkt som gör jobbet utan att du behöver tänka på det. BAUHAUS har ett stort utbud av badrumsfläktar med många smarta funktioner. Pax eller Flexit håller du fuktnivån i badrummet på en lämplig nivå. Genom att installera en badrumsfläkt som transporterar ut överskottsfukten från luften, minskar du risken för fukt- och mögelskador och får på köpet fräschare inomhusluft.


Med en badrumsfläkt från t. Termic 7är av insticksmodell med kallrasspjäll och monteras i kanal (Ø1mm) som saknar naturligt självdrag. Den är enkel att montera och samtidigt lätt att rengöra. Fresh rönte stora framgångar med.


Prestandahöjning har skett med uppgraderad tystare fläktmotor och det är nu ännu enklare att rengöra genom löstagbart fläkthjul. Vid köp av två Intellivent ges rabatt. Vid montering så passar bakdelen av fläkten inuti spiralrör 100. Tror PAX har en del tysta.


Vad jag märkt hemma är att man måste vara noga med infästningen. Helst en stum vägg. I trä eller gips kan vibrationer från fläkten fortplanta sig ut i väggen och förstärkas.


Då får man ett lågfrekvent brummande. Sådana ljud sprider sig gärna i hela huset. Integrerad termostat gör att fläkten även kan användas för att flytta värmen mellan rummen. Proär tyst , energieffektiv och har hög kapacitet.


Fronten demonteras enkelt, för rengöring av fläkt och kanal. Här kan du köpa en designad badrumsfläkt av hög kvalité till riktigt lågt pris. Ventilation badrum I badrum, tvättstugor och duschutrymmen alstras fukt i sådan mängd att skador som mögel och lukt ofta uppkommer. Extremt tyst Trots att badrumsfläkten Intellivent SKY är försedd med en ny och mycket starkare motor än alla andra föregångare, så är den i det närmaste ljudlös. Självtänkande Ytterligare en smart funktion är ljussensorn.


När du går in i rummet märker fläkten av det och startar. Den har även fått en ny smart funktion, där du enkelt kan plocka bort fläkthjulet för rengöring. Fläkten är väldigt tyst, endast dB(A).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...