söndag 27 december 2020

Vad är agm batteri

Fri frakt och leverans nästa dag. AGM står för Absorbent Glass Material och är ett slutet underhållsfritt batteri med en fin glasfibermatta mellan blyplattorna som all vätska, både syran och elektrolyten är bunden i. Det gör att batteriet är fri från överflödig vätska, och kallas därför ibland det torra batteriet. Eftersom batteriet är tillverkat på det sättet, är det också väldigt tåligt mot stötar och vibrationer.


Till bilar behöver du använda AGM batterier om du antingen har en stor moden bil eller har mycket extra elektrisk utrustning installerad så som i en taxi.

Batterier med moderna tekniska lösningar som EFB eller AGM övervakas av en batterisensor som är nära länkad till fordonets batterihanteringssystem (BMS). Om man använder fel batteri kan detta leda till att start-stopp-systemet slutar fungera, komfortfunktioner går sönder och batteriets livslängd förkortas. AGM - batterier är ett stort steg framåt vad gäller prestanda och batterisäkerhet. AGM (Absorbent Glass Mat) är en typ där syran (elektrolyten) i batteriet är bunden i en glasfibermatta vilken ligger mellan och runt plattorna. GEL-batteriets elektrolyt påminner om torkad marmelad.


När temperaturen sjunker ökar motståndet inne i batteriet. För att en ordentlig laddning ska uppnås måste därför spänningen ökas. Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank.

Principen för tekniken är bekant för oss genom syra batteri , men skillnaden är fortfarande kvar, och de är viktiga. Köp 6V batteri här. EFB-batterier: EFB står för Enchanced Flooded Battery.


Ett typ av polyesternät fungerar som ett lagermedium. Optimas startbatterier har AGM spiralceller, och uppfanns av den amerikanska militären. AGM-batterier: för medelstora bilar, kombi- och premium-bilar. Med andra ord så har deras AGM – teknik designats och patenterats för att klara av allt från explosioner till pansarskott. Fördelar med detta batteriet?


Amperetimmar (Ah) är alltså mängden vatten som passerar i slangen per timme. Brett sortiment av olika batterier. Delbetala i upp till månader. Vid beställninng innan kl 17. V är vanliga spänningar, men om man tittar på decimalerna så är det inte riktigt detsamma.


Den har också ett särskilt motorcykel-läge. Den funktionen är suverän till mindre batterier som mope motorcykel, skoter och åkgräsklippare.

Detta batteriet marknasförs som världen starkaste startbatteri. Ett laddat batteri fungerar bäst och håller längst. När batteriet är fulladdat skall det ha nära 17V i vilospänning, redan vid 12V är batteriet halvladdat och sulfatering påbörjas. Bäst av alla batteriklasser är AGM bilbatterier.


Dem är helt underhållsfria, kan monteras liggande, är tåliga mot värme och förfrysning samt klarar av att förse bilen med strömförsörjning under hårt belastning, långa resor samt är kända för att återhämta sig från djup urladdningar. De flesta förordar AGM batteri, vilket är märkligt eftersom AGM är bäst som startbatteri. När behövs ett startbatteri i bodelen. Såvitt jag vet - Aldrig 2. Ett AGM batteri skall ha en laddspänning på ca 1V för att bli fulladdat. De flesta husbilar har Laddare som ger 1V och vanligtvis anpassade för Flytsyra- eller GEL Batteri.


Men att dra ur batteriet så att spänningen går ända ner till 15V räknas som en total urladdning och är mycket skadlig speciellt för vanliga startbatterier Som Camaro skriver så ska ett vanligt vått batteri , alltså med flytande syra, ha ca 17V i vilospänning när det är fulladdat. Det är ett ungefärligt värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...