fredag 8 januari 2021

Utbildning fiberoptik

Universitetsutbildningar inom hållbarhet, djur, natur, miljö, mat, teknik, ekonomi, skog. På SLU finns utbildningar för alla. Här hittar du mer information. Förmodligen jobbar du med installation, service, underhåll eller besiktning.


Kursen är dock lika givande för dig som planerar, ansvarar eller upphandlar tjänster för fiberoptiska nätverk.

Med en fiberteknikutbildning ser du till att sammankoppla Sverige. Men fiberoptik har även en mängd andra användningsområden, inom alltifrån avancerad medicinteknik till informationsöverföring. Hitta en kurs som ger dig rätt kompetens.


Grund kurs i fiberoptik. Det här är en omfattande introduktion till fiberoptiken som informationsbärare i vår digitala infrastruktur. Kursen ger dig en verklig förståelse för tekniken och en bra överblick av fiberområdet. Du får lära dig om allt ifrån fiberns funktion, egenskaper och begrepp till teorin bakom mätteknik, fiberskarvning och olika.


Se hela listan på studier.

Under resan kan vi hjälpa dig med grundkurser i koppar- och fiberoptik. Inom fiberoptik ges du möjlighet att certifiera dig för terminering fiber eller certifierad fibertekniker (CFT). Se även till att du har kunskap om registrering av teleanläggningar enligt gällande standard. För ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle som kan ta tillvara på alla de möjligheter som den digitala tekniken erbjuder krävs kvalitativa och robusta fibernät.


Lägst gymnasiekompetens, gärna gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktningen Elteknik eller Dator- och kommunikationsteknik. Den optiska fibern är ryggraden i vårt digitaliserade samhälle och vi blir allt mer beroende av att kommunikationen fungerar. Utbildning på eftergymnasial nivå kan finnas inom yrkeshögskola.


Fiberoptik – den kortaste vägen till det du behöver Allt vi gör handlar om att så snabbt som möjligt förse dig med fiberoptiska produkter och aktiva fibermoduler av högsta kvalitet. Vilken utbildning krävs för yrket? Många har en elektrikerutbildning. En hel del är televerkare sedan tidigare och har alltså jobbat med koppar (telefoni) innan de började med fiberoptik.


Det finns även en specifik utbildning för just fiberoptik. Man måste ha körkort. Erbjuder kundanpassade utbildning inom passiv fiberoptik. Genom oss kan ni dessutom bli certifierade inom robust fiber.


Kontakta oss så berättar vi mer.

Vi samarbetar med utbildningsspecialister, partners och tillverkare som resulterar i erbjudanden med hög kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Du får kunskap och tips om hur du arbetar fram ett fibernät som är robust och driftsäkert som följer branschens gemensamma kravställning. Tillsammans skapar vi fibernät för nutid och framtid! Allt från preparandkurser till längre utbildningsinsatser erbjuds. Robust fiber har utbildningspartners för utbildning inom konceptet.


Här finner du de kurstillfällen som är inrapporterade till oss. Du behöver gymnasiekompetens, helst med teknisk inriktning. Om du vill arbeta som fibersvetsare bör du i första hand söka till gymnasiets El- och energiprogrammet, inriktningen Elteknik eller Dator och kommunikationsteknik. LEMO erbjuder och håller egna fiberoptiska utbildningar, de hålls i våra lokaler i England hos LEMO F. R (Fiber optic Unit of Research), dessa kurser har nu hållits under många år och med fler än 2deltagare sedan starten.


Välj utbildning inom El, VVS, kyl- och värmepumpteknik, ventilation, arbetsmiljö, juridik, ledarskap med mera. Hos oss kan du validera dig samt göra branschprov och certifieringsprov. Medlemmar i Installatörsföretagen, Svensk Ventilation och Svenska kyl- och värmepumpföreningen får rabatt på utvalda utbildningar.


Komikapp-Säker Fiberoptik 2trådar,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...